Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Emil Hurezeanu, propus ambasador al Romaniei in Germania

Fostul director SRI George Maior este propus pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA, jurnalistul Emil Hurezeanu este propus pentru funcţia ambasador extraordinar şi plenipotențiar în Republica Federală Germania, iar Adrian Mihai Cioroianu - ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO. 
Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax, şeful statului a aprobat o serie de propuneri de rechemare/numire de ambasadori, "în conformitate cu prevederile constituţionale (art. 91 al. 2 din Constituţia României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe".
Funcţia de ambasador în SUA a fost asigurată până acum de Iulian Buga, acesta fiind rechemat de la post. Potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a aprobat totodată propunerea de numire a lui Iulian Buga în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Suediei. "În privinţa numirilor, conform reglementărilor şi cutumelor în materie, urmează solicitarea agrementului statelor/organizaţiilor aferente şi audierile în Comisiile de Politică Externă ale Parlamentului, iar apoi emiterea decretelor de numire", precizează sursa citată.
Emil Hurezeanu s-a născut în 26 august 1955, în Sibiu și este scriitor și publicist român, care a lucrat ca jurnalist în secția română a Radio Europa Liberă. După reîntoarcerea în România, s-a remarcat ca realizator de televiziune și comentator pe subiecte politice. Este cetățean de onoare al Sibiului din anul 1999.
 
Foto: Emil Hurezeanu primește titlul de ”Ambasador al Sibiului” acordat de AIOS și înmânat de primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor (decembrie 2014)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

DAN

Acum 8 ani

DOMNULE IOHANNIS ASTA SE NUMESTE UN ALTFEL DE POLITICA . ESTE MITA ELECTORALA . BRAVO DOMNULE HUREZEANU NU ATI LATRAT DEGEABA . PAS CU PAS SE VINDE SI DISTRUGE ROMANIA
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

Doua numiri(Hurezeanu si Maior) foarte bune,in opinia mea.Cioroianu, cred ca merita mai mult:functia pare mai degraba onorifica.L-as vedea mai degraba ambasador in Spania ,Italia sau Argentina.
Raspunde

@@@@

Acum 8 ani

Ce sa faca si klaus-mutalaul,mai baga o vizita prin Italia,una prin Palm -Beach,Portugalia ,acum vad ca-si pune latraii in posturi caldute de spioni-ambasadori,la iarna la un bairam cu austriecii la Cisnadioara...trai pe vatrai frate pe banii idiotilor votaci,avem o altfel de marioneta acum la Cotroceni,dupa un chior hahait betiv acum avem un mutalau sas ce nu cunoaste nici Constitutia tarii dar stie unde-s locatiile turistice cele mai exotice din lume,bravos popor SEHR GUT GEMACHT...HEIL IOHANNIS!?!?:)))))
Raspunde

Ady

Acum 8 ani

Lucru pentru toti, simplu si repede! Suntem un fenomen in continua crestere! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ******:ady_iluca***
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Felicitãri, Emil ! Succes si o placuta -folositoare reîntâlnire la Berlin cu Aneli -Ute Gabany. Sprrsa nu uiti solicitarea reamplasarii statuii lui Nepomuk.
Raspunde

hmmm

Acum 8 ani

Ei, asa da. Pupi-pupi pe fundul lui Johannis si uite ca cineva a ajuns ambasador in Germania! A meritat!
Raspunde

diaspora

Acum 8 ani

o miscare foarte buna ,trebuie s-a schimbe fosti fripturisti cu oameni care stie cu ce se papa politica ,bai hurezeanu merita si mai mult ,este un om echilibrat si vorbitor de limba germana plus va baga in buzunaru de la pantaloni ,aducetiva aminte ce a insemnat acest om[hurezeanu ,in iepoca de aur ,cind fugea acasa s-a ascultam ,europa libera .felicitari ,johannis fa curetenie cu acesti misei ,si aia cu ,beach ,si portugalia ,mai biner uitatte la abu-dabi ,si dubai ,cam suspecte vizitele dese ,in fiefu penalilor ,cocos ,etc ,a inceput curatenia ,ce a-ti gindit vine presedinte un provincial si i-l facem din glezne voi astia de vorbiti mult si la smecherie si rezultau se vede dezastru total ,adica ,varza la cluj ,basi hurezeanu este si sibian de al nostru si este un om echilibrat ,johannis tebuie sa-si faca echipa ,o propunere pentru ministeru dezvoltari punetil pe ,martin boteesch ,daca vreti dezvoltare si bani publici s-a nu mai fie sifonati cu mioritici nostri slabe sperante
Raspunde

ministru

Acum 8 ani

Nici un pupi pupi, cutra comunista, asta e semn ca mergem spre normalizare ceea ce trebuia sa se intimple din anii 90 .Acum eram cu totul in alta parte ca tara, o trebuit sa mai pierdem 25 de ani cu cutrele comunisate, mafiote. Foarte bine Johannis, te-ai orientat foarte bine cu Hurezeanu, incheaga o echipa de oameni responsabili pe care sa ai baza, nu alunecosi, mincinosi, tradatori si coruptii de pina acum. Ar fi bun si Bottesh la dezvoltare, da nu stiu daca va vrea desi am avea mare nevoie de el si la judet. Daca va ramine la judet, sper sa se trezeasca si bolovanii care o votat ca cizmele.
Raspunde

marius

Acum 8 ani

domnul Hurezeanu merita acest post. este pregatit pentru asemenea misiune. a fost portavocea Romaniei in Germania, este privit cu respect si onestitate. daca a vorbit la superlativ despre actualul presedinte, nu inseamna ca acesta a fost motivul numiri. Poporul roman trebuie sa inteleaga ca valorile umane sunt esentiale pentru o societate sanatoasa, trebuie sprijinite si trase la raspundere in cazul unor derapaje. este normal ca presedintele sa si puna oameni de incredere in posturi cheie. Numirea lui Maior in SUA este o dovada ca suntem sub protectia NATO. In alte conditii eram ca Yugoslavia.....dezbinati.
Raspunde

Emil

Acum 8 ani

Ai să muară dujmanii miei că m-o scos dîn fuame Iohi , pupa-l-aș io pă portofel de baiat gigea !
Raspunde

Zer gut

Acum 8 ani

Au apărut imediat la comentarii latraii pesediști cu spume la gura
Raspunde

@10

Acum 8 ani

LOL:))))))))))))))))trai bun la Berlin hurezene iti doresc!!!!!!!!!
Raspunde

marginean

Acum 8 ani

am avut onoarea sa-l ascult pe fostul consul la München intr-un podium in Germania, mi-a venit sa intru in pamant de rusine cum vorbea, ce limbaj, ce dezinteres fatis aborda fata de romanii si sasii care venisera la intrunire, la bufetul copios insa s-a inviorat putin.
Raspunde

analfabet idiot

Acum 8 ani

bai analfabet este mata cind tea facut pe tine mai bine facea un *** si tragea apa ,sifon securist si linge blide ,te doare tarane ca se gata cascavalu ,sluga comunista si pupincurista ,esti un mare mascarici ,dute bai betivu satului si mare analfabet cu diploma ,husane la sapa ca sta pamintu nelucrat la tine pe coclaluri Bai securist cameleonic, pervers , ai copiat comentariul omului si i-ai pus numele \"sofer idiot si analfabet\" ptr. ca oamenii sa nu-l citeasca sau sa-l discrediteze ptr. numele respectiv, ce scoala ticaloasa ai, cum sa duceti lumea in eroare ca sa va atingeti scopurile voastre ticaloase., numai ticalosii banditesti ati invatat de la comunisti. Cel care a scris are ip 5. 15........ce scoala ticaloasa ai in tine. te substitui ca sa induci in eroare, josnicule.
Raspunde

ip 81, 4 107. 73

Acum 8 ani

@14 bandit esti securistule cameleonic, copiezi comentariile, le retranscrii impreuna si le pui nume denigratoare, perversule. Ba nu va mai strofocati ca nu va mai merg manipularile, lumea s-o desteptat
Raspunde

dw

Acum 8 ani

Astia cu coviltiru sunt omniprezenti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus