Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Peste o suta de copii inscrisi la cea de-a III-a editie a festivalului “Prietenii muzicii"

114 copii au ales să participe anul acesta la Festivalul „Prietenii muzicii” din cadrul „PRO PIANO ROMÂNIA”, care se va desfăşura în perioada 6-8 martie la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu.

Manifestare este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 18 ani, fiind divizată în trei secţiuni: A - tineri care studiază pianul ca instrument principal, în școli și licee de muzică, B - tineri care studiază pianul fie ca instrument opțional, fie la Palatele Copiilor, Case de Cultură sau în sistem particular şi C- ansamblu la 4 mâini (pe un pian).

La festival s-au înscris 114 copii, cu 36 mai mulţi faţă de ediţia de anul trecut. Dintre aceaştia 41 sunt din judeţul Sibiu.

„Iniţiatoarea acestui festival la Sibiu este profesoara de pian Enikő–Maria Orth, cu Medalia ,,Meritul pentru Învăţământ clasa I – a”. În cadrul festivalului se vor acorda diplome de Excelenţă, de Merit, de Participare, Premii Speciale (pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, premiu pentru prezenţă artistică deosebită) din partea Fundaţiei „PRO PIANO-ROMÂNIA” şi premii speciale în bani din partea arhitectului Mircea ŢIBULEAC, în calitate de preşedinte al Filialei Judeţene Sibiu a Uniunii Arhitecţilor din România”, spun organizatorii.

La nivel naţional evenimentul este organizat de Fundaţia Culturală “PRO PIANO-ROMÂNIA”, care a fost înfiinţată în anul 1996, în Bucureşti. Potrivit statutului său, fundaţia are ca scop principal depistarea, educarea, selecționarea şi subvenţionarea elitei artistice, culturale, muzicale, prin şcolarizarea în învăţământ autorizat a persoanelor fizice de orice vârstă, precum şi prin sprijinirea şi promovarea tinerilor supradotaţi, a talentelor reprezentative pentru muzica vocală şi instrumentală laică şi religioasă, pe plan naţional şi internaţional. În anul 1997 a fost organizată prima ediție a Concursului Internațional de pian ,,Pro Piano – România, cu frecvență anuală.

Intrarea pe tot parcursul celor trei zile de festival este liberă.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus