Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Bolta Rece se transforma: berarie si bistro-cafenea cu terase extinse, acoperite

Bolta Rece se transforma:  berarie si bistro-cafenea cu terase extinse, acoperite

Întreaga zonă din jurul clădirii cunoscută în rândul sibienilor drept Bolta Rece urmează a fi rearanjată, concomitent cu reabilitarea construcției existente, potrivit unui proiect depus la Primăria Sibiu. Planurile prevăd extinderea suprafeței construite de la 271 la aproximativ 850 de metri pătrați, prin amenajarea unor terase acoperite, din structuri ușoare, de lemn, de o parte și de alta a clădirii existente. Aceste terase vor căuta să valorifice cât mai multă lumină naturală. ”Este vorba de o extindere prin amenajarea unei zone de terase acoperite, cu păstrarea clădirii principale așa cum este ea și recondiționarea ei. În zona dinspre parc și către parcarea existentă, intențiile sunt de a amenaja o zonă vitrată generoasă, care să ofere vizibilitate către zona verde. La fel, și zona de terasă neacoperită se dorește a fi una deschisă și ușor accesibilă. Intențiile sunt de a amenaja acolo o zonă de berărie și o parte de bistro-cafenea”, arată reprezentanții beneficiarului pentru Turnul Sfatului.
Propunerea de plan urbanistic zonal depusă la sediul Primăriei Sibiu prevede și refacerea împrejmuirii și desființarea parțială a acesteia. Extinderile propuse nu vor afecta zonele verzi existente, care vor fi păstrate și reamenajate. ”Se va folosi parcarea existentă cu acces din strada Titu Maiorescu, iar pe parcelă se vor asigura 15 locuri de parcare pentru clienți și patru locuri pentru personal și aprovizionare. Aprovizionarea se va realiza conform unui program prestabilit și se va efectua cu o mașină cu gabarit redus”, se arată în propunerea de PUZ.
Clădirea este în proprietatea omului de afaceri sibian Aurel Șerban, cel care deține – printre altele – și Hotel Parc, dar și o serie de terenuri în mai multe județe din țară. ”Vom putea vorbi de o planificare exactă a perioadei de execuție a lucrărilor propuse după ce vom obține toate acordurile și autorizațiile necesare”, mai arată reprezentanții beneficiarului pentru Turnul Sfatului.

Foto: planșa reglementărilor urbanistice propuse

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

Moonwalker

Acum 8 ani

\'aurel serban\'pe locul patru in topul datornicilor raposatei Dacia Felix! Mare om-mare caracter...
Raspunde

Pfua

Acum 8 ani

Boahtar la frigorifer...
Raspunde

ha ha ha

Acum 8 ani

Mai bine investea intr-un cinematograf multiplex.
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

mai bine daramau vechea cladire...e jalnica...nici renovata n-o sa arate mai bine...in rest foarte bine ca in sfarsit se face ceva in locul ala!
Raspunde

@un sibian...prost

Acum 8 ani

pe viitor nu mai folosi termenul \"sibian\" pentru ca nu esti. Un sibian nu doreste sa se \"darame\" o cladire cu care generatii de sibieni au trait. Iar despre proiectul Kitch ce sa mai comentez. Zice ca \"nu vor fi afectatea zonele verzi existente\" Asta dupa ce in ultimele luni a taiat tot ce era arbust pe terenul respectiv. Acum poate face si un teren de tenis daca vrea, primaria doarme
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

..sper ca nu va fi unu de fitze unde au acces numai basinosii si fufele
Raspunde

@ 5

Acum 8 ani

hai sictir! elibereaza-te de vechituri si jeguri...jumate din cladirile din Sibiu sun doar vechi...si urate si ne-functionale...fara absolut nici o valoare istorica...iar la chestia cu sibianul iti mai spun odata...hai sictir!
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

La banii lui ar putea pune naibii și-un ecran să proiecteze niște filme 3D...
Raspunde

cetateanu europeanu

Acum 8 ani

Si cu preturi accesibile, avand in vedere si amplasamentul, in parcul \'\'Sub Arini\'\', ...etc.
Raspunde

@7

Acum 8 ani

Ce vorbesti ba frustratule, sa demoleze acolo la tine, cladirile trebuiesc renovate si intretinute, nu demolate. Asa s-a intimplat cu demolarea cazarmei 90 si a caselor de la Dragoner, din cauza unor inconstienti ca tine, pusi sa darime monumente istorice, Sibiul o fost vaduvit de niste monumente de prima marime Ba locu unora ca tine e acolo la isis sau la talibani, numai inconstientii aia darima vestigii istoroce de sute de ani. Te doare si pe tine rau afluxul de turisti, sau ai impresia ca turistii vin sa vada cit esti tu de frumos. Ba tot mapamondu asta e interesat de arhitectura medievala.
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

@5-10 Esti prost gramada. Se numeste progres treaba aia cu demolatul cladirilor vechi si irelevante dpdv istoric. Cazarma 90 a fost demolata din cauza ca era intr-o stare foarte avansata de degradare iar comunistii au considerat ca nu avea rost sa mai fie reabilitata. Pe langa faptul ca beciurile erau pline de sobolani care puteau infesta orasul, de aia inainte de demolare a fost betonat tot beciul cladirii. Parerea mea este ca mai bine se pastra poarta cisnadiei decat cazarma...
Raspunde

aaa

Acum 8 ani

Prost gramada esti tu, Cazarma 90 o fost un simbol al Sibiului, aia cu sobolanii o fost o minciuna aruncata de comunisti ptr. ca sa-si justifice ticalosia, ba io am fost prezent de multe ori cind s-a demolat si n-am vazut nici un sobolan si chiar daca erau se facea deratizare nu distrugi un monument de prima marime.. Poarta Cisnadiei o fost demolata de sasi de foarte mult timp, iar cu demolatul poti sa-mi spui care case nu sunt de interes. Ba Sibiul trebuie neaparat introdus in UNESCO si luat la rind cu renovarea a tuturor caselor istorice, aia nu inseamna progres daca te apuci sa demolezi, inseamna prostie, iti distrugi istoria de care e interesata foarte multa lume. Nu zic ca mai e cite o casa insalubra pe la piata sau pe abatorului, da 9mai, ocnei etc. casele luate la rind cu renovarea am fi un oras de vis nu asa cum zici tu. Dar dupa felul in care te exprimi ma face sa cred ca nu esti adevaratul Alex ci un comunist cu interese.
Raspunde

Ioan

Acum 8 ani

Surprizatotalapepiataofertelor de lucru! Tot mai multi oamenilucreazaacum cu noi, convinsi de seriozitateanoastra! NU estenecesaraniciunfel de experienta! Oferimcursgratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiectpentrupiatanationalasimondiala. Plata castigurilorrealizateestegarantataprin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Ceremseriozitate maxima sidorinta de ainvatacevaabsolutnousi de viitor. Vaoferimaltedetaliidupacetrimitetitextul ******: mutiuioan52***
Raspunde

@12

Acum 8 ani

Sibiul trebuie neaparat introdus in UNESCO...hahahah Vorbeste atunci cu***, cu soara lui***, cu senatorul Iliesiu de Sibiu, cu tata Neagu , cu Isus din ceruri ...sau mai bine vorbeste cu Iohannis si cu Chiriac ca ei sunt experti in introducere a ceva in \"cuiva\" analfabetul naibii!
Raspunde

SIBIAN

Acum 8 ani

este foarte bine!
Raspunde

SIBIAN

Acum 8 ani

este foarte bine!
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 8 ani

@12, alt iașovean pe care-l freacă grija de Sibiuș du-te bă la tine la iașov și zi-le să dărâme centrul...
Raspunde

@17

Acum 8 ani

Ala de la 12 e unul din fratii natangi analfabeti din gasca de pupincuristi a lui joseph...si nu cred ca e iasovean...e vreun sas coclit prostalau ramas de caruta pe aici prin Sighii!:)))))
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 8 ani

@18: după IP, e iașovean.
Raspunde

bbb

Acum 8 ani

Bai Gheorghe, cum sunt iasovean daca eu sustin ca sa nu se demoleze ci sa se renoveze iar astia care ma denigreaza sunt iasoveni mina in mina cu detractorii Sibiului, niste analfabeti, la care le-a inchis Johannis la pita [la furat[
Raspunde

trincan

Acum 8 ani

bai frumoase amintiri noi astia mai batriori trecuti bine de virsta a doua parca im-i este dor de statu la coada la mici si la bere la sticla ,mai ales dupa meciurile ,defunctelor echipe de fotbal ,soimii si inter ,vremuri trecute ,atunci la toti activisti si sefi de partid le placea folbalu ,acum gata ,noroc cu galdean ca nu vedeam noi ,fotbalisti precum ,majaru ,munteanu ,etc acuma avem echipa in liga 4 si ne duelam cu ,polaca ,rasinari ,si alte celebre echipe din campionatu judetean ,frumoase vremuri am ajuns
Raspunde

@21

Acum 8 ani

Natanguleeee...aici e de vina si mult iubitul tau mutalau sas...care a sifonat banii orasului prin circoteca estivala si kktul de turneu al lui vecerdea la tenis...de fotbal nici nu a vrut sa auda turistul de la Cotroceni...si mai ia dreaq niste xanax sau ceva vodca de Cluj!!:))))))))))))))))))))
Raspunde

dw

Acum 8 ani

Ce e de demolat,sa se demoleze,dupa plan arata bine
Raspunde

@22

Acum 8 ani

Nataraule, aici nu Johannis o sifonat bani ci jegurile tale comuniste de la centru
Raspunde

Basca Teodora

Acum 8 ani

Sa nu indraznesca sa taie castanii de pe alee!!!!!! Nu au decat sa se desfasoare in interiorul gardului proprietatii !!!!
Raspunde

@25

Acum 8 ani

Și dacă-i taie, ce-o să le faci ??? Crezi că ești mai tare ca oamenii lui Șerban???
Raspunde

Basca Teodora

Acum 8 ani

Serban??? poftim ???? Putin imi pasa !!!!!Sa nu drazneasca sa se extinda nici un cm in afara gardului!!!!!!
Raspunde

teodora basca

Acum 8 ani

....sa nu indrazneasca !!!
Raspunde

basca teodora

Acum 8 ani

Stam si ne uitam nepasatori ,cum dispar cladiri vechi si frumoase din patrimoniu ....paduri....animale ...:((((
Raspunde

@27-29

Acum 8 ani

Eroi internauți morți n-am văzut ! E corect, ai dreptate. Aici poți să spui ce vrei ! Nu te vede, nu te știe, și te doare-n bască ! Să te văd pe teren, cum te bați cu argumente de mediu, juridice etc. cu armata de avocați și ciraci ai unuia ca Șerban !!!! Ce zici? Ne întâlnim în parc?
Raspunde

Luca

Acum 8 ani

Proiectul arata penibil ! Cum poti sa astupi asa o cladire cu niste terase inchise ? Probabil au recurs la smecheria asta ca sa mareasca suprafata utila restaurantului (pt nunti) si sa fie folosita gradina si pe timpul rece ... Pacat ... Oare ce arhitect si-a pus semnatura pe proiect ?
Raspunde

Toma

Acum 8 ani

Jalnic proiect! Daca o tinem tot asa, peste cativa ani putem sa ne luam ramas bun de la turisti! si de la placerea de a locui in Sibiu... De ce a permis si permite in contnuare Primaria astfel de interventii?
Raspunde

nh

Acum 8 ani

un cinema multiplex
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus