Sâmbătă,
31.07.2021
Partial Noros
Acum
18°C

Succes de pus in rama, in derby-ul local cu HCM Fagaras. La doar 48 de ore dupa o infrangere greu de digerat cu Brasov

Băieţii lui Matei Damian şi Ștefan Niculae au repurtat un succes grandios într-un derby local, în faţa lui HCM Făgăraş, scor 27-25. Se întâmpla, ieri, în Sala “Transilvania”, la doar 48 de ore după ce sufereau o înfrângere greu de digerat, scor 28-35, pe terenul unei echipe mai slab cotată, HC Rom Cri Braşov. Victoria cu Făgăraş este cu atât mai importantă cu cât HCM Făgăraş avea, înaintea duelului, un retur aproape fără cusur, presărat cu opt victorii şi doar două înfrângeri, fiind ocupanta poziţiei  a cincea în ierarhia Diviziei A, seria B. De asemenea, succesul este unul cu o conotaţie aparte luând în considerare faptul că echipa a fost privată de aportul lui Gabriel Sofronici, un portar care a ţinut-o pe HC Sibiu conectată la fiecare partidă , dar şi de aportul unor jucători importanţi din angrenajul echipei: Cosmin Demian şi Răzvan Bogdan.

Sibienii au dat dovadă din nou că au calitate în exprimare, reuşind mereu să se capaciteze la maximum în meciurile contra echipelor cu vervă ale campionatului, aflate în top 5, lucru îmbucurător pentru o echipă cu un lot majoritar din tineri, mulţi fără experienţă la acest nivel.

Meciul cu HCM Făgăraş a avut un scenariu de “care pe care”, cu două echipe care încercau mereu să se desprindă la fiecare acţiune, însă niciuna nu reuşea să o facă decisiv. Prima repriză s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, cu ambele echipe aflate succesiv la cârma jocului. Pe final de primă repriză, înainte cu cinci minute, la scorul de 12-11 pe HC Sibiu, sibienii nu au mai părut proaspeţi în exprimarea schemelor antrenate cu meticulozitate în orele de pregătire, negăsind breşe prin apărarea compactă a Făgăraşului, ceea ce le-a pricinuit un rezultat negativ pe tabela de marcaj, după 30 de minute. Tabela arăta 14-12 pentru oaspeţi, după ce băieţii lui Matei Damian şi Ștefan Niculae au izbutit contraperformanţa de a nu mai marca deloc în acest interval.

Semnele de revenire ale sibienilor au început încă din debutul actului secund. În şapte minute, HC Sibiu marca la foc automat, în timp ce Făgăraşul se afla într-o criză profundă de idei pe faza ofensivă. După un 5-0, Sibiul se instala din nou la conducerea jocului, la trei goluri faţă de făgărăşeni, 17-14. Dacă tot meciul s-a desfăşurat pe principiul “una caldă, alta rece”, Făgăraşul reuşea în doar 10 minute să întoarcă scorul în favoarea sa, ajutaţi însă şi de nişte decizii eronate ale arbitrilor. În minutul 48, HC Sibiu se vedea din nou condusă, scor 19-21. Maniera iritantă de arbitraj le-a administrat  parcă o doză şi mai mare de motivaţie sibienilor, care au făcut un final de partidă de pus în ramă, primind doar patru goluri şi marcând de opt ori, primind astfel şi răsplata: o victorie de răsunet, scor 27-25.

Am fost, într-adevăr, o echipă. Am dat dovadă de mult caracter. Veneam după o înfrângere la Braşov, unde am făcut un meci foarte slab. Mă bucură faptul că am reuşit să arătăm o altă atitudine. Ne-am adunat la greu şi, după un meci foarte frumos, în faţa unei echipe foarte bune, am reuşit să ne impunem până la final. Există calitate şi caracter în echipa noastră. Avem nevoie de continuitate însă. Pasiunea trebuie şi susţinută. Mai avem două jocuri din acest campionat, după care vom trage linie şi dacă şi cum o să continuăm”, susţine Matei Damian, pentru Turnul Sfatului.

Cu această victorie, CSU Sibiu îşi “blindează” poziţia a şaptea, poziţie pe care nu ar trebui să o scape printre degete până la finalul sezonului, când mai au de evoluat împotriva unor echipe mai slab cotate valoric, cât şi din punct de vedere al locului din clasament: în deplasare cu HCM Sighişoara (loc 11) şi acasă cu UNIT Alba Iulia (poziţia 13).

Lotul echipei sibiene din această partidă şi marcatorii: Răzvan Istrate - 7, Radu David - 6, Robert Micloş - 5, Raul Muntean - 4, Florin Ramba - 3, Bogdan Verza - 1, Andrei Iliuţ -1, Dorin Purcărea, Dorin Neamţu, Alexandru Tolciu, Kazy Novacovschi, Cosmin Demian, Razvan Bogdan, Gabriel Sofronici.

Antrenori: Matei Damian, Ștefan Niculae

Foto: print screen

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus