Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Odata cu Magheranului, ultimele patru strazi reabilitate din fonduri europene au devenit santier

Toate cele patru străzi a căror reabilitare este finanțată, în acest an, din fonduri europene, sunt în șantier, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu. Ultima stradă pe care a deschis șantier asocierea de constructori Geiger Transilvania – SC Construcţii SA – SC Universal Business SA este strada Măgheranului.  ”Contractul pentru reabilitarea străzii Măgheranului are o valoare de 3.913.766,75 lei, fără TVA, constructorul desemnat în urma procedurii de achiziţii fiind asocierea Geiger Transilvania – SC Construcţii SA – SC Universal Business SA.  Lucrările au început pe tronsonul dintre viaductul Mihail Kogălniceanu – Calea Şurii Mici şi strada Paris, în prezent efectuându-se lucrările la reţeaua de apă. Tronsonul menţionat este închis traficului până la sfârşitul acestui an, excepţie făcând locatarii cărora li se va permite accesul la proprietăţi”, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu.
În urma finalizării contractului, strada Măgheranului va avea asfalt nou, trotuare noi, noi spații de parcare, precum și stâlpi de iluminat reamplasați ”pentru eficientizarea sistemului”.

Opt străzi din fonduri europene

Reabilitarea străzii Măgheranului face parte din Programul Integrat de Dezvoltare Urbană, redactat de administrația locală și ale cărui investiții sunt finanțate din fonduri europene nerambursabile. Până acum au fost finalizate lucrările de reabilitare a patru străzi din Orașul de Jos: Turnului, Faurului, Ocnei și 9 Mai.
Anul acest, alături de Măgheranului, în lucrări mai sunt Calea Gușteriței, Oțelarilor și Macaralei. Lucrările la aceste ultime patru străzi trebuie încheiate până la finele acestui an.

Foto: Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Misu

Acum 7 ani

Sa dai termen de executie pentru o strada ca Otelarilor, 2 ani..., e inadmisibil. De o luna, pe Otelarilor, lucreaza un singur utilaj...
Raspunde

termenu

Acum 7 ani

Misule v-o apucat pe toti termenele de executie a strazilor, pina acum n-ati vazut ca stati asa de sute de ani, aveti rabdare, bine ca se face.
Raspunde

Florin

Acum 7 ani

Misule, au inceput in toamna cu retelele( absolut corect ca si timing) au lasat peste iarna destul de ok avand in vedere ca strada este inchisa, iar acum lucreaza si primaria spune ca va fi gata anul asta. Acum ce rahat vrei, sa se faca in 2 saptamani? Sunt altii care se plang ca nu au vazut asfalt in viata lor pe strada si noi ne plangem ca pe Otelarilor se schimba toate retelele si se face strada tipla. Hai ca esti jenant
Raspunde

Adiarc

Acum 7 ani

Ma bucur ca se fac aceste străzi si multe altele , dar primăria trebuie sa găsească o soluție drastică , astfel încât nenorociții de la utilități - mai ales cei de la EON , sa nu se mai trezească ca au uitat sa facă nu stiu ce conexiune si sa fie obligați sa plătească refacerea integrala a străzii , nu doar petrece , așa cum ar trebuii sa se întâmple cu str V.Aron , care a fost distrusă de nenorociții de la EON
Raspunde

Ilare

Acum 7 ani

Corect, insa totusi Otelarilor nu este doar in lucrari, este complet inaccesibila. 2 blocuri sunt complet izolate din cauza lucrarilor. Problema (neanuntata) este ca daca nu ai fost pe faza sa scoti masina de langa bloc ai ramas cu ea acolo (in cauza). Cand m-am intors acasa am gasit strada la aproape jumatate de metru mai jos fata de trotuar. Am asteptat rezonabil 2 saptamani, dar nici o schimbare sau punte de acces creeata. Sa o scot cu elicopterul? sau astept pana la toamna (termen probabil)? Macar acces sa fii lasat pt cazuri de urgenta. Nu mai plateam impozit si asigurare de stiam. Ideea e ca o strada ca aceasta putea sa fie reabilitata deja (lucrarile au inceput din toamna 2014 pe hartie), daca ar fii fost manifestat suficient interes si seriozitate atat din partea primariei cat si a firmei inzestrate sa execute lucrarea. Totusi suntem in 2015 si vorbim de orasul Sibiu, nu vre-un catun in care pana acum am umblat cu cizme de cauciuc; acolo eventual nu vii cu astfel de pretentii, aici insa da. Fiecare isi stie propriile probleme, insa cand esti deranjat de asa natura inacat sa fii nevoit sa platesti bani din buzunar ca sa transporti cele necesare, cand se suprapun sarbatori si evenimente de familie, cand ai persoane care nu se pot deplasa din motive medicale decat cu automobilul si acesta este blocat din nepasarea executantilor, atunci vorbesc justificat.
Raspunde

ha ha

Acum 7 ani

era timpul.....speram sa fie asfalt bun si sa nu vedem dupa o iarna grea gaurile ce sunt acum in sibiu...furati mai putin si faceti va rugam lucru calitativ .
Raspunde

toni furca

Acum 7 ani

bai aia cu furatu fac coasa la dna de vreo 5 luni,daca era si la sibiu ce tot at-i fi dorit voi circotasi ,acum erau anchete pe toate televiziunile ,miticilor de la vale ,s-au nu ai ayzit ca din economiile din pachetu de strazi se mai modernizeazatrada [timisoara ] avem memorie scurta 70 de ani cit au fost de pamint si fara utilitati nu eram asa pretentiosi ,acuma gata ,era unu de a vrut s-a ne fie si primar ,urla in campanie cit il tinea rarunchi .ca de ce modernizeaza toate strazile pe cheltuiala sibienilor ,bine ca a facut undeva la 5 la suta ,de ajungea asta primar eram precum catunu de unde se trage ,adica ca la tara ,bai lucru sasesc nu fusereala ,s-ai nu vedetii pe aia din orasele de la vale cind vine o ploicica mai tare se plimba xcu barcutele ,abtinevati ,in sibiu sunt acrtualmente peste 1000 de strazi ,800 sunt rezolvata mai sunt circa 150 ,ce sa-i faci s-au nu vedeti cum s-a dus sibiul ,am ajuns granita cu ,cisnadia ,cristian ,vestem ,si dezvoltarea continua chia daca aia de selimbar si-au tras sant de apa intre sibiu si magazine nu ajungea ca ne desparte o lingura de apa [valea sapunului ]felicitari primaritei [fodor ] sunteti in grafic ,astept inca 10 giratori ,in punctele cu trafic mare ,nu le mai dau zonele ca intra frustrati si circotasi ,care vrea sibiul s-a fie o localitate oarecare ,ce critica la sibiu ,este bun la toate copy -paste [orase ] din tara ,si una pentru ,amatori proiectu lui ,botesch [dezvoltarea aeroport ] face pui la cluj ,voi dormiti veniti cu planuri ca copy -paste vegheaza [cluj ,iasov ,etc ]
Raspunde

@toni furca -analfabetu\' idiot!

Acum 7 ani

Iarasi te-au bagat de noapte ...natangule analfabet???:)))))))))))))))))))))))))))
Raspunde

bily

Acum 7 ani

Bravo tony furca, le zici pe nume.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus