Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Descinderi DIICOT la Sibiu si Valcea in cazul unor hackeri care furau bani din Marea Britanie

Procurorii DIICOT Sibiu au efectuat joi 20 percheziții în județele Sibiu și Vâlcea, plus în Brașov și municipiul București, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea a trei grupări infracționale organizate, constituite în vederea săvârșirii de infracțiuni informatice și spălare de bani.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2012 — decembrie 2014, mai multe persoane s-au constituit într-un grup infracțional organizat transfrontalier care a acționat atât pe raza județului Sibiu, cât și pe teritoriul Marii Britanii, având ca principală preocupare infracțională intermedierea unor retrageri frauduloase de bani proveniți din săvârșirea de fraude informatice de către alți membri ai unor grupări infracționale", informează un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) remis joi AGERPRES.

Sumele de bani obținute din vânzări fictive de bunuri prin internet erau transmise prin sisteme de transfer rapid iar ulterior ridicate în numele destinatarului inițial (identitatea fictivă folosită de autorii fraudelor informatice în relația cu partea vătămată) de către persoane racolate de către membrii grupării stabiliți în Marea Britanie, respectiv agenți autorizați să efectueze astfel de operațiuni.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

fain

Acum 9 ani

faina poza..in ce sat sa facut frumoasa fotografie de nici nu pot merge gaborii de noroaie?......asa o tara fantastica exact cum a fost la timpul cand emil cioran a parasito....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus