Joi,
18.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Biserica Evanghelica comemoreaza sasi transilvaneni deportati in Al Doilea Razboi Mondial

În ianuarie 2015 s-au împlinit șaptezeci de ani de la Deportare, care a afectat după cel De-al Doilea Război 75.000 de germani din România. Între 10 și 15 ianuarie 1945 au fost deportați pe lângă șvabi bănățeni și enoriași ai altor comunități religioase și aproximativ 30.000 de sași transilvăneni, în fosta Uniune Sovietică, la munca silnică.

„Evenimentele fatale din ianuarie 1945 sunt astăzi ca și în acel timpuri de o actualitate tristă. Sunt deportați, maltratați, terorizați și uciși și în continuare oameni. Pedepsele colective nedrepte precum cele aplicate aparţinătorilor minorității germane fac parte din practica zilelor noastre în multe părți ale lumii. Biserica Evanghelică C.A. din România și partenerii ei din țară și străinătate au comemorat în ultimile săptămâni în cadrul a mai multe festivități evenimentele tragice din 1945. Pe 11 ianuarie a avut loc slujba divină în Catedrala evanghelică din Sibiu, la care a participat și președintele Klaus Iohannis”, spune Reinhart Guib, episcopul Bisericii Evanghelice din Sibiu.

Episcopul Reinhart Guib a mai vorbit şi despre Donbas, acea regiune, în care au fost deportați etnici germani la munca silnică.

”Dumnezeu ne-a dăruit viața și ne-a înzestrat cu o voință liberă, pentru a ne decide pentru El și viață și tot ceea ce este dădător de viață sau a ne decide împotriva Sa, acționând distrugător. Biserica Evanghelică C.A. din România, în amintirea victimelor din 1945 și în solidaritate cu victimele din ziua de astăzi ne cheamă să ne rugăm pentru acei oameni, care sunt urmăriți și oprimați și în continuare”, spune Reinhart Guib.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus