Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-8°C

Spectacol, distractie si voie buna, la Slide and Freeze. Celebra masina din “The Flinstones" a facut deliciul spectatorilor

În ciuda frigului, a ceții și a pojghiței de gheață de la suprafața lacului construit la baza pârtiei principale a complexului Arena Platoș, peste 30 de concurenți au luat startul în cel mai spectaculos concurs al sezonului, Slide and Freeze.

Concursul a fost împărțit pe trei categorii: Jump - Best Trick, Slide și Ambarcațiuni. Primele două au fost la rândul lor împărțite în subcategorii diferite pentru schiori și snowboarderi. Cei 10 concurenți au avut fiecare dreptul la câte două sărituri, cea punctată cel mai bine de juriu urmând să fie luată în considerare pentru clasament. Deloc surprinzător, concursul la categoria snowboard a fost câștigat de unul dintre cei mai buni tineri snowboarderi sibieni, Victor Bărbulescu. La doar 13 ani, Victor a reușit o primă săritură extrem de spectaculoasă, care l-a adus direct pe primul loc, alături de Andrei Cârceag, câștigătorul la clasa ski.

20 de concurenți au pornit apoi la categoria slide, unde sarcina lor era să acvaplaneze peste cei 15 metri de apă rece ca gheața. 8 dintre ei au reușit să traverseze lacul fără nicio problemă și au avansat în finală. Pentru departajare, linia de start a fost mutată cu cinci metri mai jos, prin urmare și viteza de deplasare a scăzut serios. Câștigător la clasa ski a fost unul dintre veteranii concursului Slide and Freeze. Marin Dancoș, în vârstă de 47 de ani, din Baia Mare, a participat la toate cele trei ediții ale acestui concurs iar anul trecut a câștigat clasa Best Trick. La snowboard, Radu Brumar a repetat și el performanța de anul trecut și și-a câștigat categoria.

Distracția adevărată a început însă la ultima probă a concursului, cea de ambarcațiuni. Un pat cu perne și plapumă, un caiac cu velă, mai multe mașini, o cadă de copilași, un tren din care au țâșnit la final dolari, asta au văzut sutele de spectatori veniți astăzi la Arena Platoș. Mama Omidă a câștigat categoria cel mai bun grup de fete. Trei fete îmbrăcate în pirande, cu coloana sonoră aferentă și acoperite de o omidă gigant au smuls ropote de aplauze publicului și note mari din partea juriului. Însă cea mai spectaculoasă construcție din acest sezon a fost celebra mașină care îi purta de colo-colo pe Fred și Barney în The Flinstones. Iar cei patru echipieri au condus mașina costumați în oamenii epocii de piatră, cu fuste scurte, peruci fistichii și fără nicio teamă de apa înghețată.

Sezonul de ski continuă

Deși era preconizat ca sezonul de ski să se încheie în acest weekend, vremea se anunță în continuare rece iar condițiile de ski sunt foarte bune. Prin urmare, cel puțin încă un weekend complexul de ski și snowboard Arena Platoș își va păstra porțile deschise. Clienții resortului vor avea și weekendul următor aceleași reduceri semnificative la skipass-urile de zi, 55 de lei pentru un skipass ce include coborâri nelimitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

wilma

Acum 7 ani

mai aveti foto ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus