Sâmbătă,
11.07.2020
Cer Senin
Acum
16°C

Interceptari telefonice: Vanghelie spunea ca are influenta asupra presedintelui Iohannis

13 Martie 2015 19:39

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce îi spunea unei persoane apropiate că poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul unui realizator TV, pentru a-l ajuta cu dosarul penal, susținând că președintele are nevoie de el să facă majoritatea în Senat.

Potrivit unor surse judiciare, informația apare în referatul prin care procurorii DNA solicită judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie.

"(...) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a înțeles, în încercarea sa de a o determina pe o persoană să dea declarații favorabile acestuia, să o convingă pe aceasta de faptul că are capacitatea ca, prin intermediul jurnalistului Rareș Bogdan, să exercite presiuni asupra președintelui țării, presiuni care, în aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influența cercetările în prezenta cauză", se arată în referat, citat de Argerpres.

În acest sens, la dosar există o interceptare în care Vanghelie invocă numele lui Iohannis și al lui Rareș Bogdan, în cadrul unei convorbiri cu Mariana Carla Dinu.

"Vanghelie Daniel Marian: Deci, eu știu toate fazele. Deci, nu trebuie să... să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! și eu... Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină... Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre' să recunosc: 'Da, domne, a venit, ai venit să te sfătui cu mine'. Și dacă vrei... Da' spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să... pentru că te sperii... că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareș, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la Iohannis, înțelegi? Că eu am o... Țin relația prin Rareș Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat.

Dinu Mariana Carla: Am înțeles!".

***

"Dinu Mariana Carla: N-a venit?

Vanghelie Daniel Marian: Da' te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să știu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu știu bine și cum fac ăștia cu jocurile, înțelegi? Eu, după ce termin cu tine și cu avocații, mă duc la... mă duc și mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la Iohannis acasă. Deci, eu o să încerc să opresc c... ăsta, da' problema... am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu știu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo și hai să vedem cum o întoarcem cu avocații! Mă gândesc că nu-s nebun și tu ești deșteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ți-a zis să faci? Și cu mine ce să faci și dacă vii la mine și nu știu ce și după aia eu îți... discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu știu ce, nu știu... Mă, ce scrii tu, asta, nu știe nimeni, decât noi doi, dă-o naibii! Spune-mi, nu ți-au zis să mă... vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! ...(neinteligibil)... în, în tine stă, în tine stă pentru... Tu... dacă te ții bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva".

***

"Vanghelie Daniel Marian: Nu știu ...(neinteligibil)... încredere în mine.

Dinu Mariana Carla: ...(neinteligibil)... sunt speriată, nu mai știu.

Vanghelie Daniel Marian: Eu îți dau avocat, îți dau aia... mă ocup de tot. Dacă eu nu pot să ies n-am nicio problemă. Ei cred că pe bătăliile astea politice vor să ajungă la mine. ... am o grămadă de relații, am tot. Dar dacă mai mă ia și pe mine și mă încurcă. Ai înțeles?

Dinu Mariana Carla: Am înțeles!

Vanghelie Daniel Marian: Eu pot să chem în seara asta, chem șapte-opt inși din justiție și vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac... Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei ...(neinteligibil-vorbește în șoaptă)...

Dinu Mariana Carla: Ok".

Tot în referat apare faptul că Marian Vanghelie a acordat numeroase contracte din bani publici firmelor controlate de omul de afaceri Dumitru Marin, iar în schimb acesta i-a dat primarului, printre altele, două imobile noi în favoarea unei persoane apropiate lui Vanghelie, aceasta fiind Mariana Carla Dinu.

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

Bravo DNA

Acum 5 ani

1.min. de finante Darius Valcov , si el la interviu la DNA. 2. DNA, pe foc autoat, deviza este \"bat si f-u.t ca masina de cusut !\"
Raspunde

adiarc

Acum 5 ani

L-o fii căutat pe Johannis pe goagal....sau o fii citit despre el prin almanahe
Raspunde

alzara

Acum 5 ani

Si popii pretind ca au influenta la D -zeu...
Raspunde

alzara

Acum 5 ani

Rares Bogdan este onctuos (nicio incredere in iohannismul sãu de paradã - vezi trecutul), dar O. (Tavi) Hoandra e jalnic ; si nu doar atât. Mare deserviciu pt Sibiu si presedinte.
Raspunde

wwww

Acum 5 ani

Vanghelie poa sa faca ciocu mic la cati ani il asteapta de parnaie grea..tiganu\' dreaq se mai da si rotund dupa cate e de jegos si negru la ten...mars in mor... ma...i de garoi la zdup pe viata!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

H\'aoleo manca-t-as :)))
Raspunde

alzara

Acum 5 ani

S -a adeverit : Rares Bogdan \"cu presedintele am relatia ziarist (preferat?) -presedinte ; cu Marran Vanghelie sunt prieten (interesat sau din afinitati culturale, impostorule?) ! Achtung, d -le presedinte, caci sfetnicii iau salariul degeaba.
Raspunde

###

Acum 5 ani

Treptat-treptat o să-si dea seama toată lumea pt. cine a ieșit la vot si a facut scandal diaspora! Ăn tara asta de penali, aproape toti politicienii sunt mânjiți. Johannis nu putea face exceptie!
Raspunde

@8

Acum 5 ani

...a meri ma si da-ti o palma !
Raspunde

@9

Acum 5 ani

O să-ți tragi tu singur palme cât de curând fără să te trimită nimeni, când îți vei da seama cât de fraier ai fost! Ne întâlnim pe forum să-mi spui cum a fost...
Raspunde

Obergefreiter Joseph

Acum 5 ani

Cand mă uit la tehnica performantă cu care lucrăm acuma pe interceptări, nu pot să nu mă gândesc cu nostalgie la începuturi. Uwe a fost avansat în grad după ce a ascultat ani întregi la paharul lipit de pereți, iar prostănacul de Karl și-a spart timpanul cu țeava pâlniei, în dorința de a capta sunetul mai bine. Acuma avem microfoane și în polonicul lui Frau Gerda de la bucătărie. Ce înseamnă progresul, liebe Genossen!
Raspunde

@11

Acum 5 ani

Lasa-i mai usurel pe puppenklausii sasi...in curand n-au sa mai posteze nimic..si atunci ce-am facut...de cine mai radem cu lacrimi???:)))))))))))))))))mach weiter so Genosse Obergefreiter joseph!:)))))))))))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus