Luni,
20.09.2021
Ploi Scurte
Acum
10°C

Zece strazi de cartier scoase la licitatie pentru reparatii. Aleea Buia, Avram Iancu, str. Lunga, printre cele zece

6,67 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea aproximată pentru lucrările de reparații a de zece străzi din municipiul Sibiu, reparații care ar trebui finalizate în termen de patru luni. Contractul pentru aceste lucrări face obiectul unei proceduri de achiziție publică, iar reprezentanții Primăriei Sibiu spun că acesta este doar primul pachet de străzi care va intra în reparații anul acesta.
”Primăria Sibiu a publicat vineri, 27 martie, o procedură de achiziţie publică pentru primul pachet de străzi din cartierele sibiene pe care se vor realiza reparaţii ample. Următoarele străzi sunt incluse în acest pachet: strada Andrei Mureşanu, strada Mirăslău, Aleea Buia, Aleea Geniştilor, strada Matei Milo, strada Intrarea Arieşului, strada Avram Iancu, strada Cugir, strada Teliuc, strada Lungă – în spatele blocurilor din zona şcolii generale nr. 18”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Reparații până la structură

Lucrările de reparații prevăd îndepărtarea tuturor straturilor de asfalt, turnarea unui nou strat de piatră spartă și apoi așternerea a două covoare asfaltice (binder și uzură) și schimbarea bordurilor.     Pe carosabil vor fi amenajate şi guri de scurgere care vor face legătura cu canalizarea pluvială, asigurând o mai bună evacuare a apei rezultate din ploi.  Constructorul care va fi declarat câştigător va repara şi trotuarele prin turnarea unui strat de balast, a unui strat de beton şi a unui nou strat de asfalt. În contract va fi prevăzută şi instalarea semnelor de circulaţie şi executarea marcajelor rutiere”, mai arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

  • Anunţul de licitaţie a fost publicat în programul electronic şi, după validarea acestuia de către ANRMAP, vor putea fi depuse oferte. Valoarea estimată a lucrărilor este de 6.671.704,94 lei, fără TVA. Odată contractul atribuit, termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor este de 4 luni”, comunicat Primăria Sibiu


Foto: arhiva Turnul Sfatului

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Cititor

Acum 6 ani

Strada I.C.Drăgușanu pe când? E toată beton găurit!
Raspunde

eu

Acum 6 ani

aleea biruintei pe cand ca e dezastru
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 6 ani

Cind incepe turnarea noului strat de piatra sparta?Voi sa vaz si io minunea asta!Deci asa au fost construite Piramidele:prin turnarea pietrei(de sus in jos sau cu pompa???).Banuiam eu ceva,da\'am tinut in mine!
Raspunde

adiarc

Acum 6 ani

str Lunga este chiar buna...nu e cazul sa fie reasfaltata
Raspunde

@1

Acum 6 ani

chiar e un dezastru I.C. Dragusanu
Raspunde

/

Acum 6 ani

Strada Poiana Sibiului pe cand , ca teoretic are poate cei mai multi potentiali pietoni!!!!!!!!!!!!
Raspunde

puiu

Acum 6 ani

pe cand strazile din noul cartier a veteranilor si aici sant platitori de impozit si cu drept de vot
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

@4adiarc, segmente din Str. Lunga doar, alei in spatele \'\'bloacelor\'\', zice clar in articol !
Raspunde

tunator

Acum 6 ani

felicitari primariei ,asta inseamna transparenta la banii publici s-a nu va mai ameninte circotasi cu folclorismele lor ,totii fura ,mai putin vilcov si giorgica de ani ,acum i-i asteapta ani grei de pripon ,bai unde i-a dus capu pe ala de a fost ministru de finante s-a ascunda tablouri de patrimoniu mondial ,in capitele de fin si cotetele de gainii ,va dati seama ce iubeste asta cultura ,ne ma-i miram ca aia de tulcea au apris focu cu ceva capodopere din marii pictori ai perioadei renastiene ,stati linistiti ca ce ne arata astia este numai aperitivu ,felicitati primaritei ,sunteti in grafic ,speram ca pina in 2016 ,s-a va apropiati de finalizarea ,a celor aproape 1000 de strazi si inca cel putin 10 giratori ,necesare pentru fluidizarea traficului,in rest perfect
Raspunde

mircea

Acum 6 ani

pe cad se va asfalta raului si malului sunt strazi principale si poate se va face niste aleei sa te plimbi pe malul cibinului de la turnisor si pana spre gusterita ar mai schimba putin aspectu si inca ceva cand vor disparea cladirile aflate in paragina proprietari ar trebui sa le intretina gen fabrica independenta de pe ocnei sau cand vom avea o gara ca oameni care este plina de boschetari este totusi o poarta de intrare a orasului pe care il tot laudam vai de peroane si de pasaj sunt multe probleme dar?????
Raspunde

Alin

Acum 6 ani

De ce nu se asfalteaza cele de pamant inainte sa repare cele deja asfaltate . Abia nu mai fug astia cu 100 km/h la cele deja asfaltate. Ar putea face o strada ce uneste Alba Iulie pe langa magazinul Metro,cartierul Turnisor pana in cartierul Valeaurie si ar usura mult ,mult traficul .Este o strada de pamant care se vede din avion(chiar si gunoaiele) uneste 2 cartiere mari ,este pe langa aeroport si este circulata nu numai de romani chiar si de straini care ne fac imaginea afara ( englezi , germani , elvetieni ,italieni , spanioli ).Oras european cu drumuri de pamant si gunoaie Sibiu .
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

str.ALEEA INFANTERISTILOR CAND SIK PARCAREA SUNT NUMAI GAURI ESTE APROAPE DE GENISTILOR sper ca citeste cine trebuie !!!!
Raspunde

Karina

Acum 6 ani

Traian Demetrescu pe cand??? De cativa ani apare in ziar ca o sa se inceapa lucrarile si nimic.va invitam dna Fodor sa locuiti aici sa aveti mereu gropi, praf, balti, porti si case stropite si hu mai vb de masini.inca speram...bine ca de platit suntem buni.
Raspunde

adiarc

Acum 6 ani

@8.,,,,da corect....greșeala mea
Raspunde

me

Acum 6 ani

Str. Moara de Scoarta este asfatlata si neterminata de vreo 2 ani. Chiar nu-i inteleg pe astia care se ocupa de asfaltari. Au facut praf strada Lupeni si acum au inchis si o jumatate din Calea Gusteritei.
Raspunde

...

Acum 6 ani

...strada Lunga? Nu e intradevar \"impecabila\" :) ca restul strazilor din Sibiu dar parca nu era nevoie... Sunt multe alte strazi cu probleme serioase, nu are rost sa le enumar ca nu incap aici. In ce priveste faza cu trotuarele ar trebui ca ele sa fie facute in concordanta cu uzul lor. Multe trotuare in Sibiu sunt folosite oficial sau nu ca parcari. Daca le declarati oficial parcari, ar trebui sa le faceti accesibile pentru asa ceva, nu ca pe Goga langa stadion unde trebuie sa urci ditai bordura. Idem pe Independentei. Nu e suficient sa marcati cu \"lavabila\" locurile de parcare pe trotuar, faceti ceva si cu accesul...
Raspunde

ramolitu

Acum 6 ani

Primaria este plina de sasoaice incompetente.Str. Prelungirea Sacel si Poiana Sibiului sunt strazi de pamant,iar voi reparati strazi asfaltate.Va bateti joc de NOI,dar lasa ca vin alegerile......
Raspunde

Locatarii-propietari

Acum 6 ani

Indreptati-va atenția si asupra str. Aleea Filozofilor .O strada cu trafic intens ( spitalul TBC, AJOFM, Gradinita28,) care de fiecare data este scoasa din calcul când este vorba de reabilitare. O strada cârpita in urma multor intervenții pentru remedierea fisurilor si spărturilor la conductele de apa subterane, cu trotuare erodate pe care nu ai nicio siguranță mai ales noaptea când strada este luminata in doua trei locuri, cu stâlp de iluminat din beton inclinat 30 grade spre mijlocul străzii , înclinația drumului face ca in unele porțiuni pe timp ploios sa se adune cantități de apa care in momentul când trece o mașină care nu are alta varianta de trecere decât pe acolo si te afli in preajma, poți sa spui ca ai ghinion! Sunt multe lucruri pe care noi de pe aceasta strada le-am făcut cunoscute cu orice ocazie am putut.Se pare ca suntem băgați in seama o data la 4 ani....!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus