Cei care nu plănuiesc să plece din oraş weekend-ul acesta îşi pot petrece timpul liber la Arena Platoş sau pot merge la teatru, la film şi chiar la o expoziţie de păsări. Un eveniment la care sunt aşteptaţi şi cei mici este expoziţia de păsări de curte, de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Aici, timp de trei zile vor fi prezentate nu doar păsări, ci şi iepuri de diferite rase. Expoziţia se poate vizita vineri, între orele 12:00-19:00, sâmbătă de la 9:00 la 19:00 şi duminică în intervalul orar 9:00- 14:00.
La Centrul Cultural German, vineri, de la ora 19:00 va avea loc „Margarete Depner, o sculptoriţă în Transilvania” - prezentare de carte şi lectură cu Joachim Wittstock. Intrarea este liberă.
Teatru şi film
CINE M-A văzut la Habitus continuă cu „Ida” Tradiţia proiecţiilor de la Librăria Habitus continuă săptămâna aceasta cu filmul „Ida”, în regia polonezului Paweł Pawlikowski. În cadrul programului „CINE M-A văzut la Habitus”, sibienii sunt invitaţi să vizioneze cel mai premiat film european al anului 2014, distins, printre altele, cu premiul pentru Cel mai bun film în cadrul Premiilor Academiei Europene de Film 2014.
Polonia 1962. Anna este o femeie frumoasă, în vârstă de optsprezece ani, care se pregăteşte să devină călugăriță la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie. Află că are o rudă în viaţă pe care trebuie s-o viziteze înainte să depună jurământul, pe sora mamei ei, Wanda. Împreună, cele două femei pornesc într-o călătorie de descoperire reciprocă şi a trecutului lor. Mătușa ei, află ea, nu numai că este o o fostă procuroare comunistă, cunoscută pentru condamnarea unor preoți și a altor persoane la moarte, ci şi evreică. Anna află că şi ea este evreică şi că numele ei real este Ida. Această revelație o împinge pe Anna, acum Ida, într-o călătorie pentru a-şi descoperi rădăcinile și pentru a afla adevărul despre familia ei.
Proiecţia va avea loc vineri, de la ora 20:00, la Librăria Habitus. Preţul unui bilet este de 10 lei (proiecție film + cafea/ceai la alegere).
Spectacolele pentru copii nu lipsesc nici weekend-ul acesta. Astfel, „Micii Detectivi” se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la Teatrul Gong. „Micii Detectivi” este un spectacol adresat celor mici şi mari, dornici de a se aventura în peripeţiile lui Ţăndărică şi Mihăiţă. Personajul central al piesei şi cel mai complex ca trăire este Mihăiţă, care este influenţat negativ de citirea unor romane neadecvate vârstei, cumpărate de la un vânzător ambulant.
„Pe parcurs ce Mihăiţă citeste aceste cărţi, el devine un băieţel nemulţumit, morocănos, nu-şi mai face lecţiile visând la o “viaţă liberă”. Astfel, Mihăiţă alături de prietenul său Ţăndărică devin doi detectivi, care cu ajutorul imaginaţiei, al curajului şi voinţei reuşesc să rezolve cazul banditului, acesta din urmă primindu-şi pedeapsa bine meritată”, spun reprezentanţii teatrului.
„Regele cocoşat” de Herbert Helken poate fi văzut duminică, de la ora 11:00. Un rege cocoşat îşi deplânge urâţenia pe care nici strălucirea coroanei regale n-o poate şterge. Urâţenia lui exterioară este însă dublată de cea interioară. Datorită cerbului, regele reuşeşte să dezvăluie misterul tragediei lui, iar schimbare intervine doar atunci când fizicul lui este doar o reflecţie a sufletului sau. O poveste simplă pusă în scenă printr-o scenografie care glisează cu uşurinţă între real şi fantastic, folosind masca, dansul, lumina de proiecţie şi muzică cu rol major, necesar subordonat ideii piesei.
La Teatrul „Radu Stanca” weekend-ul începe cu „Lecţia” de Eugène Ionesco, care se joacă vineri, de la ora 19:00. După 21 de ani, regizorul Mihai Măniuțiu se reîntoarce la una dintre cele mai fascinante piese ale lui Eugène Ionesco, „Lecția”, și o pune în scenă la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu. Dacă instrumentul marelui dramaturg este mascarea a ceea ce este neobișnuit în ceea ce este banal – o lecție de aritmetică care duce la o lecție de filologie și o lecție de filologie care conduce la... crimă –, Mihai Măniuțiu operează aritmetica surprizei și a tensiunii până aproape de final. Știm că este o piesă despre manipulare, seducție, orori, robotizare… însă vom afla mai mult sau vom recunoaște câte ceva despre felul în care civilizația „evoluează” în colțuri ale lumii mai îndepărtate sau mai aproape de noi și mai ales cum civilizația „operează” în noi.
„Mozart Steps” poate fi văzut sâmbătă, de la ora 19:00. Spectacolul „Mozart Steps” reprezintă un concept original de teatru-dans al legendarului coregraf Gigi Căciuleanu. Universul muzical combină în mod strălucit muzica occidentalului Mozart şi muzica orientală, şi împreună cu dansul lui Gigi Căciuleanu dă naştere unui spectacol ce se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant. Nu mai puţin de 30 de performeri vor evolua pe scenă, atât actori de la secția română și secția germană a Teatrului Național din Sibiu, cât și studenți de la Secția de Actorie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
„De ce Hecuba?” de Matei Vişniec este ultimul spectacol din acest sfârşit de săptămână şi se joacă duminică, de la ora 19:00. Matei Vişniec, cel mai jucat dramaturg român, scrie o tragedie modernă despre Hecuba, regina Troiei şi un personaj feminin de dimensiuni apocaliptice. Începutul și sfârșitul lumii față în față, într-un spectacol care folosește tehnicile multimedia pentru a aduce laolaltă lumea în ruină a oamenilor și înălțimile selenare ale zeilor. ,,De ce Hecuba?”, un spectacol uluitor despre strigătele nașterii și ale morții, în regia Ancăi Bradu, scenografia lui Mihai Păcurar şi muzica de Vlaicu Golcea.
Snowboard la Arena Platoș
Pasionații de snowboard care nu au ȋmplinit 18 ani au șansa să-şi arate măiestria pe pârtia de la Arena Platoș, la "Transilvania Rookie Fest", cea mai importantă competiție din România dedicată snowboarderilor sub 18 ani.
Concursul cotat la 2 stele TTR, este o măsură de referință a competițiilor de snowboard din lume. Evenimentul face parte din concursul internațional World Rookie Tour, care este împărțit în mai multe etape care au loc în Cehia, Australia, Canada, Chile, România sau Austria.
Arena Platoș este singurul complex de ski și snowboard din România care găzduiește o competiție de această talie la nivel internațional. Tinerii concurenți sunt împărțiți în două categorii de vârstă, Rookies, tineri născuți între 1 ianuarie 1997 și 31 decembrie 1999, și Grooms, cei născuți după data de 1 ianuarie 2000. Ambele secțiuni sunt divizate în grupe de fete și băieți.
Transilvania Rookie Fest este cel de-al șaselea eveniment din calendarul World Rookie Tour din acest an după etapele din Chile, Australia, Elveția, Italia și Bulgaria. Înscrierile în concurs vor avea loc vineri, în apreski-ul Arena Platoș, până la ora 18:00. Antrenamentele vor avea loc sâmbătă, între orele 9:00 și 10:00, iar competiția va începe la ora 11.
Câștigătorii categoriilor Rookie și Groom vor primi două bilete la marea finală World Rookie Tour din Ischgl iar toți ocupanții podiumului la ambele categorii sunt calificați automat la această finală.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Paweł Pawlikowski , Ancăi Bradu , Teatrul Gong , Premiilor Academiei Europene , Lucian Blaga , Joachim Wittstock , Micii Detectivi , Radu Stanca , Libraria Habitus , Mihai Măniuţiu , Arena Platoș , La Teatrul , Teatrul Naţional Radu Stanca , Transilvania Rookie Fest , Mihai Păcurar , Gigi Căciuleanu , World Rookie Tour , Matei Vişniec , Mozart Steps , La Centrul Cultural German , Vlaicu Golcea , Teatrului Național , Eugène Ionesco , Herbert Helken , Margarete Depner
Vizualizari: 601
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Emil
Acum 4 ore
Ion
Acum 4 ore
Subcarpați
Acum 4 ore
Un cititor
Acum 5 ore
Ovidiu