Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Spectacolul "Romeo si Julieta" al TNRS premiat la Riverside Left Theatre Festival din Moscova

Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a participat la ediția 2015 (10-20 aprilie) a Riverside Left Theatre Festival, organizat de Moscow State University of Culture and Arts, cu spectacolul „Romeo și Julieta” de William Shakespeare, în regia lui Bogdan Sărătean. Spectacolul școlii sibiene de teatru a fost distins cu Premiul special al juriului pentru cea mai modernă interpretare, distincție acordată în Gala de închidere a Festivalului (20 aprilie).

„Reprezentația studenților sibieni a avut loc în 14 aprilie, în Sala Mare a Universității și a fost onorată de prezența rectorului Universității de Stat pentru Cultură și Artă din Moscova, prof. univ. dr. T. W. Kuznetsova și a Excelenței Sale, domnul Vasile Soare, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României la Moscova. Cu ocazia participării la Riverside Left Theatre Festival, Directorul Departamentului de Artă Teatrală - conf. univ. dr. Ion M. Tomuș și rectorul Universității de Stat pentru Cultură și Artă din Moscova - prof. univ. dr. T. W. Kuznetsova au semnat un acord de colaborare între cele două instituții, document ce are în vedere promovarea schimburilor academice, dezvoltarea posibilităților de cercetare și creație artistică, asistență pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și schimburi de experiență legate de implementarea tehnicilor inovative de predare”, spun reprezentanţii „Radu Stanca”.

Primul pas al colaborării pe care o presupune acest acord o reprezintă participarea spectacolului „Hamlet” de William Shakespeare, produs de universitatea moscovită, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (secțiunea Întâlnirea Școlilor și Academiilor de Teatru).

„Prezența școlii de teatru sibiene la Moscova și distincția cu Premiul special al juriului pentru cea mai modernă interpretare, la un eveniment de amploarea și dimensiunea Riverside Left Theatre Festival, confirmă, din nou, prestigiul școlii de teatru sibiene și nivelul de excelență al cercetării științifice și creației artistice promovate de Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu”, mai spun reprezentanţii teatrului sibian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus