Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

ULBS a incheiat un parteneriat cu Centrul Roman al Energiei. Caminele studentesti din Sibiu ar putea fi modernizate

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a încheiat la începutul acestei săptămâni un acord de colaborare cu Centrul Român al Energiei (CRE) cu scopul dezvoltării relațiilor de cooperare dintre cele două organizații.

Centrul Român al Energiei (CRE) este o asociaţie nonguvernamentală care contribuie activ la politica energetică europeană şi naţională, în vederea susţinerii şi promovării investiţiilor în sistemul energetic naţional integrat, la nivel regional şi european.

Parteneriatul ULBS-CRE urmărește două direcții: realizarea unui proiect de eficientizare energetică a clădirilor din campusul ULBS și participarea în activități comune de cercetare-dezvoltare și formare profesională.

Pentru eficientizarea energetică a clădirilor universității, ULBS și CRE vor lucra împreună pentru a identifica soluții inteligente de producere și utilizare a energiei, precum și de gestionare eficientă a consumului de energie electrică și termică.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Centrul Român al Energiei vor colabora în vederea identificării, cercetării și testării de module tehnice pentru optimizarea producerii de energie electrică și termică în clădirile ULBS; creșterea performanței energetice a clădirilor ULBS; utilizarea surselor de energie regenerabile; iluminatul interior/exterior eficient; stocarea de energie; contorizarea inteligentă a consumului de energie electrică și termică.

”Acest proiect răspunde obiectivelor cuprinse în Strategia ULBS 2020 – Sustenabilitate și Excelență pentru Comunitate și este în acord cu Programul de Acțiune pentru Energie Durabilă (PAED) al Primăriei Municipiului Sibiu”, a declarat Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

De partea cealaltă, Stelian Gal, manager proiecte CRE, a precizat încadrarea perfectă a proiectului cu ULBS în conceptul proiectului Sibiu Smart City, demarat cu Municipalitatea Sibiu .

Un avantaj important al parteneriatului ULBS-CRE îl reprezintă  potențialul de replicare a proiectului pentru alte clădiri ale ULBS, precum și generalizarea acestui proiect pilot în alte centre universitare din România.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

brrrrrrrrrr

Acum 7 ani

oprene te inhata dna curand....dupa 30 de ani d efuraciuni o sa platesti
Raspunde

@1

Acum 7 ani

Nu era vorba de Oprean in articol. Paranoicule. Altceva nu mai stii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus