Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Reparatia capitala a viaductului Vasile Aaron a fost finalizata

Reparatia capitala a viaductului Vasile Aaron a fost finalizata

Autoritățile locale anunță că vor semna în cursul acestei săptămâni procesul verbal la terminarea lucrărilor de reparație capitală a viaductului din cartierul Vasile Aaron. Lucrarea a început în urmă cu un an, contractul fiind semnat pentru suma de 4,6 milioane de lei, fără TVA, cu cu asocierea Construcţii SA, Sinecon SA şi Geiger Transilvania SRL. Principalele obiective ale lucrărilor au vizat întărirea structurii de rezistență,  refacerea carosabilului și a trotuarelor, reconfigurarea circulației prin crearea unui nou sens giratoriu la intersecția străzilor Henri Coandă și Ștefan cel Mare și refacerea iluminatului public.
“Înainte de aceste reconfigurări, intersecția era destul de dificilă, mai ales pentru că primește volumul de trafic de pe două ieșiri ale centurii ocolitoare a Sibiului. Viaductul este acum mai sigur și are și un aspect mult îmbunătățit, o lucrare de altfel necesară și în contextul reabilitării cartierului Vasile Aaron, proiect încheiat anul trecut”, declară Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, potrivit unui comunicat de presă emis de administrația locală.

Sinteza lucrărilor
Sursa: comunicat Primăria municipiului Sibiu

Întărirea structurii de rezistență a viaductului. Într-o primă etapă constructorul a executat lucrările de consolidare a structurii de rezistență a viaductului. Pilonii de susținere și grinzile au fost curățate prin sablare, fiind consolidate prin injectarea unor rășini speciale și prin armarea suplimentară cu fier.

Reparații și reconfigurări pe carosabil și trotuare. O importantă parte a lucrărilor a fost înlocuirea plăcilor de beton ale viaductului. Odată cu acestea, hidroizolația structurii a fost și aceasta modernizată. Carosabilul și trotuarele au fost reparate prin turnarea de noi straturi asfaltice, iar bordurile au fost înlocuite. Au fost montați și parapeți din tablă zincată și plase de protecție pe porțiunea dinspre liniile de cale ferată, pentru siguranța pietonilor care îl traversează.

O lucrare foarte amplă a fost modernizarea rețelei de iluminat public. A fost complet înlocuit cablajul de alimentare, fiind montați 63 de stâlpi metalici noi de iluminat pe porțiunea cuprinsă în proiect (strada Henri Coandă – strada Semaforului). Cablajul metropolitan a fost introdus prin canale speciale subterane.

Zona pietonală din zona bisericii a fost amenajată cu alei pavate pe care este trasată și pista pentru biciclete, această arie fiind iluminată de 14 stâlpi noi cu o înălțime de 5 metri. Au fost refăcute și scările care duc spre biserica situată aici. În zonă vor fi amplasate în următoarea perioadă 20 de bănci și 20 de coșuri de gunoi stradale, completând astfel lucrarea.

Sursa foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

tudor

Acum 8 ani

Da. S-a lucrat f bine as spune fata de alte santiere. Adica destul de repede. Insa nu pot spune acelas lucru de calitatea asfaltului si a marcajelor rutiere, aproape sterse.Geiger a nu a turnat f bine asfaltul. O iarna ii dau si in primavara viitoare vom vb. Dupa cum se vede si in a 2 a poza, se vad rosturile intre benzi si acolo va si pusca asfaltul. Ar trebui umplute cu bitum sa nu se infiltreze apa. Asfaltul pe alocuri se vede f zdromturos. De altfel si in giratoriu unde au spart santuri pentru fire, puteau sa le refaca mai bine. In rest e ok.
Raspunde

Iustinian

Acum 8 ani

Bine ca pentru viaducturi si alte prostii inutile se gasesc bani... Alooo, stimati conducatori, pe noi ne mai aude cineva? Pe cand un cinema multiplex si la noi in oras, sa vedem si noi un film mai nou si interesant??
Raspunde

SIBIAN pt Iustinian

Acum 8 ani

Alooo sti cite mai snt de facut in burgul nbostru ? Apai Nu bema apa dupa Multiplexurile tale .Poate cind so-r gat celellate investiit dupa care chiar se bea apa si chiar trebue facute s-or gindi si la multiplexurile respective.Deocamdata mai trebuei schimate tevi asfaltate srazi .Intreabai pe rstul ce prefra asa sta in tina si sa aiba multipex unde sa mearga sau sa fie asfalt ,si tavi schimate ?
Raspunde

Eusebiu

Acum 8 ani

Mari lucrări care nu inseamna nimik pentru noi, plătitorii de impozite. Pe cand construirea de locuri de gratar pentru noi fei care plătim impozite?? Suntem nevoiţi sa batem kilometrii în loc sa ne bucurăm de un grătar cu prietenii si iubita la noi în orash.
Raspunde

5

Acum 8 ani

in lateral si sub pod au lasat un dezastru. numa\' moloz si mizerie. daca te uiti la pod de pe scarile care te duc sub pod, vezi ca au pus niste aparatoare din cauciuc ca sa opreasca scurgerile de la imbinari. deja se vede drumul apei si viitoarele eroziuni. pozitionarea podului pe trunchiuri vizibile este o bomba cu ceas. si asta e doar putin din ceea ce se vede cu ochiul liber. oare ce-o mai fi nevazut? sau in structura?
Raspunde

6

Acum 8 ani

@5 pune niste poze!
Raspunde

7

Acum 8 ani

@Tudor - esti cumva un expert si inca nu ai aflat?? @iustian- ce vrei tu nu se face din bani publici @ Eusebiu - nu vrei in Piata Mara sa amenajeze? @5 - poate inca nu terminat, receptia e sapt viitoare
Raspunde

tudor ptr 7

Acum 8 ani

Nu sunt expert. Dar unele lucruri sunt atat de evidente incat le vede aproape oricine. Comisia de receptie se pare ca din nou nu a vazut. Cum nu a vazut nici cu calea cisnadiei si oct goga care zilele trecuta era deja petecita si cand te gandesti ca a fost inchisa 2 ani , nu mai trebuie sa fi expert sa vezi.
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

@7: lucrezi cumva la o firma care se ocupa cu asfaltari si te doare cand auzi adevarul? toate santurile, gropile sau guri de canal petecite din orasul asta sunt capcane pentru automobile. Toate sunt denivelate sau nu mai duc mult pana sa se lase... asta, in conditiile in care sunt petecite.. cate santuri, gropi sau guri de canal aiurea stiti? eu unul, suficiente cat sa pot spune ca sunt facute de mantuiala. Fara sa fiu expert.
Raspunde

cine ma

Acum 8 ani

pe strada lunga au petecit de 2 ori si iara s-a lasat asfaltul. asta ii bataie de joc pe banii nostri. mai bine ar face un cinema multiplex daca tot au bani de aruncat.
Raspunde

7

Acum 8 ani

@tudor - nu lucrez in domeniul \"asfalt\", dar nici nu au terminat bine lucrarea si deja cititorii in stele vad ce se intampla peste 1 an. Cand nu se face de ce nu se face , cand se face iar nu e bine.Sunt o gramada de strazi \"rupte\" si acolo propun sa ramana asa ca sa nu se mai planga nimeni ca se repara si peste 20 de ani iar vor fi stricate!
Raspunde

tudor ptr 11

Acum 8 ani

Nu te supara. Ai inteles gresit. E f bine ca s-a facut si ne bucuram. Vrem sa se faca investitii. Dar vrem un lucru: SA SE FACA CALITATE IN LUCRARI. Atat! Nu cred ca e normal sa ai santier 2 ani su dupa aceea sa vii sa pui petece. Iar santier iar restrictii etc. Du-te pe calea poplacii sa vezi in cate locuri s-a lasat drumul. Calea cisnadiei pana la str siretului e praf. Goga la fel. SA SE FACA , DAR SA SE FACA BINE. Daca mergem pe principiul ca, bine ca se face si nu mai conteaza, cum! Atunci nu vom progresa niciodata
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus