Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Schimbarea la fata a sibienilor. Ridicarea celor care au ceva de spus

Atributul politicienilor e de a crea mediul legislativ pentru o viață mai bună. În lipsa lor, trecutul ne arată că de puține ori s-au ridicat oameni neînregimentați în partide, care să aibă reacții, atitudini, inițiative.
 
După victoria primarului Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale, în Sibiu au început să se manifeste o serie de oameni împotriva sistemului. Împotriva regulilor existente, oameni care propun altceva. Își asumă cuvintele, acțiunile, sunt vizibili și extrem de punctuali, lucru ce până acum câteva luni era aproape inexistent.
 
Dr. Victor Costache: Dacă se reușește această falimentare a spitalelor private?
 
Directorul medical al Spitalului European Polisano, dr. Victor Costache, este unul din puținii oameni din sistemul medical, e drept, din cel privat, care vorbește concret despre viitorul medicinei românești. ”Am ajuns ca țara noastră să aibă datorii de sute de milioane de euro în Germania. Acesta ar fi un buget bun pentru multe spitale și ar permite dezvoltarea sistemului medical din țară. Gândiți-vă dacă se reușește această falimentare a spitalelor private ce se va întâmpla? Și aici lucrează tot medici români, tot asistente din România!. Vă garantez că 90% vor pleca afară. Eu văd trendul care nu se schimbă. (...) Nu am ajuns să am un dialog cu ministrul Sănătății ca să văd care este viziunea. Am impresia că reforma este blocată și este nevoie ca cineva să o deblocheze”, a declarat dr. Costache, într-o emisiune Turnul Sfatului TV, militând pentru aceleași drepturi în sistemul privat de sănătate, ca și în cel de stat. ”Marea noastră mâhnire este în continuare lipsa de reacție și lipsa de răspuns a demersurilor inițiate de administrația Spitalului European Polisano din partea, în special, a autorităților de la București, de la Ministerul Sănătății și a Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate. Cum am remarcat împreună cu majoritatea colegilor mei din spitalele private, practic trăim în momentul de față în sistemul sanitar o adevărată aberație. S-au investit miliarde, s-a creat o structură medicală complementară infrastructurii publice, iar statul nu a venit cu voința de a integra această structură privată în sistemul medical”, a mai spus doctorul.
 
Radu Vancu, poetul răzvrătit. ”Sunt instituții gândite în sistem piramidal comunist”
 
Poetul Radu Vancu a început o adevărată revoluție împotriva sistemului învechit, comunist, de la Uniunea Scriitorilor din România. Sibianul a inițiat o scrisoare deschisă adresată conducerii ISR în care-și exprimă revolta, alături de alți 30 de  poeți împotriva deciziei juriului ”Premiului Mihai Eminescu – Opera Omnia”, care a decis acordarea titlului unui vicepreședinte al ISR. ”Am învățat că adevărul poeziei nu se negociază. Ați vorbit liber despre poezie în cele mai puțin libere vremuri. Tocmai în numele acestei lecții bine predate și bine învățate, o să vă vorbim și noi liberi în rândurile de mai jos. Prin ce s-a întâmplat la Botoșani, când un premiu de prestigiu superlativ a revenit unui poet cel mult onorabil, în dauna unor poeți într-adevăr superlativi, ați făcut un lucru grav: ați încălcat adevărul poeziei”, se arată în scrisoare. 
La câteva zile după scrisoare, au apărut și primele propuneri de schimbare. ”S-au demarat o serie de verificări juridice, de reforme a statutului, duse de un așa numit grup pentru reforma ISR, din care fac în mod bizar parte, deși nu fac parte din ISR. I-am și întrebat «nu vi se pare anormal să fac tocmai eu parte?» Au venit cu o serie de propuneri pentru modificarea statutului, cu limitarea numărului de mandate a președintelui, cu o transparență financiară și contabilă, mă rog, lucruri normale. Părerea mea e că sunt niște instituții gândite în sistem piramidal comunist, nu spun că domnul Manolescu este comunist, ci doar că instituția funcționează pe principii asemănătoare. Nu ai voie să critici, pentru că altfel riști să primești avertisment de excludere, așa cum s-a întâmplat acum cu trei membri ai ICR .E într-adevăr într-un fel deprimant și de asta nu vreau să fac parte din ICR, ca să nu mă deprim o dată în plus în România”, a spus Radu Vancu.
 
Marius Vecerdea, partenerul de tenis al președintelui, vrea să doboare Federația de Tenis
 
Clubul sportiv Pamira din Sibiu, deţinut de Marius Vecerdea, cel care este şi antrenorul de tenis al preşedintelui Klaus Iohannis, cere Adunării Generale a Federației Române de Tenis, din 28 aprilie, revocarea Comitetului Director al forului, pentru "management defectuos, promisiuni nerespectate şi lipsă de transparenţă". Vecerdea consideră că "acţiunile Comitetul Director al FRT nu reprezintă interesele tenisului romanesc, din următoarele motive: management defectuos, promisiuni nerespectate şi lipsă de transparenţă”, după cum se arată într-un documentat prezentat de Agenția Mediafax. Vecerdea, care este şi antrenor de tenis, acuză conducerea forului prezidat de George Cosac că apără doar interese personale şi că înceracă să ofere funcţii şi poziţii administrative în Comitetul Director, deşi acestea sunt stabilite de Adunarea Generală de alegeri. 
"Asociaţia CSTC Pamira din Sibiu, prin reprezentantul ei legal, Marius Vecerdea, în calitate de preşedinte, consideră imperios necesară implementarea cât mai urgentă a unui Proiect Naţional pentru tenisul românesc, care să conţină o viziune, un plan şi o strategie care să servească interesele tenisului românesc. Asociaţia CSTC Pamira, prin Marius Vecerdea, a propus, în primul rând, membrilor Comitetului Director implementarea acestui Proiect, însă Comitetul Director a dat dovadă de lipsă de interes pentru tenisul românesc, iar prin acţiunile lor au arătat că apără doar interese personale, de imagine şi menţinerea cu orice preţ în funcţiile de conducere, încercând chiar să ofere funcţii, poziţii administrative şi chiar să propună spre negociere sume de bani pentru contracte de muncă fictive sau chiar propuneri de negociere a unor funcţii administrative sau de conducere în Comitetul Director (care în mod normal sunt date de membri afiliaţi, prin Adunarea Generala de Alegeri!), toate la limita legalităţii", se mai arată în documentul citat.
Marius Vecerdea este proprietarul bazei sportive Pamira, aflată la ieşirea din municipiul Sibiu, el fiind şi director şi organizator principal al turneului Sibiu Open Tenis, care se desfăşoară în fiecare vară la baza Pamira. 
Fostul tenismen George Cosac a fost ales, la 22 februarie 2013, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

vax

Acum 6 ani

Oportunistul asta de Vecerdea, finul lui Iohannis, da din coate ca sa-i zboare pe aia de la Federatia de Tenis ca sa le ia el locul. Acum cativa ani, Iohannis il recomanda pe marius Vecerdea la Federatie ca sa ocupe postul de vicepresedinte, dar nu l-a bagat nimeni in seama. Acuma s-a intors roata si servitorul sasului se vrea sef si el!
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Cred că înainte de a dărâma ceva, e mult mai corect să te concentrezi pe ceea ce construiești tu.
Raspunde

Rafa Nadal aus Herrmannstadt

Acum 6 ani

Vecerdea asta ar trebui sa mai lase gargara la adresa federatiei de tenis,de cand a ajuns klaus la butoanele Cotroceniului a prins curaj si sifonarul asta jalnic si pupincurist la fel ca si celalalt hotoman slugarnic-chiriac pui de drac,SICTIR,BLEAH!
Raspunde

3

Acum 6 ani

1. sistemul sanitar privat trebuie inclus in sistemul asigurarilor medicale sau sistemul asigurarilor medicale trebuie deschis, transparentizat si liberalizat; 2. usr este ultimul bastion al javrei legionardo-comuniste vopsite liberala 3. fara oameni tineri educati in strainatate, tot acoperisuri de tabla sau de tigla de tabla vor face. pana si in ardeal. pana si in sibiu
Raspunde

elicoptere negre

Acum 6 ani

5 elicoptere sinistre survolau la 12,00 Sibiul . Avem vreun \"eveniment\" la Sibiu de care cetatenii pot fi informati de o presa profesionista?
Raspunde

bb

Acum 6 ani

Profesionista zici? Nici vorba! \"Vorba\" unui clasic in viata! Sarbatori fericite!
Raspunde

EU

Acum 6 ani

Duceti-va voi, ca sa va iau EU locul! Sa fiu EU CAPI DEL TUTTI CAPI! Asta e tot!
Raspunde

ET

Acum 6 ani

Nu faci valuri, nu existi. Nici macar pt Uniunea Scriitorilor. Am senzatia aia de strugurii -s acri, insa ma justific prin integritate.
Raspunde

Nemilosu

Acum 6 ani

Schimbarea sistemului cu oameni DIN sistem...
Raspunde

adi3

Acum 6 ani

vecerdea pupincurist johanis si vindut americanilor jeg de om!
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Mai, Radule, nu te crede un razvratit! Vezi-ti de poezie si de traduceri si lasa politica pe seama altora! Hop si tu!
Raspunde

@Vancu

Acum 6 ani

Radule, lasa dracu pupincureala la Manolescu, Iohannis et co (doar-doar te-or baga-n sama) si pupa-l in k.u.r. in continuare pe Bandrea si pe Costica Dumnezeu (cum face Teri*** Limba-Lunga), ca ei ti-au dat gradatia de merit!!!! Pupa-n k.u.r. si pe Kiforium ca el manevreaza SIEPASU ala de kkao, unde bagi tu mare cu tot felul de fantezii.
Raspunde

Profesor

Acum 6 ani

Nu este rău că domnii formulează nemulțumiri, dar nu au propuneri concrete, coerente și aplicabile practic. Doar vorbe care zboară emițând sunete sforăitoare însoțite de mișcări active ale coatelor...
Raspunde

POP

Acum 6 ani

OARE ACEST SEMIANALFABET DE VECERDEA VA FI CONTROLAT DE FISC DOAR DUPA CE IOHANIS NU VA MAI FI LA COTROCEN? ESTE CEVA DE GENUL: S-A SUIT SCROAFA IN COPAC
Raspunde

un curios

Acum 6 ani

Oare da bonuri fiscale?
Raspunde

cico

Acum 6 ani

Vecerdea cand nu mai fuge de Politia rutiera, beat si cu amanta in masina, atunci sa vorbeasca
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

cel cu tenisul se pare ca are serioase problem cu legea...departe de-a fi un exemplu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus