Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
0°C

Silvana Armat, fotojurnalistul ziarului Turnul Sfatului, expune la Varsovia alaturi de alti fotografi din Sibiu

Expoziția este una în aer liber și se numește ”Două Capitale Culturale Europene în oglindă: Sibiu 2007 — Wrocław 2016”, fiind realizată de Institutul Cultural Român de la Varșovia împreună cu Ambasada României.

”Expozitia își propune să prezinte două orașe culturale importante pentru țările cărora le aparțin, din perspectiva lor de fostă, respectiv viitoare Capitală Culturală Europeană. România se mândreste cu Sibiu, care a detinut acest titlu în anul 2007”, au anunțat organizatorii.

Fotografiile expuse prezintă momente reprezentative din programul cultural pregătit de Sibiu în 2007, precum și zonele cele mai interesante din oraș. Wrocław se pregătește să devină Capitală Culturală Europeană în 2016, iar imaginile înfățișează exact aceste pregătiri și spațiile importante în care se vor derula evenimentele anul viitor.

Autorii fotografiilor din Sibiu sunt Silvana Armat, Daniel Bălțat, Scott Eastman și Sebastian Marcovici, ai fotografiilor din Wrocław: Mateusz Adamczyk, Marcin Jasinski, Stanisław Klimek, Martyna Krajewska, Maciej Kulczynski, Andrzej Winiarz, Tomasz Wozny.

Expoziția a fost realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu si Biroului de Organizare Wrocław — Capitală Culturală Europeană 2016. Ea urmează să fie itinerată la Wrocław, într-o perioadă viitoare, la fel și în alte orașe poloneze, pe parcursul anului 2016, în scopul promovării României și performantelor sale culturale în rândul publicului larg.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

@@@

Acum 7 ani

Bravo, Silvana! Ai știut ce vrei în viață!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus