Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
20°C

Video din cuib. Proiect de 8000 de euro pentru Berzele din Cristian

Asociația Prietenii Berzelor din comuna Cristian a început implementarea unui proiect finanțat finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală prin LEADER, a cărui valoare se ridică la aproximativ 8000 de euro.

Proiectul se numește ”Cristian, Cetatea Berzelor” și include mai multe componente, una dintre cele mai vizibile constând în montarea unei camere de filmat într-un ciub și transmiterea imaginilor în timp real pe site-ul asociației. Astfel, oricine intră pe www.prieteniiberzelor.ro, poate vedea live cum iau naștere puii de barză, cum cresc și își iau zborul.

”Camera va transmite pe site-ul nostru imediat ce rezolvăm micile probleme tehnice cu care ne mai confruntăm, eu estimez că până la finalul acestei săptămâni”, a declarat Miruna Gritu, președintele asociației.

O altă componentă a proiectului se referă la amenajarea unui punct de observație în în turnul Bisericii fortificate din Cristian, de unde, cu ajutorul binoclurilor și a unei lunete, turiștii vor putea admira berzele din localitate. Nu în ultimul rând, tot în cadrul proiectului, vor fi achziționate o mie de inele pentru monitorizarea berzelor.

În acest moment în Cristian sunt ocupate cinci cuiburi de berze.

foto Friends of Storks

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

nicu

Acum 9 ani

de 15 ani de cand fac drumul sibiu vale prin comuna cristan principala mea pasiune este sa vad cand vin berzele(15 martie)si cand pleaca(15 august).aceasta asociatie a prietenilor berzelor nu are nimic de spus in legatura cu cea ce se intampla la schitul golesti cu o perechea de berze?o stire foarte mediatizata,d-l sau doamna Gritu prin asociatia d-vastra luati atitudine publica la ce se intampla la schitul golesti.vin strainii la noi sa vada berzele si un ordin de ministru si un primar incompentent distrug o zona care ar fi in mod normal protejata.faptul ca aceasta pereche de berze isi fac cuib nou langa cel vechi dovedeste ca ele sant mai destepte decat ministrii si primarii de azi.
Raspunde

mihai

Acum 9 ani

Este o barza in Gradina Zoo din Sibiu care are un cuib asezat pe jos si are penele negre de la noroi si toate astea intr-o cutie de plasa de sarma. Mi se parea ca este cel mai chinuit animal din gradina trebuie facut ceva si pentru ea. Eliberati barza din inchisoare si asezati cuibul pe un stalp poate se va intoarce de buna voie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus