Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Din mai incepe lupta cu capusele: Primaria va constracta firme pentru dezinsectia parcurilor

După ce în ultimii ani judeţul Sibiu a reuşit să se situeze pe primul loc la numărul pacienţilor ajunşi la Urgenţe cu muşcături de căpuşe, Primăria Sibiu va începe în luna mai o amplă acţiune de dezinsecţie în parcuri şi zonele verzi din oraş.

Astfel cu ajutorul firmelor contracate, după 1 mai se vor efectua operaţiuni pentru combaterea căpuşelor.

„Primăria Sibiu va lua și anul acesta măsuri menite să reducă populația de căpușe din zonele verzi. Serviciul Parcuri și Zone Verzi a început deja să cosească vegetația din parcuri, zonele verzi de pe aliniamentele stradale și sensuri giratorii, o acțiune ce va continua pe tot parcursul anului. Vegetația înaltă este mediul în care se dezvoltă căpușele și de aceea cosirea ierburilor și tăierea tufișurilor este o metodă de a opri înmulțirea acestor insecte. De asemenea, ca și în anii precedenți, în luna mai Direcția Tehnică va contracta servicii de dezinsecție a parcurilor și zonelor verzi din oraș. În urma împrăștierii acestor substanțe populația de căpușe existentă în acel moment, dar și larvele acestora vor fi distruse”, spun reprezentanţii Primăriei Sibiu..

În 2013 județul Sibiu a fost primul loc în România la incidența mușcăturilor de căpușe, iar în 2012 peste 2.000 de persoane s-au prezentat la UPU cu suspiciune de înţepătură de căpuşă. Dintre acestea, 213 de cazuri au fost raportate la Centrul de Control al bolii Lyme.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

13 comentarii

in prima faza

Acum 8 ani

am fost convinsa ca e vb de un articol Stefan Dobre
Raspunde

radu

Acum 8 ani

asta zici ca ii analfabet. jurnalistii lui peste
Raspunde

:))))

Acum 8 ani

~constracta~??....WTF!!!
Raspunde

STOP CHIMICALE!

Acum 8 ani

Va rog, dragi conducatori ai orasului, sa opriti otravirea spatiilor verzi din Sibiu cu chimicale! Copii nostrii, chiar toti cetateni ai Sibiului sunt in pericol, din cauza, ca contractele trusturilor de chimicale anual vind si ele sunt imprastiate pe spatii verzi. NIMENI NU A MURIT DE CAPUSE! insa chimicalele produc cancer!!! Este revoltator ca pe bani publici populatia este expusa la astfel de chimicale, fara nici un temei real. Va rog sa revedeti pe baza caror statistici se fac achizitiile de chimicale. In Marginimea Sibiului sute de ani s-a trait in apropierea capuselor, si memoria colectiva nu a inregistrat nici un deces, o boala grava legat de capuse. Fenomenul mediatic al capuselor sunt inventate in laboratoarele de pr al trusturilor mari, care vor sa vinda marfa, si in ultimii ani au intrat in disperare, ca oamenii tot mai mult se feresc de produsele lor. Si au inceput o campanie pr bazat pe \"frica-scirba de capuse\", cu statistici false, care la rindul lor au fost preluate de ziare. Va rog din suflet nu cumparati si nu imprastiati otrava in spatiile verzi ale Sibiului!
Raspunde

@4

Acum 8 ani

esti un mare bou
Raspunde

@5

Acum 8 ani

Chiar mai mare ca tine,retardule?
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

eh @4....ai pus punctul pe \'\'i\'\' !
Raspunde

@4

Acum 8 ani

Citeste despre Lyme. Desi pana nu cunosti pe cineva cu boala asta par povesti.
Raspunde

@6

Acum 8 ani

Frustrari, frustrari.....
Raspunde

Georgian

Acum 8 ani

Alti bani publici chrltuiti aiurea de mai-marii orasului. Nu mai bine faceti un cinema multiplex? Este nevoie de asa ceva, domnilor conducatori!
Raspunde

@6

Acum 8 ani

FYI.... ***dexonline.ro/definitie/retard
Raspunde

busu

Acum 8 ani

oricum luna mai va fi ploioasa asa ca, combaterea cu chimicale nu va avea niciun efect.
Raspunde

@4

Acum 8 ani

Nu iti doresc sa contractezi Lyme, boala cu 1000 de fețe,c are se poate declansa la ani dupa muscatura. Cunosc multi pacienti care sunt azi epave din cauza unei simple muscaturi de capusa, netratata. In trecut capusele nu erau purtatoare ale bacteriei Borrelia Burgdorferi si nu produceau boala Lyme in ritmul in care se produce acum, sau macar nu se cunoasteau aspectele medicate asa cum se cunoasc acum. Zona Sibiului e ciudat de infestata cu capuse purtatoare, incat ai putea crede ca e un experiment bioterorist. Si nu e doar oieritul un motiv. Oricum, daca esti muscat de capusa, mergi binisor la urgenta, in primele 24 de ore, ca sa o extraga si urmeaza tratamentul cu antibiotic care iti va fi prescis. Nu o scoate tu, nu o stresa cu ulei, chibrituri, vaseline si alte prostii, inainte de a muri ea, mititica, \"vomita\" tot in tine. Cumpara-ti macar un dispozitiv O\'Tom Tick Twister de pe emag sau farmacie si poarta-l cu tine daca muncesti sau haladuiesti in zone infestate, decapuseaza-te seara la dus, obligatoriu. Nu stica nici pentru animalutul de companie. Si nu mai vorbi prostii cum ca ar fi doar un fenomen mediatic, este o trista realitate: experimenteaza, mergi prin Valare si lasa-te muscat de 10 capuse, lasa-le acolo cateva zile (1 din 4 este infestata) si nu te trata, apoi mai vorbim!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus