Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Povestea lui Harap Alb in premiera la Sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 24 mai, de la ora 11:00, premiera spectacolului „Harap Alb” în regia lui Gavriil Pinte. „Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi prinde viaţă pe scenă.

„Va fi cu siguranță unul dintre cele mai așteptate spectacole de animație din acest an. Am apelat la o formulă de scenariu ce respectă povestea așa cum a fost scrisă. Am renunțat totuși la anumite expresii mai greu de înțeles, la cuvintele ciudate sau intraductibile pentru cei mici, fără a schimba din fabulosul acestei povești. Textul lui Creangă e unul complex și amplu, cu multe valori simbolice și poate fi urmărit pe mai multe planuri, în funcție de vârstă”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii din Sibiu.

Pentru această producție au fost prelucrați peste 2mp de lemn de tei, în combinație cu structuri metalice și obiecte realizate în papier maché. Hârtia joacă un rol esențial ca simbol al unei lumi fragile create din vise și iluzii.

„Harap Alb” este ce de-a treia premieră lansată în stagiunea 2014 / 2015 la Teatrul Gong din Sibiu. Regia spectacolului poartă semnătura lui Gavriil Pinte, iar conceptul scenografic a fost realizat de Roxana Ionescu. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Jenö Major, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Adrian Prohaska și Angela Paskuy.

Spectacolul de la Sibiu are o durată de 60 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Accesul publicului la spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (luni – vineri 10:00 – 16:00), online (teatrulgong.ro, eventim.ro), la Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, în avanpremieră, sâmbătă, 23 mai, de la ora 18:00.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus