Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Ministrul de Externe al Germaniei vine pe 9 martie la Sibiu pentru a primi titlul de Cetatean de onoare

Pentru că a sprijinit Sibiul în cadrul proiectului Capitală culturală europeană, Frank Walter Steinmeier, ministrul de Externe al Germaniei, a fost propus de către primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, pentru titlul de Cetățean de onoare al municipiului Sibiu. Propunerea va fi supusă votului consilierilor locali în această săptămână, iar ministrul german a anunțat o vizită oficială la Sibiu pentru începutul lunii martie. ”Domnul ministru sa a fost un susținător important al aderării României la UE. Iar în 31 decembrie 2006 a fost prezent la Sibiu, unde a participat la festivitățile organizate cu ocazia deschiderii anului Sibiu – capitală culturală europeană, eveniment care a coincis cu aderarea României la Uniunea Europeană. Sunt argumente suficiente pentru ca domnului Steinmeier să îi fie oferit acest titlu de cetățean de onoare al Sibiu”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

  • Printre diplomaţii şi oficialii străini care au mai primit titlul de cetăţean de onoare în trecut se numără (în ordinea acordării acestor titluri) Dr. Alois Mock - ministru al Afacerilor Externe din Austria, doamna Erna Hennicot-Schoepges, ministru al Culturii şi Învăţământului din Luxemburg, domnul Manfred Carstens - secretar de stat în ministerul federal de Interne al Germaniei, domnul François Ettori, şeful Misiunii Băncii Mondiale în România, domnul Otto Schilly - Ministru Federal de interne al Germaniei, alteţele regale Henri şi Maria de Luxemburg, doamna Susanne Kastner - vicepreşedinte al Bundestagului German şi doamna Octavie Modert, secretar de stat pentru cultură, educaţie şi cercetare în Luxemburg”, comunicat emis de Primăria municipiului Sibiu
     

Foto: spdfraktion.de

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus