Procesul de reabilitare şi modernizare completă a Blocului Materno-Infantil al celei mai mari instituţii sanitare din judeţ a fost finalizat. Blocul Materno-Infantil a fost inaugurat de Secretarul de Stat al Ministerului Sănătăţii, Iulian Chiriac care, cu această ocazie, a vizitat încă două obiective de investiţii finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu şi finalizate recent: Secţia Clinică Neurochirurgie şi Secţia Clinică Reabilitate Medicală I. La eveniment au luat parte Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ovidiu Sitterli, prefectul judeţului Sibiu, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Sibiu dar şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.
„Finalizarea integrală a unui proiect de dimensiunile şi importanţa Blocului Materno-infantil al SCJU Sibiu este un mare pas înainte în strategia de dezvoltare a instituţiei noastre şi ne bucurăm că am avut parte, în acest sens de sprijinul necondiţional al Ministerului Sănătăţii. Principala noastră satisfacţie este că putem oferi tuturor femeilor care doresc să nască sau să se trateze aici, condiţii de nivel european. Pe lângă Blocul Materno-infantil, am finalizat integral şi alte obiective de investiţii cu finanţare de la Consiliul Judeţean, cum sunt Secţia Clinică Neurochirurgie cu un Bloc Operator complet nou şi utilat şi Secţia Clinică Fizioterapie, reabilitată integral, toate eforturile pe care le facem fiind în folosul cetăţenilor şi urmărind încadrarea SCJU Sibiu în criteriile de clasificare ca Spital Clinic de Urgenţă cu nivel de competenţă I A”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Vasile Spinean.
Blocul este compus din: corpul I cu etajele 2, 3 şi 4 cuprinzând Secţiile Clinice Obstetrică Ginecologie I şi II, Neotatologie şi Prematuri, corpul II - etajul I cu cabinete birouri internări/externări, vestiare, cameră gardă şi cameră spitalizare de zi etc. şi corpul III - etajul I cuprinzând blocul operator, blocul de naşteri şi ATI cu componentele specifice.
În urma procesului de reabilitare, în carul Blocului Materno-Infantil al SCJU Sibiu vor funcţiona: 45 de saloane de două paturi cu grup sanitar propriu şi cu un total de 90 de paturi, un salon cu un pat şi grup sanitar propriu, 6 săli de naşteri, 3 săli de operaţii, 3 saloane ATI neonatalogie, 3 săli pentru prematuri, 4 saloane de Terapie Intensivă pentru femei, 3 săli de mese, cabinete pentru personalul medical, birouri, grupuri sanitare pentru personalul medical, spaţii de depozitare şi auxiliare şi ascensoare noi.
Suprafaţa utilă totală a întregului Bloc Materno-Infantil este de circa 5000 mp.
„Este un moment de o importanţă majoră, cel mai mare proiect de până acum al spitalului care, alături de celelalte proiecte finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu din fonduri proprii arată că ne îndreptăm spre o normalitate dorită de noi toţi. Este în acelaşi timp un sentiment deosebit, care arată că promisiunile făcute sunt materializate. Mulţumesc tuturor celor implicaţi pentru modul în care şi-au făcut datoria, le doresc mult succes şi să ne ajute Dumnezeu să primi şi alte proiecte cel puţin la fel de importante”, a declarat Ioan Cindrea.
În cadrul Secţiei Clinice Prematuri, saloanele cu incubatoare sunt dotate cu rampe medicale tip bridge şi câte o rampă medicală de perete cu 3 posturi. Toate rampele şi consolele sunt utilate cu accesorii gaze medicale.
Pentru Secţia Clinică Neonatologie - Terapie Intensivă, fiecare salon de TI este dotat cu câte două fronturi de lucru (ansamblu igienă nou-născut) precum şi cu rampe consolă tip bridge (rampe suspendate) utilate cu accesorii pentru gaze medicale (oxigen, aer comprimat, aspiraţie).
În cadrul Blocului Operator se regăsesc trei săli de operaţie complet echipate, salon postoperator şi alte spaţii de acces, de depozitare, filtre personal, grupuri sanitare.
Blocul de Naşteri este compus din şase camere de naştere individuală, cabinet de terapie intensivă neonatalogie, cameră moaşe şi asistente; grupuri sanitare, cameră de gardă şi alte spaţii de depozitare şi acces.
Proiectul de reabilitare a Blocului Materno – Infantil a fost unul gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii, iar valoarea totală a investiţiei este de 25,86 milioane de lei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Vasile Ciurchea , Ministerului Sănătății , Ioan Cindrea , Consiliul Judetean Sibiu , Casei Naționale , Consiliului Județean Sibiu , Bloc Operator , Secţia Clinică Neurochirurgie , Consiliul Județean , Secţiei Clinice Prematuri , Spital Clinic Judeţean , Banca Europeană , Ovidiu Sitterli , Terapie Intensivă , Banca Mondială , Francisk Iulian Chiriac , Vasile Spinean , Ministerul Sănătății , Blocului Operator , Blocului Materno , Bloc Materno , Blocul Materno , Pentru Secţia Clinică Neonatol , Secţia Clinică Fizioterapie , Secţia Clinică Reabilitate Med , Secţiile Clinice Obstetrică Gi
Vizualizari: 922
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Till Eulenspiegel
Acum 9 ore
Vecerdea s
Acum 9 ore
Gogu
Acum 10 ore
Aaa
Acum 10 ore
Ciobrânzan Dann