Sâmbătă,
05.10.2024
Cer Senin
Acum
13°C

S-a finalizat reabilitarea Blocului Materno-infantil al SCJU Sibiu

Procesul de reabilitare şi modernizare completă a Blocului Materno-Infantil al celei mai mari instituţii sanitare din judeţ a fost finalizat. Blocul Materno-Infantil a fost inaugurat de Secretarul de Stat al Ministerului Sănătăţii, Iulian Chiriac care, cu această ocazie, a vizitat încă două obiective de investiţii finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu şi finalizate recent: Secţia Clinică Neurochirurgie şi Secţia Clinică Reabilitate Medicală I. La eveniment au luat parte Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ovidiu Sitterli, prefectul judeţului Sibiu, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Sibiu dar şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.

„Finalizarea integrală a unui proiect de dimensiunile şi importanţa Blocului Materno-infantil al SCJU Sibiu este un mare pas înainte în strategia de dezvoltare a instituţiei noastre şi ne bucurăm că am avut parte, în acest sens de sprijinul necondiţional al Ministerului Sănătăţii. Principala noastră satisfacţie este că putem oferi tuturor femeilor care doresc să nască sau să se trateze aici, condiţii de nivel european. Pe lângă Blocul Materno-infantil, am finalizat integral şi alte obiective de investiţii cu finanţare de la Consiliul Judeţean, cum sunt Secţia Clinică Neurochirurgie cu un Bloc Operator complet nou şi utilat şi Secţia Clinică Fizioterapie, reabilitată integral, toate eforturile pe care le facem fiind în folosul cetăţenilor şi urmărind încadrarea SCJU Sibiu în criteriile de clasificare ca Spital Clinic de Urgenţă cu nivel de competenţă I A”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Vasile Spinean.

Blocul este compus din: corpul I cu etajele 2, 3 şi 4 cuprinzând Secţiile Clinice Obstetrică Ginecologie I şi II, Neotatologie şi Prematuri, corpul II - etajul I cu cabinete birouri internări/externări, vestiare, cameră gardă şi cameră spitalizare de zi etc. şi corpul III - etajul I cuprinzând blocul operator, blocul de naşteri şi ATI cu componentele specifice.

În urma procesului de reabilitare, în carul Blocului Materno-Infantil al SCJU Sibiu vor funcţiona: 45 de saloane de două paturi cu grup sanitar propriu şi cu un total de 90 de paturi, un salon cu un pat şi grup sanitar propriu, 6 săli de naşteri, 3 săli de operaţii, 3 saloane ATI neonatalogie, 3 săli pentru prematuri, 4 saloane de Terapie Intensivă pentru femei, 3 săli de mese, cabinete pentru personalul medical, birouri, grupuri sanitare pentru personalul medical, spaţii de depozitare şi auxiliare şi ascensoare noi.

Suprafaţa utilă totală a întregului Bloc Materno-Infantil este de circa 5000 mp.

„Este un moment de o importanţă majoră, cel mai mare proiect de până acum al spitalului care, alături de celelalte proiecte finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu din fonduri proprii arată că ne îndreptăm spre o normalitate dorită de noi toţi. Este în acelaşi timp un sentiment deosebit, care arată că promisiunile făcute sunt materializate. Mulţumesc tuturor celor implicaţi pentru modul în care şi-au făcut datoria, le doresc mult succes şi să ne ajute Dumnezeu să primi şi alte proiecte cel puţin la fel de importante”, a declarat Ioan Cindrea.

În cadrul Secţiei Clinice Prematuri, saloanele cu incubatoare sunt dotate cu rampe medicale tip bridge şi câte o rampă medicală de perete cu 3 posturi. Toate rampele şi consolele sunt utilate cu accesorii gaze medicale.

Pentru Secţia Clinică Neonatologie - Terapie Intensivă, fiecare salon de TI este dotat cu câte două fronturi de lucru (ansamblu igienă nou-născut) precum şi cu rampe consolă tip bridge (rampe suspendate) utilate cu accesorii pentru gaze medicale (oxigen, aer comprimat, aspiraţie).

În cadrul Blocului Operator se regăsesc trei săli de operaţie complet echipate, salon postoperator şi alte spaţii de acces, de depozitare, filtre personal, grupuri sanitare.

Blocul de Naşteri este compus din şase camere de naştere individuală, cabinet de terapie intensivă neonatalogie, cameră moaşe şi asistente; grupuri sanitare, cameră de gardă şi alte spaţii de depozitare şi acces.

Proiectul de reabilitare a Blocului Materno – Infantil a fost unul gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii, iar valoarea totală a investiţiei este de 25,86 milioane de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

elena

Acum 9 ani

Fluxul abundentei curge intotdeauna catre mintile cele mai deschise, care asteapta sa le primeasca. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comosion. Pentru mai multe detalii trimiteti mesajul PROIECT la ***: elenaoituz51***
Raspunde

gilu

Acum 9 ani

Felicitari se vede ca e un gospodar la presedentia Consiliului Judetean. Acu 2 ani spitalul judetean avea 180 miliarde de lei arierate. Azi e renovat si modernizat...si fara datorii...cum de pe timpul dl Cindrea se poate si inainte cand la CJ erau sasi...si la guvernare PDL - isti...spitalul era jalnic...si vata trebuia sa o cumperi tu...ca sa nu mai vorbim de medicamente. FELICITARI DL CINDREA...SI PT CA ATI FACUT ASTA O SA VA INJURE ...DAR DOAR FRUSTRATII...
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Îți cam curg balele pe fundul lui cindrwa. Jenant.
Raspunde

torente

Acum 9 ani

bai s-a treci pe la caserie dar ai mare grije s-a nu va intercepteze ,bai laudatorule vezi ca vizavi ,primaria a construit unu nou [piedeatrie ] in 8 luni si voi va trebuit sa-l vacalitui 3 ani ,de marele ptroiect ce se mai aude ,spitalu ala nou de la capatu caii poplaci ,,datr mai aveti un an si gata la munca adevarata nu lipitori la bani publici cu toate rubedenile si prieteni ,noi nu vatam s-a va faaceti voi joburi caldute ,ati transformat tara in feude ,ca bulumaci multii nu judeca si vede ca de 25 ani va rotim si numai voi o duceti bine ,bai trompeta astept alea 11 000 de noi locuri de munca ,sprijinirea sportului sibian in colaps de cind a venit al tau jupin la judeteana ,transformarea statiunilor din judet [paltinisi ,bilea ,ocna ,etc ] in statiuni de interes international ca potential avem ,stadionu ala nou de 40 000 de locuri sala polivalenta de 10 000 de locuri ,cavine diferite competiti internationale [campionate europene de baschet ,handbal etc ] si noi cum suntem in buricu tari coroborat cu autosteada care ne leaga de toata europa +aeroportu pe care lai injurat si contestart cu toti detractori sibiului ,este o oporetunitatew ca sibiul dupa capitala culturara a EUROPEI [2007 ]s-a devenim si capitala sportului reomanesc ,numai s-a te duca capu ca materie prima va lasat ,johannis ,slefuitio,si aduse toate deconcentratele inapoi ca acolo prin buna vointa voastra s-au pierdut 1000 de locuri de munca pe bani nostri a sibienilor la facem joburi la iasoveni si mitici tai prieteni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus