Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
15°C

Odata cu primavara se redeschid santierele pe strazi: E.On Gaz incepe cu sapte

Comisia de circulație din cadrul Primăriei municipiului Sibiu a avizat demararea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de gaz ale E.On de pe șapte străzi din oraș. Potrivit avizului, lucrările pot începe de azi pe patru străzi (Lupeni, Fântânii, Plevnei şi Calea Şurii Mari), iar de miercuri pot demara și pe strada Plugarilor. Celelalte două străzi pentru care nu a fost anunțată, deocamdată, data începerii lucrărilor sunt Mărului și Părului. Cele șapte străzi sunt primele din lista pe care reprezentanții E.On se pregătesc să intervină anul acesta. Viceprimarul Virgil Popa declara pentru Turnul Sfatului că E.On mai are în plan să schimbe rețeaua de distribuție de sub aproximativ 200 de străzi din oraș.

Șantiere (re)deschise pe alte cinci străzi

Tot din această săptămână este anunțată  și deschiderea șantierelor de modernizare a străzilor Macaralei și Timișoara. ”Lucrările au început în această săptămână şi pe strada Macaralei cu modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, urmând să se execute lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere. Lucrările au ca termen de finalizare sfârşitul acestui an, valoarea contractului fiind de 948.251,82 lei, fără TVA”, precizează reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă.
Potrivit aceluiași document, au fost redeschise și șantierele străzilor Oțelarilor, Kiev și Lyon, în ultimul caz fiind vorba de o lucrare de 1,8 milioane de lei, fără TVA. ”Până în prezent constructorul a amenajat canalizarea pluvială, a efectuat săpătura generală şi a amenajat carosabilul. În această săptămână se va încheia amenajarea carosabilului pe cei aproximativ 50 de metri rămaşi din totalul de 700 m (lungimea totală a străzii) şi se va începe amenajarea trotuarelor şi rigolelor de scurgere”, precizează Primăria referitor la strada Lyon.

Locuitorilor de pe Oțelarilor: nu mai parcați

”Locatarii din zona unde s-au început deja săpăturile sunt rugaţi să nu mai parcheze maşinile aici pentru a putea permite execuţia lucrărilor și accesul utilajelor”, transmite Primăria referitor la strada Oțelarilor. Șantierul de aici a fost redeschis de săptămâna trecută, lucrarea fiind inaugurată în în 2014 când au fost executate lucrări la reţelele de apă şi canalizare. ”Constructorul a redeschis şantierul săptămâna trecută, efectuând săpătura generală pentru modernizarea carosabilului şi a trotuarelor. Lucrările au ca termen de finalizare sfârşitul acestui an, contractul având o valoare de 3.299.052,90 lei, fără TVA”, arată Primăria.

Foto: Primăria municipiului Sibiu

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

ovi

Acum 7 ani

F bine. Spor la spart strazi. Asta e in sibiu anual. Vedeti sa spargeti daca puteti numai strazi noi. Eon a distrus tot orasul. Reparatiile dupa lucrari au fost execrabile.
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

..sa fii sigur ovi ca vor dinamita si unde este asfaltul nou sa se piarda garantia ,apoi sa puna asfalt de mantuiala si iar vom pune panselute in primavara urmatoare in gropi .
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Sper sa ii roadă falimentul!
Raspunde

oameni tampiti

Acum 7 ani

fantanii deabia au refacut-o dupa cei de la apa-canal
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus