Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

"Campion, nu pion!" – campania care isi propune sa diminueze consumul de droguri

„Campion, nu pion!” este o campanie de prevenire universală, adresată copiilor din comunitățile judeţului Sibiu, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, ca alternativă la consumul de droguri. Campania este prezentată și susținută de Agenția Națională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Sibiu şi debutează în 12 februarie, în Marpod la Biblioteca publică din localitate.

La nivel de județ, au fost propuse 29 de localități: Gura Râului, Marpod, Micăsasa, Nocrich, Păuca, Porumbacu de Sus, Răşinari, Merghindeal, Moșna, Copșa Mică, Sadu, Săliște, Șeica Mică, Tălmaciu, Șura Mare, Șura Mică, Turnu Roșu, Valea Viilor, Biertan, Alămor, Roșia, Cristian, Slimnic, Chirpăr, Mediaş, Agnita, Avrig, Aţel și Dârlos, care dețin biblioteci publice funcționale și dotate corespunzător pentru derularea unui astfel de program.

„Campania se va desfășura pe parcursul a doi ani, fiind programate întâlniri lunare cu tinerii comunităților amintite. Prin acest proiect se evidențiază rolul bibliotecilor publice în educația de tip non-formal și rolul bibliotecarului din zona rurală și mic urbană în diseminarea informației de interes public. Prezentările pregătite de specialiști vor promova unui stil de viaţă sănătos prin oferirea de alternative la consumul de droguri, pentru a putea răspunde nevoilor comunităţii, în vederea adoptării unor norme, valori, atitudini cu rol de factori de protecţie în consumul de droguri şi împotriva comportamentelor de risc”, spun organizatorii.

Cei interesați de campanie pot urmări evoluția evenimentelor pe pagina de facebook Campion, nu pion! https://www.facebook.com/campionnupion

Proiectul este realizat în colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Biroul Social al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi al județului Sibiu şi susținerea Consiliului Județean Sibiu.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus