Miercuri,
07.12.2022
Ceata
Acum
4°C

“Sint o baba comunista!" in premiera la Teatrul de Balet Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu pune în scenă, în luna mai, spectacolul de dans – teatru “Sînt o babă comunistă!”, inspirat de romanul omonim scris de Dan Lungu. Spectacolul – premieră naţională - va avea la bază un libret scris de autorul romanului, coregrafia fiind realizată de tânăra coregrafă neozeelandeză Aleisha Gardner.

“Montarea coregrafică de la Sibiu marchează o premieră absolută la nivel național, Teatrul de Balet Sibiu fiind singura companie de dans din România care montează un spectacol inspirat de opera unui scriitor român apreciat atât de publicul din România, cât și din străinătate”, spun reprezentanţii Teatrului de Balet Sibiu.

Romanul “Sînt o babă comunistă!” de Dan Lungu a stat la baza piesei de teatru „Baba comunistă”, a cărei premieră a avut loc în 2010 la Teatrul Bouwkunde din Deventer, Olanda. Versiunea franceză a cărții a fost dublu nominalizată la Premiile Europene „Jean Monnet”, Franța, 2008, iar versiunea poloneză a fost nominalizată la premiul pentru literatură central-europeană „Angelus” în 2011. Romanul a fost tradus în franceză, maghiară, spaniolă, germană, poloneză, bulgară, italiană, turcă, croată și norvegiană.

Ne aflăm la aproape zece ani de la căderea dictaturii ceaușiste, cu puțin timp înaintea alegerilor electorale. Emilia Apostoae, pensionară, care și-a trăit cea mai mare parte a vieții sub regimul „puterii populare”, primește un telefon de la Alice, fiica sa, emigrantă în Canada, fiind îndemnată „să nu voteze cu foștii comuniști”. Acest telefon, urmat de alte discuții în contradictoriu, o aruncă pe Emilia într-o adevărată criză identitară, din care încearcă să se salveze rememorând trecutul și căutându-și justificări, în ochii ei și ai fiicei, pentru propriile nostalgii. Însoțiți mereu de umor și autoironie, ne întoarcem spre copilăria și adolescența Emiliei, intrăm în miezul nostalgiei paradoxale după dictatură, pulsăm în ritmurile vieții cotidiene și înțelegem din interior problemele epocii.

Spectacolul de dans - teatru “Sînt o babă comunistă!” va avea premiera la Teatrul de Balet Sibiu în data de 27 mai 2015 și va fi reluat miercuri, 3 iunie 2015. Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu (Parcul Tineretului, nr. 1) de luni până joi în intervalul 8:00 – 16:00, respectiv vinerea în intervalul orar 8:00 – 13:30. Biletele pot fi cumpărate și online pe siteul bilet.ro sau pot fi rezervate pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro/bilete. Costul unui bilet este de zece lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

@@@

Acum 7 ani

Mai bine citiți romanul!
Raspunde

###

Acum 7 ani

Abia acum l-am observant pe berbantul acesta de pe vremea comuniștilor!
Raspunde

sibian getpeget

Acum 7 ani

da intrarea este libera ?
Raspunde

@2

Acum 7 ani

Si asa, fa Doinito, i-o molfaiai astuia fara sa-l zaresti !
Raspunde

B.Utoru

Acum 7 ani

A, e o piesă de teatru... Credeam că-i spovedania Monicăi Macovei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus