Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
0°C

"Zbang – A Musical Abba Fantasy" la Festivalul ClassFest de la Chisinau

Spectacolul „Zbang – A Musical Abba Fantasy” produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” va participa la cea de-a V-a ediție a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru și Film ClassFest de la Chișinău, Republica Moldova.

„Este prima participare a Școlii de teatru de la Sibiu la acest festival, o acţiune artistică internaţională unică, menită să promoveze valorile artei contemporane, să menţină şi să dezvolte dialogul intercultural, schimbul de experienţă între şcolile de teatru și film, să susțină tinerii artiști oferindu-le posibilitatea de a-și prezenta cele mai bune producţii”, spun reprezentanţii teatrului.

„Zbang – A Musical Abba Fantasy” este primul musical montat la Sibiu, o adaptare originală a celebrului musical „Mamma mia”. Concepția regizorală semnată de Șerban Puiu sugerează atmosfera de Broadway și propune tinerilor de azi o perspectivă a culturii pop și flower power a anilor 70. În spectacol se cântă live, iar numerelor de musical ale show-ului original li se adaugă crearea unor momente noi având ca bază muzicală alte melodii celebre ale epocii, care au fost asimilate scenariului original. Decorul spectacolului este realizat exclusiv din proiecții gândite de scenograful Mihai Păcurar.

Anul acesta participă la festival reprezentanți ai școlilor de teatru din Republica Moldova (Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău), România (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, UNATC București și U.A.T. Târgu Mureș), Rusia (Institutul de Teatru Boris Sciuchin din Moscova), Georgia (Universitatea de Teatru și Film Shota Rustaveli din Tbilisi), Ucraina (Universitatea de Stat de Teatru, Film și TV Karpenko Karii din Kiev), Slovacia (Academia de Artă Teatrală din Bratislava), Germania (Academia de Arte Dramatice Ernst Brusch din Berlin), Polonia (Școala Națională de Film, TV și Teatru din Lodz), Austria (Universitatea de Muzică și Arte din Graz) și Franța (Academia Internațională a Artelor Scenice).

Spectacolul tinerilor actori sibieni va avea loc în seara zilei de 1 mai, la Teatrul Dramatic Cehov.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus