Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

La ce sa mai intrebi? Deputatii de Sibiu ignorati total de Guvernul Ponta

În primele luni ale anului, deputații de Sibiu au depus o serie de interpelări parlamentare în care chestionează Guvernul Ponta cu mai multe probleme cu care se confruntă județul Sibiu. Ovidiu Ganț, Raluca Turcan și Gheorghe Roman au depus o serie întrebări ce vizează probleme înregistrate la infrastructura feroviară, transportul școlar, Festivalul ASTRA Film și situația interimatului de la conducerea primăriei Sibiu. Niciun răspuns!
Reprezentantul minorității germane în parlament, Ovidiu Ganț, a cerut premierului Ponta clarificări cu privire la data la care ar trebui organizate alegeri pentru postul de primar al Sibiului. Deși întrebarea a fost întregistrată la începutul lunii februarie, nu a primit niciun răspuns. Tot Ovidiu Ganț a cerut Ministerului Culturii explicații cu privire la bugetul pe care îl va avea în acest an Festivalul ASTRA Film. Tot fără răspuns. Deasemenea, Ganț a cerut Ministerului Transporturilor lămuriri cu privire la situația infrastructurii feroviare, care determină trenurile să circule pe rutele Sibiu – București sau Sibiu – Timișoara cu uluitoarea viteză de 10 km pe oră, în unele situații. Fără răspuns.
Deputatul PDL Raluca Turcan a chestionat și ea Ministerul Educației cu privire la cele șapte microbuze școlare așteptate în zadar de școlile din județ. E vorba de localitățile Miercurea, Arpașul de Jos, Biertan, Bruiu, Hoghilag, Păuca și Bazna. Fără răspuns.
Și deputatul PSD, Gheorghe Roman, a chestionat Ministerul Transporturilor cu privire la stadiul proiectului de construcție al centurii municipiului Mediaș. Nici el nu a primit niciun răspuns.
Regulamentul Camerei Deputaților spune în cazul interprelărilor orale sau scrise că se dă un răspuns în termen de 15 zile de la data transmiterii lor de către secretariatul legislativului.  Nu este prevăzută nicio sancțiune dacă răspunsul întârzie sau dacă nu va fi scris niciodată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

titi

Acum 9 ani

lasatil in amaru lui ca dupa esecu de la prezidentiale ,cred ca are numai cosmaruri ,el care in turu unu minca pop corn ,bai de vina este reprezentatnu judetului ,s-au nu se vede ca sibiul la dat pe locu 1 si la primit pe ultimu loc ,,inainte se spunea ca nu ne da ca conduce ,fdgr ,judetu si orasu ,acuma conduce psd si este mai dezastru ,speram s-a vada ,johannis de ce suntem sabotati de mitici si guvernu ponta ,,bai asta cu sabotatu este mostenita de la comunisti de 70 de ani ,si cind vam spus ca este sabotaj pe fata uitativa cum incearca regionala iasov s-a ne izoleze ,mai nou si singura legatura cu vestu tari pe calea ferata ,sibiu -timisoara suspendata ,lipsa de calatori ,ba guvernanti ,puneti gard de sirma ghimpata in juru judetului sibiu si izolatine de restu tari ca va sta tare mukt judetu sibiu in git ,ba ce s-a faci daca ,herman a pus sibiu in centru tari si nu la pus mai la vale ,musai vrind nevrind trebuie s-a treceti si prin judetu nostru ,asta inseamna regionalizarea conceputa de toti care au condus guvernele ,,de ce credeti caam ajuns s-a fim condusi de toate catunele patriei ,lipsa de reactie a alesilor ,votati oameni care se implica pentru sibiu nu vinzatori si interese personale
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Prioritara este electrificarea caii ferate Vintu -Sibiu Fagaras Brasov.
Raspunde

ui

Acum 9 ani

Pai la sibiu toti sunt de dreapta, capitalisti pur sange cu venituri care le asigura un trai deosebit si isi duc plozii cu masina personala la scoala . Nu e nevoie de asistenta sociala de la stat. doar altii au nevoie, nu sibienii.
Raspunde

prioritar

Acum 9 ani

Prioritar este terminarea constructiei culoarului 4 CF care e 75% gata Sibiu Pitesti care scurteaza distanta cu sute de km, asa se procedeaza intr-o tara normala, numa cum tara asta e anormala, toate-s pe dos. Facem din linii secundare, principale Coslariu, Sighisoara, brasov, Bucuresti si lungim traseele cu sute de km si din linii principale le facem secundare si nu le construim, linii care scurteaza distantele cu sute de km numai ca este Sibiul pe traseu. Ba spunteti ca nu vreti Sibiul in tara asta ca numai ticalosii ati facut acestui oras si judet de zeci de ani, ne-am saturat de furtul, sabotajul, izolarea, impunerea dictatoriala indreptata impotriva acestui oras si judet, canaliilor.
Raspunde

nelu

Acum 9 ani

Ce sa ceri de la unu ca rus care pe culoar European, Sibiu- Pitesti zice ca nu construieste autostrada in schimb face autostrada spre Cluj unde circula doua masini pe ora. Dati jos pe incopetentii astia. O tara intreaga sufera din cauza lor.
Raspunde

o parere

Acum 9 ani

dar in celelate mandate cate ceeri ati facut pt sibiu??? si cate si-au gasit solutie??? cameleonilor!!!
Raspunde

@TITI xanax

Acum 9 ani

Ai partial dreptate mei Titisor.. Primul proiect aprobat de CE ieri din planul Junker pt Romania e modernizarea sectorului CF este Sighisoara Brasov si a Garii din Brasov. Tare mi e teama ca in curand zona va deveni loc de pelerinaj pt sibieni ca sa vada exemplu de dezvoltare urbanistica in Romania. Nu ai dreptate cu centrul tarii.. Conform Academiei Romaniei centrul geografic al Romaniei este in municipiul Fagaras , judetul Brasov pe strada Negoiu ( undeva intre biserica si iesirea spre Brasov). Asta este realitatea stiintifica deci nici Sibiu nici Brasov nu se afla in centrul tarii.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Oare cine mai sabotează autostrada Sibiu- Pitești? Păi, ia să vedem : \"Proiectul constructiei autostrazii Sibiu-Piteşti a fost din nou blocat, de data aceasta din cauza blocarii licitaţiei pentru studiul de fezabilitate de o asocierea formata din doua firme, una detinuta de un controversat om de afaceri roman, Gheorghe Boeru, cealaltă core­eană.\" Potrivit informațiilor din presă, Gheorghe Boeru a fost asociat în firma Agroindustriala Fântânele cu un anume Petre Ion, partener de afaceri de-a lungul vremii atât cu Dorin Cocoş şi Elena Udrea, cât şi cu Dana Năstase. Patronul Romair Consulting este şi un cunoscut al unor politicieni precum Radu Mazăre sau Nicuşor Constantinescu, relata într-un articol din 2012 ziarul „România liberă“. Cât privește parteneri săi, Dongbu Engineering face parte din conglomeratul coreean Dongbu care, printre altele, este al treilea producător de televizoare din această țară, prin firma Daewoo (după Samsung și LG).
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Și tot la capitolul sabotori, mândria țării, noi cu drag hoțim, citiți că e tare: Licitatia pentru actualizarea SF-ului pentru Sibiu - Pitesti a fost relansata cu chiu cu vai dupa ce in noiembrie 2012 o licitatie asemanatoare fusese anulata de catre autoritati ca urmare a unor observatii venite de la partenerii europeni. Cu Dan Sova la carma infrastructurii, noua licitatia a fost relansata abia dupa mai bine de 18 luni - cam cat e nevoie pentru constructia de la zero a unui tronson complet de autostrada. Desi a durat atat de mult pana la refacerea documentatiei conform recomandarilor europene, autoritatile de la drumuri tot nu au respectat intru totul cele semnalate de partenerii europeni. Astfel, in 2012, JASPERS (organismul pentru Asistenţă comună pentru sprijinirea proiectelor în regiunile europene) recomanda, printre altele, ca avand in vedere complexitatea proiectului, CNADNR sa contracteze si servicii de supervizare independenta a realizarii SF-ului, totul pentru a se asigura ca ca lucrurile merg snur si ca nu vor fi probleme in elaborarea acestui document esential pentru proiect. Cu toate acestea, CNADNR nu a contractat asemenea servicii, potrivit surselor HotNews.ro, si urmeaza sa faca partea de supervizare cu oamenii din aparatul propriu. De altfel, intr-un raspuns adresat utilizatorului cutter de pe comunitatea peundemerg.ro, CNADNR sustine ca \"nu considera necesara achizitia\" de servicii pentru o supervizare independenta a contractului de reactualizare a SF-ului pentru Sibiu - Pitesti, explicand ca de aceste aspecte se va ocupa o echipa specializata din aparatul propriu cu personal din teritoriu de la Directiile de Drumuri si Poduri Bucuresti si Brasov................................................................................................................................................. Cu alte cuvinte, specialiștii din Brașov au grijă ca autostrada Sibiu-Pitești să nu se facă. Cred că e cazul că DNA-ul să coboare puțin din înaltele sfere și să intre outin și în cuibul ăsta de hoți perverși.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Băi, fraiere, buricul României e la Agnita, demonstrat matematic prin metoda vectorială, o știu toți elevii de clasa a 12-a.
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

vezi ma Joseph ce limitati sunteti voi acolo. meringheal este o teapa specifica Sibiului. Eu ti -am spus ce zice Academia Romana, uite ca iti fie mai usor iti dau eu o adresa catre Facultatea de Geografie Cluj j , ca sa nu crezi ca iar au miticii ceva cu Sibiul. De fapt de aia ti am si spus ca nu este nici in Brasov nici in Sibiu ci in Fagaras. Daca asa ii invata pe elevii din Sibiu o sa aiba o problema mai incolo. De fapt ce sa ma mir ca am vazut in sighi o placa in care spunea ca este cea mai mare cetate din Imperiul Habsburgic dupa Viena , de s_au cocosat de ras niste cehi si culmea in TS am vazut ca majoritatea sibienilor chiar cred. Dupa cum ei chiar cred ca sighiul este cel mai vizitat oras din Romania. Statistic sibiul este fruntas la numar de handicapati, si la case regale tiganesti..atat. De fapt culmea ca cel mai mare proprietar de ovine din Romania e din Brasov si la fel nr de ovine este mai mic decat din judetul vecin asa ca inclusiv glumele cu ciobani nu isi au locul. Poate ciobanii din Sibiu sunt cei mai prosti dar sigur nu sunt cei mai avuti , si de aia glumele cu ciobanii din Sibiu. Cat priveste autostrada , tot nu te-ai linistit dupa Tallin. Ce sabotare , eu chiar am crezut ca numai analfabetul are nevoie de Xanax dar voi deveniti chiar un obiect de studiu al comportamentelor sociale, iar faptul ca , KLausie a crescut intr_un mediu asa de limitat nu ma bucura. Chiar vbeam cu niste amici din Bucuresti care erau mari sustinatori al sasului ratat, si acum mi-au dat dreptate ca se pare ca mediul unde a trait toata viata si-a pus amprenta asupara intelectului precar( au vazut ceva comentarii pe siteul asta si nu le-a venit a crede). Oricum cu autostrada cred ca si tu te-ai lamurit, iar chestia cu Sighisoara Brasov e adevarata iti spun si finantarea 986 milioane ( din care 48 milioane e modernizarea Garii CF Brasov) Dan Tapalaga(hotnews) de bine ce o ducea in Sibiu a plecat la Bucuresti ..si al naibii tradator isi duce amanta in Poiana Brasov si nu la Paltinis.. Eu zic ca si asta e un alt sibian care saboteaza sibiul . uite Sibiul sta bine la numar de ziaristi deci implicit la trompeta , si cat timp Johanni69s a stat in Sibiu acest lucru a frost mai putin vizibil . Acum multi incep sa se intrebe daca realizarile administrative sunt reale sau sunt niste iluzii . Iar cel mai usor este sa compari cu Brasovul , care il surclaseaza la absolut toti indicatorii economici . Ca si imagine nu vrei sa stii ce impact diferit au cele doua orase strainilor. Dar voi acolo in lumea voastra mica , vedeti in Brasov doar blocuri comuniste , caini pe strada ,strazi de pamant , disperati sa stea la coada sa vada un film,si va considerati vizionari ca v-ati hotarat sa bagati utilitatile in pamant si inca nu stiti daca sa faceti sau nu sensuri giratorii; asta in timp ce bugetul orasului este 490 milione fata de 900 milioane al Brasovului . DESPRE CE VORBIM NOI AICI FRAIERE CU MOT!
Raspunde

@11

Acum 9 ani

bine ba. centrul romainei se afla chiar in orasul bv. si daca te uiti dintr-un anumit unghi alfa ai sa observi ca acolo este gaura koor-ului. de-aia e plin de rahati in bv.
Raspunde

@12

Acum 9 ani

Bravo! Ai inteles tot. Pofta buna!
Raspunde

Hahaha

Acum 9 ani

In judetul Fagaras :) :) :)
Raspunde

bill

Acum 9 ani

Ba iasovene mai trezestete si lasa laudele, frustratule, vezi-ti de iasovu tau si nu mai tot intra aici ca nu convingi pe nimeni, fraiere, numai frustratii actioneaza ca tine iar despre prostie, sunteti campioni, nu mai faceti pe nimeni prosti, Vezi ce o facut un contaran de-al tau in parcurile din Sibiu. Tineti-va gibonii acasa.
Raspunde

hopa

Acum 9 ani

Ce judet Fagaras, mai puneti de o minarie ticaloasa comunista , ba gagauta. Voi chiar nu reusiti sa va mai treziti, s-o terminat comunismu dictatorial si ticalos, trezeste-te, ai ramas tot cu mentalitatea in orasul stalin.
Raspunde

@15

Acum 9 ani

Bag seama ca ala era sibian getbeget , vad ca e chiar vedeta la voi. Acum sincer il prefer pe el si nu pe Mailat sau celalalt sibian neaos carevioleza copile de 2 ani. De fapt vad ca la infractiuni cu tenta sexuala sunteti campioni ceea ce naste niste semne de intrebare referitoare la mostenirea genetica a sibienilor.( stii cum se zice pe aici sibianul cand cu mama cand cu oaia). @14 Aia cu judetul Fagaras cred ca e o dorinta a ta, desi gandindu-ma ca esti sibian pot sa banuiesc doar ca esti analfabet adica sibian getbeget
Raspunde

Franz Josef

Acum 9 ani

...bai adunaturi moldo - rusesti din Iasovul ardelenesc - daca nu va adoptati mentalitatii ardelenesti o sa va fie retras viza de asilant si o sa fiti exilati fara drept de apel ! charaso tovarici ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus