Joi,
07.07.2022
Partial Noros
Acum
24°C

Paul Porr vs. ANI 1-0. Curtea de Apel Alba anuleaza raportul agentiei

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat vineri Raportul de Evaluare, prin care  Paul-Jürgen Porr, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în septembrie 2014. Pretinsa incompatibilitate viza exercitarea concomitentă a funcțiilor de șef de secție în cadrul Spitalului Clinc Judetean de Urgență Sibiu și președinte al F.D.G.R.
Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis în luna septembrie un comunicat în care anunță că 29 de foști și actuali manageri de spital, șefi de secție și directori medicali (din care 12 sunt din Sibiu), au încălcat legea în privința incompatibilităților și a conflictelor de interese de natură administrativă și penală.
În cazul doctorilor Paul Jurgen Porr, Ioan Manițiu, Valeria Vălean, Adrian Șanta, Emil Băcilă, Marcel Pereanu, Nicolae Grigore, Calcatinge Maria – Diana și Popa Florina Ligia, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal. Alți trei doctori, Mihai Neamțu, Bogdan Păcală și Mihai Roman sunt acuzați de ANI de conflict de incompatibilitate, fiind în același timp directori medicali și administratori de societăți comerciale.
Conform ANI, doctorul Porr se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 09 iulie 2010, întrucât, simultan cu funcția de Șef al Secției Clinice Interne I a Spitalului Clinic Județean Sibiu, exercita și funcțiile de manager – administrator, al unei societăți comerciale și funcția de Președinte al FDGR (în perioada 05 martie 2013 – prezent), încălcând, astfel, dispozițiile art. 184, alin. 12 din Legea nr. 95/200 raportate la art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

alzara

Acum 7 ani

ANI asta e normala?
Raspunde

horica spaga mica

Acum 7 ani

bai incompatibilor aveti in judet un mare sifon ,ghici cine ,dar acum dovedit cine a fost marele sef al corectitudini in tara noastra [saf ani ] respirati usuratii .lau dovedit se afla in cantonament la rahova este impreuna cu lotu ;.cocosi ,hrebe,udrea ,bica si multi alti lupii moralisti pusi paznicii la turma de oi ,astept si alte nume sonore ,ca acum de cind a iesit suntem urmasi lui traian [basescu ] din scena nu mai are farmec talk -soourile la televiziunii,sa-i vezi ce emisiuni face aia in penetenciare cind va aparea inte si fostu locatar de la vila lac 3 .astept o confruntare ,basescu -voiculescu ,s-a vedeti paruiala acolo avantaj ,basescu ca are mai putin par ,se piaptana cu prosopu
Raspunde

alo

Acum 7 ani

Eu i-as condamna la o tura prin spital si la asteptat 3 ore pe holuri!!!Sunt cocine mai curate ca spitalul Jud.!!
Raspunde

ss

Acum 7 ani

sasii au imunitate
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Incompatibilitatea se vede din avion. Adică, ești șef la stat, ai o firmă privată și ești șef și acolo, ești și medic și profesezi și la stat și la firma ta, mai ești și profesor și președinte fdgr... Dați-o încolo, domnule Porr, e o chestiune morală până la urmă, poate sunteți vreun Übermensch, din rasa proiectată de mengele.
Raspunde

@5

Acum 7 ani

Te-ai apucat sa-ti critici idolii sasi din tagma lui iohannis? Ai mancat ceva stricat la popota la micul dejun?:))
Raspunde

Sam

Acum 7 ani

Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce *** ****** franiucsamuel@yahoo.com
Raspunde

doctorul din romanica

Acum 7 ani

Ce calitate morala, juridica si procesuala poate avea o institutie reprezentata in proces prin Horia Georgescu hotul a 75 milioane euro, puscarias cu acte in regula? Incompatibilitatea vizeaza relatiile de serviciu. Primul aspect: trebuie sa fii performant la stat ca esti platit din bani publici! OK !La fel de bine nu poti fi performant daca esti administrator la o firma de capre,consilier judetean, presedinte de partid sau organizatie de moase??? la acest moment interpretarea legii tine si de sorginte dacica sau germanica?! Aspectul nr. 2: dupa conceptia unora doctorul simplu sau sef de sectie ar trebui sa moara cu salarul de la stat??? De fapt atata ura s- a inoculat populatiei incat da, doctorul trebuie sa moara mancandu-si de sub unghii! MANIPULAREA ESTE LA EA ACASA! In tara asta de *** esti mare manager ca semnezi un bilant economic la un srl cu care ai prestat ore de munca in privat. Ca PFA esti in ordine desi faci acelasi lucru, da suna altfel.PENIBIL! O TARA DE PENIBILI! IN CARE AZI E BINE SA FI SRL MAINE PFA etc sau ca doctor sa fii pus la zid ca da bine la multime! In comunism pe care il hulim atata se propavaduia ura dintre muncitori si intelectuali! Se pare ca azi numai doctorii au ramas intelectuali, asa ca hooo pe ei! RUSINE daca mai exista asa ceva!
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

@8 Nu, doctore, nu e deloc cum spui. Un doctor trebuie să fie doar doctor și să-și câștige banii necesari din această meserie, nu să alerge după sinecuri. Un om nu poate face mai multe lucruri deodată și să le facă pe toate bine. Manipularea de care vorbești și la care ești parte, constă tocmai în transferarea adevăratelor racile sociale înspre false și aberante comportamente cum ar fi acest cumul de funcții pentru a câștiga niște bani, pe care, într-o societate normală, un medic bun îi poate câștiga doar din profesarea meseriei pe care o are.
Raspunde

@joseph

Acum 7 ani

Amice ești plin de contradicții și cam incoerent. Nu e chiar așa cum le spui tu, și asta doar din cauză că ai impresia că le știi pe toate. Din nefericire trăim într-un stat distopic. Utopiile de genul dacă baba avea un voi, era ministru de război, lasă-le pentru alți politruci.
Raspunde

@10

Acum 7 ani

Pai atotstiutorul si propagandistul de serviciu joseph e incoerent si gica contra la orice...fara niciun dubiu!
Raspunde

cojan

Acum 7 ani

la tribunalul din alba iulia toti coruptii castiga
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus