Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

”Noile” liberale au spart monopolul presedintiei sedintelor de Consiliu Local

După ani întregi în care președinția ședințelor de Consiliu Local a fost încredințată – prin vot al aleșilor locali – exclusiv reprezentanților Forumului Democrat al Germanilor din România, lucrurile au început să se schimbe. Schimbarea a venit de la finele anul trecut, de când fostul primar al Sibiului s-a retras din această postură pentru a se concentra pe campania pentru Președinția României.
Astfel, la sfârșitul ședinței Consiliului Local Sibiu din 27 noiembrie, pentru prima dată în actuala legislatură a fost propus să conducă o ședință a forului legislativ local un consilier din altă formațiune decât FDGR. ”Propun ca şedinţa din luna decembrie să fie condusă de d-na consilier Sava Livia”, a fost propunerea Ecaterinei Birk (consilier FDGR), adoptată fără obiecțiuni de Consiliul Local. Livia Sava este – mai nou – reprezentant PNL, formațiune în care a ajuns din PDL, partidul care a fuzionat în toamna anului trecut cu PNL.
Că reprezentanții FDGR doresc să rupă ”tradiția” președinției locale s-a dovedit și la finalul ședinței de luna aceasta, care a avut loc joi după prânz. Reprezentantul FDGR, Helmut Lerner a propus – iar consilierii locali au aprobat – ca următoarea ședință să fie condusă de Mariana Brunchea. Aceasta a candidat în 2012 pentru funcția de primar al municipiului Sibiu din partea PDL. La fel ca și Livia Sava, Mariana Brunchea este acum reprezentantă a ”noului” PNL.
Întrebată de Turnul Sfatului dacă s-a arătat deranjată de faptul că, până de curând, ședințele de Consiliu erau conduse doar de reprezentanți ai Forumului, Mariana Brunchea nu a catalogat în termeni negativi situația. ”Nu m-a deranjat. Era normal, dat fiind faptul că majoritatea din Consiliul local este asigurată de FDGR. Deci cred că era normal”. În plus, Mariana Brunchea nici nu consideră noile nominalizări ale Forumului drept ”semne”. ”Deja cred că sunt suficient de matură să nu mai răspund la asemenea «semne»”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Tzeapa, tzeapa

Acum 9 ani

Dragi sibieni, v-ati luat tzeapa cu noile liberale, ca-s toate vechi, iesite din garantie si gata ruginite !
Raspunde

Mihalache

Acum 9 ani

De ce a facut asta? ce se urmareste? nu conteaza; important e ca se rupe traditia si se face ceva. Clasa politica trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de alegatori. Sunt alesi oameni care niciodata nu au facut bani iar acum nu stiu nici sa-i cheltuiasca.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Ne e dor de vechiul -acum noul - liberal Nicu Nan si prietenii lui vechi.
Raspunde

Doua cranfutere batrane

Acum 9 ani

care-l muscau de k...r pe Iohan I-ul cand erau la PDL, iar acum il ling la cele... Trogloditelor ar trebui sa li se alature toashu\' Nicu, batranul agramat care a condus Sibiul si-nainte de 89, si dupa...
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

..cum au facut,cum nu au facut dar au ajuns pdl-istii la conducere in Sibiu.Sunt de acord sa avem si femei in functii importante dar vad ca deja se face abuz...in afara ca sunt femei altceva ce le recomanda sa fie in varful piramidei?
Raspunde

Toni

Acum 9 ani

Un semnal bun dat de Forum care se pare ca intelege ca numai merge ca pina acum. O alta abordare politica cu multa deschidere si colaborare, oricum d-na Brunchea era cea mai liberala dintre democrati.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Matriarhat în toată regulă. Bărbații câștigă banii, femeile îi cheltuie.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

alzara, ești ok?
Raspunde

Vicent

Acum 9 ani

Mai acu 3-4 ani Johann ii dadea cu tifla la d-na PDL-ista. Acu sau imprietenit corul babelor FDRG cu cel al instrumentistilor PNL-isti. ,,Esti tare, stimabile, la machiaverlacuri...\"
Raspunde

allin4.ro

Acum 9 ani

Acum stati un pic sa inteleg...de acum inainte doamna Sava nu se va mai lua (gratuit) de Festivalul de Teatru si de TNRS? Nu toti avem memoria scurta...
Raspunde

Livia

Acum 9 ani

Faptul ca reprezentantul a propus-o pe d-na Brunchea sa conduca urmatoarea sedinta si consilierii locali care reprezinta si alte partied au aprobat,dovedeste faptul ca reprezentanta PNL este o femeie responsabila care nu a oboist inca.Mult succes d-nei Brunchea.
Raspunde

Livia

Acum 9 ani

Faptul ca reprezentantul FDGR....
Raspunde

oPservator

Acum 9 ani

Nimic spectaculos, raspunsurile d-nei Mariana Brunchea sunt ale unui politician care a inteles ca trebuie sa conlucreze cu ceilalti colegi din Consiliu pentru comunitate, nu pentru satifactia presei cautatoare de senzational.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus