Miercuri,
23.06.2021
Cer Senin
Acum
25°C

Un singur parlamentar vrea un nou mandat. Restul se mai gandesc

Din cei 11 parlamentari de Sibiu, doar unul singur recunoaște că și-ar mai dori un mandat. Restul, vin cu ”texte”: ”mă mai gândesc”, ”dacă vreau partidul”, ”dacă vrea electoratul...”
Reprezentantul minorității germane în Parlament, Ovidiu Ganț, spune că dorește un nou mandat în legislativ, însă nu depinde numai de el. ”Alegerile sunt în 2016, mai este timp până atunci. Evident că dorința mea e să fac parte din parlament în continuare, dar spre deosebire de alții, la noi, lucrurile acestea se petrec în mod statutar și democratic. La nivelul Consiliul Director sau la nivelul Adunării reprezentanților se fac propuneri apoi se votează secrtet pe marginea acestor candidaturi. Deci, eu pot să-mi exprim dorința, dar decizia aparține Adunării reprezentanților, decizie pe care o vom lua cândva după alegerile locale din 2016. În ceea ce mă privește, nu am niciun motiv să nu urmăresc un nou mandat”, a declarat Ganț.
Copreședinții PNL Sibiu, deputații Raluca Turcan și Mircea Cazan, evită un răspuns clar. Turcan spune că este prea devreme pentru o astfel de decizie și în plus decizia aparține și partidului. Mircea Cazan e ceva mai sigur. ”Dacă azi ar trebui să spun, aș zice da. Mâine, nu știu”, a spus liberalul. 
Social-democrații Ioan Axente și Gheorghe Frăticiu așteaptă să se limpezească apele în partid pentru a ști ce se întâmplă în continuare, în timp ce despre colegul lor, Gheorghe Roman, medieșenii știu deja că se pregătește pentru o candidatură la postul de primar al municipiului. 
Deputatul UNPR, Iacob Pușcaș, coleg de colegiu cu Ioan Axente probabil că va candida din nou pentru un mandat în parlament, însă îi va fi foarte greu să câștige o nouă poziție, atâta timp cât și în 2012 a strâns doar puțin peste patru mii de voturi.
În Senat, lucrurile sunt mult mai simple. Fostul liberal Sorin Ilieșiu nu va mai avea loc în Sibiu, în timp ce noul liberal Ion Ariton a anunțat deja că nu mai dorește să continue în legislativ. Senatorul PSD Viorel Arcaș este singurul în ”stand-by”. Întrebat dacă va mai continua răspunde simplu ”e prea devreme”. Liberalul Nicolae Neagu ar prefera un mandat de președinte al Consiliului Județean, însă în lipsa unui vot de încredere din partea partidului său, probabil că va dori să candideze din nou. ”E prea devreme”, este răspunsul clasic al parlamentarului care așteaptă să se facă ultimele cărți. 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Didi

Acum 6 ani

Tot unii si aceeasi....de ani de zile (((( Ne-am saturat de mutrele lor si de mediocritate. Oare nu se mai gasesc si alti oameni, mai capabili, mai competenti, mai corecti, mai cinstiti....mai...mai...????
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Înseamnă că și-au făcut plinul și vor să se retragă până nu-i ia DNA-ul în vizor!
Raspunde

terente

Acum 6 ani

bai toti care au avut mandat s-au mandate de parlamentari ,sa-si faca bilantu realizarillor pentru sibiu si sibienii din hudet ,nu votam precum turma ,numai s-a ne aflam in treba ,stau 4 ani bine mersi fara s-a aduca un amendament s-au s-a constate un abuz facut de legii ticaloae [legea pensilor ] dorm in scaune ,apucativa de treaba si veniti cu soluti dedezvoltartea judetului ,nu va-m auzit pe unu de proiectele sibiului si judetului ,modernizarera stadionului municipal ,sala polivalenta aia noua de 10 000 de locuri ,de dezvoltarea statiunilor montane si nu putine suntem inconjurati de relief variat pentru orce tip de turism de la mare [ocna ]la statiunile m,pnyane [paltinisi,bilea ,etc ] ba va lasat herman si stat pe un munte de aur voi numai trebuie sa-l valorificati
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Ar fi foarte frumos sa avem un bilanț al realizărilor paraziților ăstora! Așa ca să vedem și noi ce a făcut de atâta timp de exemplu preocupata Țurcan sau pușcăriabilul Ariton ...
Raspunde

@4.Odin

Acum 6 ani

Iti place sa furi pseudonime... Odin
Raspunde

vecina

Acum 6 ani

Doamne fereste,Neagu presedintele Consiliului Judetean ,sper ca partidul Liberal sa nu sustina asa un sarlatan si alcoolist ,pe altcineva nu mai gasiti in tot Sibiul numai pe Neagu .Sint multi oameni mult mai corecti si capabili ca Neagu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus