Miercuri,
09.10.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Atlassib testeaza prima masina electrica din Romania destinata curieratului

Un Renault Kangoo ZE este primul vehicul total electric utilizat pentru curierat în România. Cei care testează automobilul sunt sibienii de la Poșta Atlassib, notează reprezentanții Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România. Ca un detaliu, automobilul este dotat cu o baterie închiriată (aceste baterii au un număr finit de încărcări optime).
”Vehiculul va fi testat în activitatea de curierat urban, urmând a fi încărcat cu colete la volumul util și capacitatea indicată de normele Renault. Vrem să analizăm parametrii tehnico-economici de exploatare, costurile cu chiria bateriei, energia electrică consumată la încărcare, timpii de încărcare, costurile de mentenanță pe kilometru, fiabilitatea și inter-conectivitatea cu dispeceratul”, a declarat Sorin Stoian, șeful Departamentului Logistică din cadrul Poșta Atlassib, citați de UNTRR. În cazul în care reprezentanții firmei de curierat din cadrul holdingului Atlassib se vor declara mulțumiți de autoturism, aceștia spun că vor achiziționa cel puțin patru astfel de mașini electrice.

Modelul testat de Poșta Atlassib are două locuri și un volum util pentru depozitarea mărfii de patru metri cubi. ”Automobilul are o putere maximă de 44 kw, cutie automată de viteze, ABS cu asistență la frânarea de urgență, o baterie litiu ion care dezvoltă o energie de 22 kWh și o sarcină utilă maximă recomandată de producător de 650 de kilograme. Viteza maximă este de 130 km/h, iar prețul de listă este de 14.800 euro fără TVA, nefiind inclusă chiria bateriei care se calculează în funcție de numărul de kilometri parcurși lunar”, informează UNTRR.

Foto: UNTRR

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Vlad -

Acum 9 ani

...bravo Carabulea - inovatie si tehnica ! (-:
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

44 de kw? serios?? pai aia e masina pt pensionarii care conduc duminica, nu pt un curier rapid care nu stie pe unde sa mai rupa asfaltu sa mai taie 2 secunde din durata cursei!! :))
Raspunde

victor

Acum 9 ani

Corect este- Posta Atlassib testeaza...
Raspunde

b-man

Acum 9 ani

\"un sibian\" - habar n-ai despre masini electrice. Cei 44 kw ai unui automobil electric se \"traduc\" in mai multi \"kw\" ai unui automobil cu motor pe benzina sau motorina. Pe langa asta, masinile electrice au cuplu instantaneu, nu trebuie sa astepti sa se \"tureze\" pentru a \"trage\". Ai condus vreodata o masina electrica?
Raspunde

@b-man

Acum 9 ani

Ai dreptat, \"un sibian\" nu stie despre vorbeste. Totusi kW este kW, diferenta intre motorul pe combustie si cel electric este la cuplu (Nm), care este mai mare la motorul electric.
Raspunde

@masina electrica

Acum 9 ani

putere(kW) = cuplu(Nm) x turatie(rot/Min). Se conduce foarte usor o masina electrica, are un cuplu deosebit de bun la demaraj, iar franarea cu recuperare de energie ajuta mult si la micsoararea distantei de franare! E ideala in oras, dar si afara ofera performante deosebite!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus