Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Glontul de argint din campanie, o simpla alica

În a doua dezbatere prezidențială, Victor Ponta i-a pus o întrebare cu care acesta a încercat să-l blocheze pe contracandidatul său, Klaus Iohannis. Glonțul de argint, așa a fost catalogată întrebarea pusă de Ponta. Aceasta suna cam așa: Cum comentați domnule Iohannis faptul că în Sibiu, retrocedările s-au făcut doar în cazul clădirilor care aparțin în prezent bisericii de care aparține Iohannis și FDGR?  Ponta i-a transmis atunci lui Iohannis că au existat 1976 de cereri de retrocedări, majoritatea fiind nesoluționate. În schimb, s-au retrocedat, către Biserica Evanghelică și FDGR, Muzeul Național Brukenthal, Liceul Teoretic Brukenthal, Palatul Copiilor, Spitalul de Pneumoftiziologie, Liceul de Artă, Sediul direcției Sibiu a Arhivelor Naționale, Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiului, Complexul de servicii comunitare "Prichindelul", Căminul de Bătrâni din strada George Cosbuc și clădiri din complexul Muzeal Astra. "Domnul primar a soluționat doar 164 de cereri, toate pentru Biserica Evanghelică și Forumul German. Restul, din 1976 de cereri, încă nesoluționate!", a spus Ponta.

Cu o săptămână înainte ca Ponta să-i adreseze lui Iohannis această întrebare, Corpul de Control al Primului Ministru a început o serie de controale despre care s-a spus că verifică felul în care s-au făcut retrocedările. Inclusiv în Sibiu. „La Primăria Sibiu s-au făcut nenumărate verificări şi se vor mai face. Stau foarte liniştit, ştiu ce e acolo, nu o să găsească nicio neregulă. Domnul Victor Ponta – candidat îl trimite pe primul ministru Ponta să trimită Corpul de Control să facă verificări la primăria contracandidatului său. Nu există nereguli la Primăria Sibiu”, a declarat atunci Iohannis, într-o conferinţă de presă.

”Corpul de control nu a desfășurat și nu desfășoară acțiuni la Primăria Sibiu”

La mai bine de două luni de la sfârșitul campaniei electorale, Turnul Sfatului a chestionat Corpul de Control al Primului ministru cu privire la verificările de la sfârșitul anului trecut. Tonul s-a schimbat foarte mult. ”Corpul de control al primului-ministru nu a desfășurat și nu desfășoară acțiuni de control la Primăria municipiului Sibiu. În legătură cu verificarea respectării prevederilor legale și a modului de îndeplinire a atribuțiilor în procesul de aplicare a Legii nr. 10/2001, Corpul de control al primului-ministru desfășoară o acțiune de control la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P) cu privire la acordarea unor despăgubiri ca măsuri reparatorii unui cesionar, pentru imobile situate pe raza administartiv-teritorială a unităților administrativ-teritoriale municipiul  București, municipiul Constanța, municipiul Sibiu, municipiul Vatra Dornei și a unor imobile aflate la dispoziția Ministerului Apărării Naționale. (...) Controlul mai sus menționat, de  la A.N.R.P, se află în curs de desfășurare. La încheierea verificărilor, se va întocmi Raport de Control, care va fi transmis autorităților competente”, se arată în comunicatul transmis către Turnul Sfatului.

Cu alte cuvinte: glonțul de argint nu a fost decât o simplă alică. Și nici aia nu și-a atins ținta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

sorin

Acum 7 ani

Oare cine minte?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus