Sâmbătă,
24.07.2021
Cer Senin
Acum
20°C

Favorita numarul 1 de la Pamira Open, Cristina Ene: “Generatia Simonei Halep este un model de urmat pentru tanara mea generatie"

Pentru al treilea an la rând, Pamira Women’s Open reuneşte la startul turneului cele mai promiţătoare jucătoare din tenisul feminin din România, dar şi din lume, oferindu-le şansa de a acumula puncte pentru o clasare cât mai bună în ierarhia circuitului WTA. Iar media de vârsta a capilor de serie pare să ne dea dreptate:  20 de ani.

Turneul dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari şi-a consumat deja fazele de calificare şi în cursul zilei de astăzi se derulează turul întâi de pe tabloul principal.

Înainte cu câteva ore de a intra pe zgura de la Sibiu, Turnul Sfatului a luat legătura cu favorita principală a turneului de simplu, Cristina Ene (loc 426), care va evolua mâine la simplu. O jucătoare de doar 19 ani care traversează o formă excelentă de start de sezon şi care ţinteşte un loc cât mai vizibil în ierarhia WTA, poziţie ce i-ar putea aduce notorietate.

Reporter: Semifinală în Antalya şi un sfert de finală în New Delhi sunt rezultate care arată un sezon 2015 promiţător. Urmează un titlu la Sibiu? Contează că eşti cotată cu prima şansă, simţi o oarecare presiune?

Cristina Ene: A fost un început de an bun. Am muncit mult la antrenamente şi s-a văzut în nivelul meu de joc. Pentru mine nu contează foarte mult a câta favorită a turneului sunt, important este să joc la cel mai înalt nivel, indiferent de numele adversarului sau de statutul meu în turneu.

Rep.: Cum ţi se pare tabloul principal, din ce ai văzut? Nicoleta Dascălu este favorita numărul 2. Cum o vezi ca jucătoare? Va fi o nucă tare în eventualele faze superioare? Întreb pentru că ştiu că o cunoşti destul de bine, ai făcut echipă cu ea la dublu în multe meciuri.

C.E.: Niciodată nu ştii ce se va întâmpla într-un turneu, indiferent de cum arată tabloul. Sunt atât jucătoare valoroase la acest turneu, cât şi jucătoare fără clasament, care poate vin din urmă cu o dorinţa acerbă de a se afirma. Pe Nicoleta o ştiu bine, mi-e prietenă. Are un stil de joc elaborat, un nivel înalt al jocului.  Munceşte şi ea foarte mult, la fel ca mine, pentru a urca în clasament şi are toate armele necesare pentru a o face.

Rep.: Că tot vorbeai despre clasament. La sfârşitul anului trecut erai ocupanta locului 614 în ierarhia WTA. Acum te regăseşti deja în primele 400, după rezultatele foarte bune din acest început de sezon 2015. Vreau să te întreb dacă ţi-ai fixat vreo ţintă pentru anul 2015, cam pe ce loc vrei să termini acest sezon?

C.E.: Eu sunt de părere că atât timp cât munceşti şi te antrenezi serios, rezulatele nu vor întârzia să apară. Mi-ar plăcea să reuşesc să ajung în primele 250 de jucătoare ale lumii la sfârşitul anului.

Rep.: Cum vezi meciul cu junioara Fanni Stollar? Ce ştii despre ea? Ai văzut-o vreodată jucând?

C.E.: Nu am văzut-o niciodată jucând. Va fi un meci ca oricare altul, în care voi a tot ce am mai bun. În momentul în care intri în teren, ai 50 % şanse să câştigi, iar adversarul tău dispune de tot atâtea şanse. Ţine de tine ca pe parcursul meciului să-ţi creşti şansele, în aşa fel încât la final rezultatul să fie de partea ta.

Rep.: Reprezintă un factor motivaţional că tot mai multe jucătoare din România se află în top 100? Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru sunt doar câteva nume. Chiar şi Andreea Mitu, care a obţinut victoria carierei cu Canada la Fed Cup, succes în faţa jucătoarei de top 10, Eugenie Bouchard. Pot fi modele de urmat pentru jucătoarele tinere, cum este şi cazul tău?

C.E.: Generaţia noastră este des comparată cu generaţia actuală din prima sută WTA, cu Simona Halep în frunte, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Ele sunt modele de urmat pentru noi şi ne dorim să le egalăm sau poate chiar să le întrecem performanţele.

Rep.: Vei juca în oraşul de suflet al preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi nu pot să ocolosesc o astfel de întrebare. Se ştie că preşedintele joacă tenis în timpul liber şi este un fan al tenisului. Ţi-ar plăcea să ai ocazia să schimbi 2-3 mingi cu dumnealui? Ce i-ai spune?

C.E.: Am auzit şi eu că îi place acest sport şi că îl practică ocazional. Bineînţeles, ar fi o adevărată plăcere şi onoare să schimb câteva mingi cu dumnealui. În ceea ce priveşte sfaturile legate de tenis, nu mi-aş permite să-i dau vreunul.

FOTO

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus