Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
0°C

Film nou, acelasi scenariu: CNADNR anunta o contestatie pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Sibiu-Pitesti

La doar 12 zile după ce Compania Națională de Autostrăzi anunța că avem un câștigător care să se apuce, în sfârșit, de revizuirea și actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitești, CNADNR revine și anunță și o contestație. Asocierea de firme Asocierea Romair Consulting SRL — Dongbu Engineering CO.LTD s-a arătat nemulțumită și cere reanalizarea ofertelor.

”Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale anunță că pentru procedura de achiziție publică  “Revizuire/ Actualizare Studiu de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Pitesti”, în data de 23.02.2015, Asocierea ROMAIR CONSULTING SRL — DONGBU ENGINEERING CO.LTD a formulat o contestație la rezultatul procedurii emis de către CNADNR SA în data de 11.02.2015.

Conform prevederilor Art. 276 alin. (1) din OUG 34/ 2006, ”Consiliul soluționează pe fond contestația în termen de 20 de zile de la data primirii dosarului achiziției publice de la autoritatea contractantă, respectiv în termen de 10 zile în situația incidenței unei excepții care împiedică analiza pe fond a contestației, potrivit art. 278 alin. (1). În cazuri temeinic justificate, termenul de soluționare a contestației poate fi prelungit o singură dată cu încă 10 zile””, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri de CNADNR.

În prezent, contestația se află în faza de analiză la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Pe cale de consecință, în maxim 30 zile de la depunerea contestației de către Asocierea ROMAIR CONSULTING SRL — DONGBU ENGINEERING CO.LTD, CNSC are obligația de a emite Decizia de Soluționare.

La data de 11 februarie fusese desemnată câștigătoare Asocierea Spea Ingineria Europea S.A. Milano Italia Sucursala București — Tecnic Consulting Engineering România SRL.

Studiul de Fezabilitate ce urmează a fi întocmit va lega actuala variantă de ocolire a Municipiului Sibiu cu actuala variantă de ocolire a Municipiului Pitești. Lungimea proiectului este de aproximativ 120 km. Tot miercuri CNADNR a venit și cu precizări suplimentare cu privire la construcție viitoarei autostrăzi.

Contractul este împărțit în 5 secțiuni conform Caietului de Sarcini. Pentru Secțiunea Sibiu — Boita (Lotul 1) și Curtea de Argeș — Pitești (Lotul 5), Studiul de Fezabilitate trebuie realizat în maximum 5 luni. Pentru celelalte Secțiuni, Studiul de Fezabilitate trebuie realizat în maximum 12 luni”, a mai explicat sursa citată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

uuuaa

Acum 7 ani

daca vrem sa lucram cu firme particulare nu cu statul asta e
Raspunde

auto

Acum 7 ani

dato onainte cu studile de fezabilitate ,in ritmu asta se va circula pe acest tronson undeva pe la 2050 ,pina s-a se finalizeze autostrada [120 km] leaga americani pamintu de marte cu o autostrada pe 8 benzi si voi tot la studi sunteti ,ba chematil pe berceanu ca va rezolva repede ,dar asta sta acum pitulat ,ca nu sti ce vomita ,lenuta udrea ,ca ai vazut ca dupa scobitu in nas le-a aratat si bratarile ,asta tot o codificare mafiota ,semnul asta inseamna ceva veti urma
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus