Sâmbătă,
19.09.2020
Parțial Noros
Acum
12°C

Autostrada Sibiu-Pitesti. Ponta: o prioritate absoluta, oamenii normali la cap o sa se convinga. Stroe: Nu va fi gata pana in 2020

07 Mai 2015 21:58

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunţat, joi, că în perioada 20-22 mai va avea discuţiile finale, la Bruxelles, pentru aprobarea Master Planului pentru Transporturi de Comisia Europeană şi a estimat că, până la finalul lunii mai, documentul va fi aprobat, inclusiv cu programul de implementare.

Rus a precizat, joi, în cadrul Comitetului Executiv al PSD, la solicitarea liderului de partid, premierul Victor Ponta, că, în pofida scrisorii adresate de parlamentarii opoziţiei Comisiei Europene pentru desecretizarea Master Planului, documentul este de mult timp pe site-ul ministerului de resort şi a fost discutat şi aprobat în unanimitate în comisia parlamentară pentru transporturi.

Ministrul Rus a admis că au existat o întârziere în a răspunde observaţiilor Comisiei Europene la faptul că Guvernul a alocat suplimentar 7 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură de transport, întârziere cauzată de demisia fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, dar a precizat că răspunsurile la toate observaţiile Comisiei au fost trimise în cele din urmă în timp util.

Rus l-a asigurat pe Ponta că în Master Plan se regăsesc "la loc de cinste" proiectele Piteşti-Sibiu, Bucureşti-Braşov sau Iaşi-Tg. Mureş, moment în care preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a cerut ca "loc de cinste" să fie şi culoarul XIX de transport, pentru a permite dezvoltarea judeţelor din Moldova.

Ponta a arăta şi el că Sibiu-Piteşti şi Iaşi-Târgu Mureş sunt priorităţi absolute ale Guvernului.

"Ţara noastră o să aibă în sfârşit un Master Plan de Transport, o să aibă trecute acolo priorităţi absolute şi Sibiu-Piteşti şi Iaşi-Tg. Mureş. Nu ştiu dacă asta o să-l convingă pe Adomniţei, sau cum îl cheamă, dar pe oameni normali la cap o să-i convingă", a spus liderul PSD.

Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi vice-președinte CA la Dacia, Constantin Stroe, nu este deloc optimist. ”M-am născut cu mult optimism, dar am rămas cu uşoare urme, cu firimituri. Nu cred în promisiunile care se fac, că această autostradă Piteşti - Sibiu, care este vitală pentru România, va fi gata în 2020. Multe investiţii din România sunt concentrate pe partea de vest a ţării. Mi-aş fi dorit ca investiţiile să se facă şi pe partea de est. Dar cum, când se face o zi de la Braşov până la graniţă sau încă o zi până la destinaţie? La investiţia specifică anuală pe cap de salariat stăm mai bine decât Polonia sau Cehia, dar per total investiţia din sectorul de componente auto este departe de valorificarea potenţialului existent în această ţară”, a spus Stroe, citat de Agerpres.

Foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

@joseph

Acum 5 ani

Ia MPT de pe siteul MT Daca si CE il aproba se poate scrie cam asa Game over!
Raspunde

pontosul Ponta @comp.

Acum 5 ani

Rus se lauda ca o sa faca Sibiu-Pitesti pana in 2020, dar o stie si el la fel de bine ca toata lumea ca nu e decat o alta minciuna specifica pielor rosii. De 3 ani deseneaza harti colorate si isi exerseaza minciunile care mai de care mai gogonata (Sova spunea in toate directiile ca e peste 3 mld euro SB-Pitesti, ori in MP au trecut-o sub 1,7 mld !!!), n-au facut decat sa toarne asfalt pe autostrazile demarate si incepute de Boagiu. Apoi vor \"justifica\" ca n-au facut-o intrucat n-au fost ei la guvernare in toata perioada, tipic rosilor... Ii trebuie cica 2 ani (2015-2017) !!! sa actualizeze un SF, dar in 3 ani o executa !!!! Ma lesi ??? Cam cat de gogonata e ? Da cu moldovenii ce-or fi avut de i-au izolat asa tare ? Eu credeam ca le vor multumi \"macar\" cu o legatura catre Ardeal insa se pare ca \"strategia\" e sa-i tina sub papuc pana la adanci batraneti. Asta e \"rasplata\" PSD-ului ca i-au votat atatia amar de ani. Nu-ti trebuie prea multa minte sa-ti dai seama ca aia nu vor vedea picior de investitor fara o legatura decenta cu vestul. Concluzia MPT: O alta \"poanta\" a albanezului Ponta a romanului Rus si sovaielnicului Sova.
Raspunde

auto

Acum 5 ani

bai ce scoala are acest rus ,bai anchete la paguboasa si neutila ,autostrada ,a transilvaniei ,cu contractu ,facut disparut [bechtel] pentru care va plati 3-4 generati de concetateni ,intrebare cind s-a facut proiectu ,turda -sebes si cum de nu au fost contestati bai rus vei fi ru din orasu care da lumina tari dar tino pentru tine si aia de va dati smecheri ,bai baietel scrobit si plamadit de fosti toasi ,asta nadlac -sibiu -pitesti -constanta -stambul ,era prioritatea nr 1 pentru tara ,este aorta romaniei ,dupa ce faceati asta se putea face tot felu de conexiuni cu asta de o tot contesta si o tot treceti la prioritatea nr 1 ,intre timp tu i-ti vezi de boi [interes [turda -sebes ]bai nea nelutu [rus ] de tronsonu culoar 4 european cf ,executat in proportie de 75 la suta ,in iepoca de aur care tranzita printre altale si sibiu vostru drag ce se mai aude pe la cluj ,in rest mare smecheri au produs tonomatele [universitati a-le clujului ,bucurstitilor etc]vezi dai de urma si lui nastase satu rau din 2003 ,poate stie el unde se afla contractu cu marea teapa bechtel ,tu dune cu zaharelu si fati ce te intereseaza ,aia turda -sebes si uite asa te-ai lipit de doua legaturi cu cluju tau drag ,si la culoar 4 si la aia care da nicaieri a transilvaniei ,,ba mobilizare generala si musai facuta asta sibiu -pitesti ,pina cel tirziu 2017 s-a se circule de la vestu ,europei spre sudu europei ,restu can - can si fraiereala pentru bobor
Raspunde

interesu

Acum 5 ani

Extrem de interesanta lucratura, specifica coardelor comuniste, ce si-au zis ai nostrii tovarasi, ba nu mai zicem nimic si le facem pe sestache asa cum ne dicteaza interesele noastre ca sa nu mai auda prostimea iar ceea ce trebuie sa facem, nu facem, ii ducem cu zaharelu . Vrem sa stim si noi ptr. autostrada inutila Sebes Turda cind sau facut studii de fezabilite, contestatii, licitatii ptr atribuirea constructiei, din ce bani e platita, ba cind e vorba de Sibiu Pitesti o frecati intruna ca trebuie sa se faca studii si contestestatii care vor dura ani de zile iat inutilitatile voastre sunt facute pe sub ascuns din bani publici si fara tam tam.Iar cu culoarul 4 CF, sunt bani europeni, de ce nu-i accesati si nu va apucati de el, ce se ascunde in spatele mirsaviilor de care dati dovada. Ba mai terminati cu mirsaviile indreptate impotriva acestui oras si judet de care va bateti foc de peste 70 de ani, jeguri comuniste.
Raspunde

fezabil

Acum 5 ani

pana la punerea in functiune a ditamai panourilor de avertizare se vor rula filme online de la multiplex
Raspunde

neatza

Acum 5 ani

te-ai trezit boule? credeam ca dormi, te-ai uitat la filme
Raspunde

neatza

Acum 5 ani

te-ai trezit boule? credeam ca dormi, te-ai uitat la filme
Raspunde

pinochio

Acum 5 ani

o sa fie sigur gata in max 99 de ani...va promite psd-ul...adik fsn-ul....adik pcr-ul
Raspunde

joseph

Acum 5 ani

***www.capital.ro/am-avut-dreptate-autostrada-sibiu-pitesti-costa-sub-2-miliarde-de-euro-sova-estima-costurile-la-32-mld-euro.html
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus