Duminică,
17.08.2025
Partial Noros
Acum
26°C

Ciocolata pentru toate gusturile: de la pozitii din Kamasutra, la Turnul Eiffel

Ciocolatierul Florin Balan, care deține un atelier în orașul Cisnădie spune că a găsit o soluție ingenioasă și ieftină pentru îndrăgostiții care nu ajung să își mărturisească dragostea în orașul iubirii, la Paris (Franța): le-a creat Turnul Eiffel din ciocolată.  Toto aici se face trifoiul norocos cu diferite feluri de ciocolată, dar nimic nu poate întrece un produs realizat prima oară în urmă cu 11 ani: alfabetul iubirii, Kamasutra, din ciocolată. "Produsul vedetă de Valentine's day, care a bătut recorduri de vânzări în ultimul deceniu, la noi, este în continuare Kamasutra de ciocolată. Cei ce cunosc produsul îl cer în continuare, cei care doar au auzit de el îl vor ca să îl aibă", a declarat pentru Agerpres, Florin Balan.
Acum își încearcă cu un Turn Eiffel din ciocolată. "De anul trecut am început să realizăm Turnul Eiffel, în ciocolată, desigur la dimensiuni mult mai mici. Practic, Turnul Eiffel realizat de noi din ciocolată cu lapte și ciocolată neagră are o înălțime de 42 de centimetri și cântărește 700 de grame. Este un produs de succes. În funcție de sezon, montăm diverse accesorii pe Turnul Eiffel. Dacă de Crăciun Moșul a ajuns pe Turn, acum, în acest sezon, la cererea clientului, putem pune orice îi place. Spre exemplu, inimioare sau viori în miniatură. Turnul Eiffel, fără accesorii, costă 150 de lei", a precizat Florin Balan.
"Turnul" este realizat din ciocolata Callebaut, considerată a fi printre cele mai bune din lume. 
Acest Turn Eiffel din ciocolată se poate cumpăra, în România, deocamdată doar de la atelierul ciocolatierului Florin Balan.
Abia întors de la Bocuse d'Or, cel mai important concurs dedicat chefilor, desfășurat la Lyon (Franța), Florin Balan încearcă în atelierul său să dea tonul bunului gust în materie de ciocolată. Florin Balan este singurul român care a asistat la ultimele ediții ale Campionatului Mondial al Ciocolatierilor din Paris și primul care a participat, cu o concurentă din România, la preliminariile acestui concurs.
Pent ucei cu dare de mână, ciocolatierul a realizat ciocolată îmbrăcată în aur și argint. "Inimile de ciocolată se pot placa cu argint și aur comestibil. Aurul alimentar este aur pur, nu are nici metale grele, nimic din extracție, fiind folosit și în medicina tradițională. E un aur de 22 de karate și e destul de greu de prelucrat", a mai spus Florin Balan.
Cea mai mare inimă de ciocolată, umplută cu praline, care se poate comanda la atelierul din Cisnădie, cântărește o jumătate de kilogram.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus