Joi,
06.05.2021
Parțial Noros
Acum
11°C

Elevii castigatori la faza nationala a concursului anual de proiecte de mediu, premiati de APM

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu a premiat, marți, elevii câștigători ai fazei naționale a concursului anual de proiecte de mediu care a avut loc în perioada 17-20 iulie.

Pe locul I s-a situat echipa de la Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnadie, pentru proiectul “Modalități de utilizare a câmpului magnetic”, echipă formată din elevele Olaru Alexandra Claudia și Muntean Laura, coordonate de profesoarele Nicula Daniela și Olaru Vasilica. Proiectul lor evidențiază influența câmpului magnetic asupra creşterii şi dezvoltării ciupercilor şi asupra germinării plantelor de salvie şi panseluţă.

Locul II a revenit echipei de la Colegiul Economic “George Barițiu”Sibiu, pentru proiectul “Turnul Bionic“, formată din elevii Lotrean Cristina și Vlad Dragoş, coordonați de profesoarele Stănese Carmen, Pârvu Marcela și Negrea Geta. Proiectul lor evidențiază construirea unui Turn Bionic, o clădire eco-friendly, autosustenabilă, eficientă energetic, care foloseşte apa din precipitaţii, epurează apa menajeră şi reciclează deşeurile.

“Am bucuria astăzi de a ne reuni aici, în cadru festiv, pentru a aprecia performanța unor elevi străluciţi, alături de călăuzitorii lor, angajați într-o competiție care reunește originalitatea, creativitatea și efortul de protejare a resurselor naturii și de diminuare a efectelor activității antropice asupra mediului. Aceste premii sunt o recunoaştere a valorii elevilor sibieni, ai profesorilor lor, fiind măsura reală a meritului lor de excepţie”, a declarat Bogdan Trif, director executiv al APM Sibiu.

Cele două proiecte câștigatoare ale fazei naționale, au luat locul I la faza județeană a concursului jurizat de APM Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, organizat de Ziua Mondială a Mediului în 5 iunie 2014, la categoria claselor V-VIII și IX-XII. Cu această ocazie, APM Sibiu a oferit premianților biciclete, skateboard-uri și diplome.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus