Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Tribunalul Sibiu a respins cererea lui Carmen Iohannis pentru salariile restante

Judecătorii de la Tribunalul Sibiu au respins, în ședința de ieri, cererea formulată de mai mulți profesori de la Colegiul “Gheorghe Lazăr”, pentru drepturile salariale restante din perioada 2008-2011. Printre profesorii care au dat statul în judecată se numără soția lui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, dar și directorul Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat din cadrul Primăriei Sibiu, Simona Pop și soțul acesteia, Alin Pop, un cuplu apropiat celui prezidențial. În total, 11 profesori de la “Lazăr” au deschis acest proces, printre care și directorul instituției, Gabriel Negrea.

Procesul a fost intentat în luna ianuarie, după ce precedentul dosar, din anul 2012, deschis de mai mulți profesori de la “Lazăr”, inclusiv Carmen Iohannis, a fost admis doar în parte de instanță, iar dascălii nu și-au primit toți banii ceruți. De această dată, magistrații au respins cererea în totalitate, motivând că aceasta a depășit termenul de prescripție de 3 ani. Profesorii au totuși drept de apel, în 10 zile de la data comunicării.

Dascălii au deschis procesul pentru o lege aprobată în timpul Guvernului Tăriceanu în anul 2008 și care le-ar fi majorat salariile cu 50%. În realitate, legea, deși votată, nu a fost niciodată aplicată. În 2011, ea a fost abrogată definitiv, fără ca statul să le fi plătit profesorilor salariile, în baza prevederilor.

Aproape 120.000 de profesori din toată țara au câștigat în instanță banii prevăzuți. Cei mai mulți au avut câștig de cauză pentru că au fost reprezentați la procese de sindicate puternice din învățământ. “Doamna Carmen Iohannis și alți câțiva colegi de la Colegiul Gheorghe Lazăr nu sunt membri de sindicat și din acest motiv au deschis proces separat”, a declarat Teodor Fârțonea, liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar din Sibiu.

Doar anul acesta, Primăria din Sibiu trebuie să plătească, în urma hotărârilor judecătorești rămase definitive până la 31 decembrie 2014, drepturi salariale însumate de 11,2 milioane de lei. Suma provine din bugetul de stat, din cotele defalcate din TVA.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

Flavian

Acum 8 ani

In loc ca doamna Iohannis sa se ocupe cu proiecte cu adevarat importante pentru comunitate, cumar fi construirea unui cinema multiplex, ii arde de procese impotriva statului. Este dovada ca mai-marilor putin le pasa de nevoile oamenilor!!
Raspunde

...

Acum 8 ani

D-na Iohannis ar trebui sa dea statul in judecata pentru discriminare, pentru ca unii au primit iar altii nu au primit banii cuveniti datorita aceleiasi legi proaste. O lege care se dovedeste proasta nu se anuleaza si efectele ei nu se repara pentru ca nu avem oameni citavi care sa faca acest lucru. Trebuie sa fie sute de mii de procese in care cetatenii sa dea statul in judecata pentru acelasi lucru. In acest mod se blocheaza activitatea tribunalelor iar procesele in care sunt judecati infractorii adevarati se taraganeaza. Iar cand, dupa ani de zile, acesti infractori ajung sa fie arestati, ori devin mari scriitori si trebuie eliberati mai repede, ori sufera de diverse boli si nu pot sta in puscarie. Mai nou au dreptul si la \"concediu\" si ies din puscarie ca sa-si petreaca sarbatorile in familie, etc. Revenind la subiect, daca statul trebuia sa ia de la d-na Iohannis niste bani, credeti ca se oprea dupa trei ani? crede cinva ca exista prescriptie in acest caz? Eu cred ca la fiecare leu datorat la stat mai puneau aia 2-3 lei dobanzi si penalizari.
Raspunde

Ptr. 2

Acum 8 ani

Vai de tine stimato !! Cuuuum?? Legea este proastă ?? și Statul a îndrăznit să aplice prescripția la aceste ”fețe dumnezeești”?? Ofer gratuit soluție: Ori Clămpău ori Prima doamnă să dea afara prescripția din România lucrului bine facut.
Raspunde

bb

Acum 8 ani

S-ar putea sa aiba dreptate insa cand esti sotia reprezentantului statului roman, sa dai in judecata statul este de mare porc. Mizerabil. Eu oricum de astia 2 nu m-am lasat pacalit.
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Salarii mai mari la profesori, educatori, medici din spitale, etc, adica la bugetari, sau pensii mai mari se dau doar daca exista bani destui la buget. Oricind se pot mari sau taia aceste drepturi, asa se intimpla in tarile civilizate. Pentru a avea bani la buget, platiti impozite ca in occident, puneti sechestru si luati averile de la cei care au fraudat statul si sunt gasiti vinovati pentru faptele lor. Asa se procedeaza intr-o tara civilizata. Sotii Johannis oare au platit impozitul in ultimii trei ani pe meditatii, cumparind-si 6 case? Au platit impozit pe chiriile incasate din casele/apartamentele lor? Masina(BMW) folosit de primar, intr-o tara civilizata trebuia sa plateasca impozit pentru folosinta acestei masini primaria, insa Johannis s-a plimbat cu ea, asa ca ar fi trebuit sa plateasca o parte pentru aceasta \"mita\" facuta de BMW pentru el, pardon primaria Sibiu. Herr President eu nu m-am deranjat sa ma duc sa stau la cozi ca sa te votez, fiindca nu esti mai bun decit restul hoardei de banditi numiti politicieni de Romania.
Raspunde

@4

Acum 8 ani

Bine că te-au păcălit ceilalți. Acoli te-ai lăsat mai ușor. Nu te lăsa, ține-te tare! Ne bazăm pe asemenea oameni adevărați. Puternici, hotărâți și imposibil de păcălit. Ce m-am distrat :)))
Raspunde

@5

Acum 8 ani

Corect,Zorro,distinsa prima doamna se face din ce in ce mai mult de ras,de data asta ,nu numai prin tinute inadecvate varstei ci prin actiuni hazlii si incoerente,culmea,impotriva statului mafiot...stat al carui garant ar trebui sa fie chiar sotul turist mut,WTF?
Raspunde

@7

Acum 8 ani

Vai, bine că sunt alții mai guralivi pe aici... Nu știu ce ne făceam??? Era o criză de leadeship. Bine că s-a rezolvat.
Raspunde

raluca

Acum 8 ani

Cautam colaboratori pentru publicare anunturi Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati Cerinte: - necesar calculator - conexiune internet - rabdare - cunostinte minime PC - seriozitate - perseverenta - atentie la detalii Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Pentrut informatii *** ,,info’’ la ***: raluca_marinescu83***
Raspunde

Gelu

Acum 8 ani

Judecatoarea e PSD ista
Raspunde

@10

Acum 8 ani

Intr-o tara civilizata judecatoarea nu are voie sa faca parte din vreun partid-doar in acest fel justitia este independenta de politica.
Raspunde

IULIAN

Acum 8 ani

Nu astepta sa se schimbe guvernul, sa creasca dobanzile, sa scada impozitul pe profit sau mai stiu eu ce semn clar ca stau sa rasara zile bune si pentru tine. Invata sa crezi in tine - asa si nu altfel au facut toti oamenii de succes, barbati sau femei, dintotdeauna. Asta scrie celebrul Colin Turner in cartea ,,Nascut pentru success,,. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa : cucuiulian ***
Raspunde

adi

Acum 8 ani

dna carmen si echipa ei nu a jucat contra lui boc pdl,ci s-au complacut si au....perdut acum cu sotul sef la romani crede ca poate face orice,ce-i ceauseasca?
Raspunde

marius

Acum 8 ani

lacomia mânca creierii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus