Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Sibienii care locuiesc pe strazile cu noroi au prins ”curaj”: coada de petitii la Consiliu local

Tot mai mulți sibieni apelează, în ultima perioadă, la audiențe în fața consilierilor locali, reuniți în ședințele care au loc, în mod regulat, în fiecare ultimă zi de joi a lunii. Iar majoritatea celor care vorbesc în fața celor 23 de aleși locali ridică aceeași problemă: starea proastă a străzilor pe care locuiesc. De departe, cei mai activi sunt sibienii din cartierul Gușterița. De trei luni, reprezentanții acestora nu ratează nicio ședință pentru a se plânge în special de starea străzilor Oltețului și Ceaikovski, străzi a căror stare a fost descrisă în numeroase epitete. Doar că, mai nou, aceștia sunt ”rezolvați” cel rapid: chiar în această săptămână, primarul interimar Astrid Fodor a semnat contractul de modernizare a 12 străzi, printre care și cele două invocate mai sus.
Însă lista sibienilor care au venit cu jalba în Consiliul Local a scos la iveală și situația străzii Ecaterina Varga (foto), din cartierul Lazaret. ”Am formulat o cerere referitoare la această cerere în 2 decembrie 2014. N-am primit răspuns. Păi, dacă nici măcar nu suntem băgați în seamă, cum să ne mai așteptăm să ne mai fie și asfaltată strada? Și e păcat de această stradă, aflată la cinci minute de mers cu mașina de centru și tot la cinci minute de mers cu mașina de autostradă”, a povestit o femeie venită în ultimele minute de ședință în fața consilierilor. Alături de ea, un bărbat de pe aceeași stradă susține că în actele Primăriei situația e eronat înregistrată. ”Strada Ecaterina Varga apare ca fiind asfaltată acum 20 de ani. Dar strada asta niciodată nu a văzut asfalt, e de pământ. Cum traficul de mașini mari a crescut, tot timpul se sparg țevile de apă, asta v-o pot confirma și reprezentanții Apă-Canal”.
Astrid Fodor le-a răspuns celor doi că strada Ecaterina Varga va fi prinsă în următorul pachet de străzi care urmează a fi scos la licitație în vederea atribuirii lucrărilor de modernizare. ”Strada va fi prinsă în următorul pachet. Dar acum, dacă am văzut starea rea a drumurilor, până la modernizare vom interveni și cu o scarificare. Urmează să verificăm și care este motivul pentru care nu ați primit răspuns”, a spus primarul interimar.

Tot din zonă: strada Frezorilor

În cercul sibienilor care se interesează de stadiul proiectelor de modernizare a străzilor din Sibiu a intrat și consilierul local Mariana Brunchea. Ea a adus în discuție o stradă paralelă cu Ecaterina Varga, este vorba de Frezorilor. ”Este o stradă de pământ, dar unde funcționează foarte mulți agenți economici. Strada a fost anunțată, inițial, ca urmând a fi modernizată în cursul acestui an, dar după aceea nu am văzut-o prinsă în buget”, a spus Mariana Brunchea.
Potrivit executivului Primăriei, modernizarea străzii Frezorilor a fost amânată din cauza proiectului celor de la E.On, care doresc să intervină la rețeaua de sub această stradă.

Contract pentru 12 străzi, semnate săptămâna aceasta

Alături de contractul pentru modernizarea străzii Frunzei din cartierul Turnișor, în ziua de miercuri a acestei săptămâni a mai fost semnat și contractul de modernizare a 12 străzi din cartierele Lupeni și Gușterița: Zorilor, Albinelor, Vânătorilor, Tohan, General Aldea Sandu, Prometeu, Petru Poni şi Crinilor, Olteţului, Ciocârliei, Ceaikovski. Valoarea contractului este de peste 6,8 milioane de lei, fără TVA, iar lucrările prevăd modernizarea rețelelor de apă şi canalizare, a carosabilului şi trotuarelor. ”În plus pe strada Ceaikovski vor fi construite podeţe şi se va regulariza şi albia pârâului paralel cu această stradă. Pe strada Lamarc se va amenaja doar carosabilul şi trotuarele, reţelele de utilităţi fiind deja modernizate în cadrul unor proiecte anterioare”, informează reprezentanții Primăriei Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Johannis

Acum 7 ani

Anul trecut, Festivalul de Teatru a lui Chiriac, a primit de doua ori mai mult decat costa aceste 12 strazi sa se asfalteze. Tembeli de sasi au votat in Consiliul Local 13 milioane de RON pentru porcaria de \"Scandal in Strada\" a dubiosului Chiriac. Spectacol in strada ieftin pe bani multi. Asta e motivul pentru care Sibiul inca mai are 30% strazi de pamant. Sunt atatea orase in care nu mai exista strazi de pamant.
Raspunde

x

Acum 7 ani

sa vezi cate strazi de pamant erau in 2000...cat de nemultumita e specia umana...recomand doar traversarea mediasului pentru a va aminti cum era in sibiu pana atunci
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Și frâua ce părere a avut\\?
Raspunde

unu

Acum 7 ani

bai bolsevicule te doare tare festivalu de teatru al 3 ca voloare din lume ,bai circotasule ,festivalurile care se tin dupa modelu copy -paste in toate localitatile tari nu afecteaza bugetele ,a-r vrea multe localitati din tara s-a aiba un asemenea festival stau la pinda ,s-au esti trimisul lor s-a denigrezi si s-a sabotezi acest mare festival ,bai tarane uitate la aia de la cluj ,ca exact cind este la noi festivalu de teatru si-aui tras si ei unu de film ,as ca dute in catunu tau si numai da frustrari pe goarna ,s-au esti afectat ca la-u votat 7 000 000 de romani pe johonnis ,ai vazut ce primire fastuasa a avut in germania ,semn bun pentru romanii ca de voi ne-am saturat ,microsoft ,petrom ,becgtel ,bai cu banii volatizati de la mega tunu bechtel se asfalta si moderniza roate strazile din orasele tari ,iar din bani de la centura sibiului on loc de 33 de km ,s-au construit 17 km ,rstu s-au dus la stadioanele din ,cluj ,ploesti ,bucuresti ,p neamt ci salile desport din ,craiova ,p neamt etc ,asaa ca mai termina cu folclorismele tale comuniste ,iai pe toti care gindeste ca tine si valea la catunele de unde va este obirsia ,
Raspunde

@4

Acum 7 ani

n-am vazut in viata mea atatea greseli intr-un paragraf!!!! vezi poate te poti inscrie la toamna in clasa zero, sa mai inveti si tu cate ceva
Raspunde

e varga

Acum 7 ani

poza afisata cu strada varga e lux. v am trimis eu una acum 2 ani. ca asa arata si acum din oct pana in aprilie. noroi ca in evul mediu si gropi.
Raspunde

sisi

Acum 7 ani

Analfabetul este un idiot pe care nici nu poti sa-l citesti, fiind imposibil de urmarit textul datorita agramatismului si lipsei de coerenta. Nu-l citeste decat seful postacilor, obergefreiterul joseph! Ba, asta fiind un dobitoc cu staif il, vede pe analfabet ca fiind un fel de superagent, subtil si agramat intentionat, tocmaI ca sa poata influenta mai usor opinia publica. te doare capul, bezna mintii nu altceva!
Raspunde

Prutus

Acum 7 ani

ALEEA FILOZOFILOR, zona 1, impozit pe masura........o groapa de gunoi cu Spital, AJOFM, gradinita, atelierele textil, raze...etc.....RUSINE Primaria Sibiu!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

@sisi

Acum 7 ani

Eu cred că e vorba despre o deviație comportamentală. Asistăm la o patologie tipică de personalitate multiplă. Nătângu\' e de fapt unul din multele alter-ego-uri ale lui joseph. Nu are nici un rost să-i convertim Doar să-i stârpim! E singura soluție.
Raspunde

Ramolitu

Acum 7 ani

PRELUNGIRE SACEL, impozit zona B,noroi cat cuprinde.Votati FDGR ca prostii.Am votat pentru Primarie toti incompetentii,ratatii si fufele.Asa ne trebuie.
Raspunde

romaneee

Acum 7 ani

Pe asta ati pus stampila, asta aveti ! In 2016 sper sa le vina mintea romanilor, nu mai votati ca prostii!
Raspunde

FBS

Acum 7 ani

Festivalul este ok dar se sparg prea multi bani pe porcariile alea de teatre de strada ieftine si pe marii actori de doi bani, si domnul Chiriac probabil isi mai pune un etaj la vila pe spinarea altora asta este DIVINA COMEDIE
Raspunde

Ipu

Acum 7 ani

ATENTIE! ::: Ip-ul tau a fost banat si nu ai dreptul de a comenta pe acest site. Daca tu consideri ca este o eroare, trimite un email catre noi, folosing informatiile disponibile pe pagina de contact.
Raspunde

Biliboc

Acum 7 ani

Popo-Chiriac se laudă cu Festivalul de Teatru ca fiind al 3-lea din lume...moldoveanul-hoț uită să mai adauge că locul 3 e la numărul de spectacole nu la valoarea lor. Și spectacole au fost numărate și tâmpenile stradale de 2 lei...
Raspunde

circoteala

Acum 7 ani

Tocmai, spectacolele stradale sunt sarea si piperul festivalului si da vizibilitate orasului, da rica si invidia isi spune cuvintul, asta va roade de fapt pe voi, de era asemenea evenimente in orasele voastre era fenomen mondial, daca e la Sibiu e \"nimic\".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus