Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
9°C

Ce poti face in weekend, la Sibiu

Nici în acest sfârşit de săptămână nu lipsesc evenimentele pentru care merită să ieşiţi din casă. Pentru că sâmbătă este Ziua Îndrăgostiţilor, weekend-ul aduce şi evenimente dedicate celor care sărbătoresc Valentine's Day.

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, Cinemateca Astra Film prezintă vineri, 13 februarie 2015, de la ora 19:00, un film inedit și îndrăzneț: Stream of Love (regia Agnes Sos).

Pentru bătrânii unui sat maghiar din Transilvania dragostea adevărată nu seamănă deloc cu cea din filmele de la televizor. Ei vorbesc cu umor și sinceritate despre cele mai intime momente din viața lor. Dragostea este un lucru minunat și chiar dacă timpul și-a pus amprenta peste trupurile lor, în continuare au suflete tinere.

Filmul explorează relațiile dintre Feri, un romantic incurabil trecut de 80 de ani, și văduvele satului. Poveștile lor tragi-comice fac dovada că jocul iubirii nu s-a oprit în acest sat îndepărtat desprins parcă din paginile unui basm, în care doar trecerea trenului mai evocă prezentul zbuciumat în care trăim. Proiecția filmului are loc la sala Astra Film Cinema, în Piața Mică, nr. 11.

Sibiu Shopping City organizează o serie de evenimente în 14 februarie, pentru a celebra dragostea. Începând cu ora 15:00 cuplurile interesate se vor putea "căsători" pentru o zi în capela Graceland, asemănătoare cu una din Las Vegas, iar evenimentul va fi oficiat de un imitator al lui Elvis Presley. Cuplurile vor avea la final certificate de căsătorie şi forografii de le eveniment.

De la ora 18:00 este programată o prezentare de modă, cu haine din partea brandurilor prezente în mall-ul sibian, iar seara se va încheia cu un concert susţinut de Andra.

Spectacol în premieră

Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” Sibiu în colaborare cu TNRS a finalizat repetiţiile pentru un nou spectacol: „Să nu mă părăsești”, o dramatizare după romanul cu același titlu de Kazuo Ishiguro, în regia Mădălinei Timofte.

Povestea se petrece într-o şcoală privată din Anglia, unde nimic nu este ce pare a fi. E normal ca orice copil să creadă că e special, dar elevii de la Hailsham sunt atât de speciali, încât vizitatorii şcolii se feresc de ei şi doar din întâmplare aceştia îşi descoperă originile şi destinul ieşite din comun: ei sunt, de fapt clone, produse de laborator, menite să furnizeze organe de schimb pentru „oamenii adevăraţi”. Aici se naşte însă şi o tulburătoare poveste de dragoste, între trei tineri, Kathy, Ruth si Tommy, care încearcă să se desprindă de acest sistem, să fie diferiţi. În timp s-a născut şi o legendă: aceia dintre ei care demonstrează că se iubesc cu adevărat, pot să-şi schimbe destinul şi să iasă din tiparul prestabilit al vieţii lor. Ramâne să vedem daca legenda se va împlini în cazul celor trei personaje.

Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 14 februarie, ora 20:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu, iar premiera oficială a spectacolului va avea loc duminică, 15 februarie, ora 20:00.

Weekend-ul aduce şi comedia - “Încurcă-i drace!“, în care joacă unii dintre cei mai îndrăgiţi actori sibieni. Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul lui Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță. Acțiunea spectacolului se desfășoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, deși ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Situația acestora devine una complicată pentru că în cameră descoperă cadavrul unui bărbat. Pentru că raportarea acestui incident ar scoate la iveală relația de adulter dintre cei doi, protagoniștii se hotărăsc să ascundă corpul acestuia. Planurile lor vor fi date, peste cap prin intervenția altor personaje, care transformă scena într-una plină de haz și suspans.

Spectacolul va avea loc vineri, 13 februarie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”.

Unul dintre cele mai apreciate spectacole ale teatrului sibian - „Opinia Publică” de Aurel Baranga, va putea fi văzut duminică seara la ”Radu Stanca”.

„Opinia Publică”, în regia lui Cristian Theodor Popescu este un spectacolul – şedinţă cu publicul după textul omonim scris de Aurel Baranga în perioada comunistă şi prezintă o incursiune aproape antropologică prin care se reconstruieşte, cu mult umor şi cu seninătate, contextul social şi uman al acelor vremuri. Din distribuție fac parte Marius Turdeanu, Diana Fufezan, Nicu Mihoc, Codruța Vasiu, Cătălin Neghină, Liviu Vlad, Dan Glasu, Mihai Coman, Vlad Robaș, Adrian Neacșu, Ciprian Scurtea, Mihai Alexandru, Ion Paraschiv, Anca Pitaru și Eduard Pătrașcu.

Spactacolul va avea loc duminică, 16 februarie, de la ora 19:00. Preţul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere.

„Broscuţa fermecată” după Fraţii Grimm, adaptare de Edith Bergner este singurul spectacol pentru copii, care poate fi văzut la Teatrul Gong, duminică, de la ora 11:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus