Joi,
12.09.2024
Innorat
Acum
17°C

A fost stabilita prima Agenda a comunitatii din Sibiu, cu 13 proiecte

Cu un buget alocat de jumătate de milion de lei, reprezentanții administrației locale au selecționat primele proiecte care să alcătuiască prima Agendă a comunității Sibiului, care vine să completeze proiectele finanțate în cadrul Agendei culturale și Agendei sportive a orașului. 13 este numărul proiectelor declarate eligibile spre a primi finanțare în cadrul primei Agende comunitare, cea pe anul 2015. Printre cele selectate se numără ”Festivalul Sibiu-Oraș Bike-Friendly” al Asociației Tură în Natură, ”Adoptă un copac” al Asociației de Bun Gust, dar și ”Viața comunitară cum a fost, este și va fi”, al Asociației ortodoxe pentru o lume nouă.
Proiectele acceptate pentru a primi finanțare din bugetul local în cadrul Agendei comunității se pliază pe cele trei teme preluate din Ghidul de dezvoltare a orașului, adoptat pentru perioada 2014 – 2020: Sibiu – oraș inovativ și prosper, Sibiu – oraș verde și responsabil, Sibiu – oraș al comunităților.
Prima temă urmărește fructificarea cooperării dintre mediul universitar și cel privat ”în vederea creării de sinergii şi transfer de tehnologie”. Totodată, are în vedere economia verde, turismul, dar și dezvoltarea serviciilor din domeniul sănătății și al asistenței sociale. Cei care urmăresc să obțină finanțare pe cea de-a doua temă propusă, Sibiu – oraș verde și responsabil, trebuie să aibă în vedere obiectivul de a transforma aglomerarea urbană într-una înverzită, cu accent pe mobilitatea ecologică. Creșterea numărului de deplasări cu bicicleta, în siguranță, capătă un accent deosebit în cadrul acestei teme. În fine, cea de-a treia temă – oraș al comunităților – are în vedere stimularea voluntariatului (mai ales prin implicarea persoanelor vârstnice în activități de tip recreativ), încurajarea inițiativei civile ”promovând un model de guvernare bazat pe dialog și consultare publică. În același timp, susține crearea de micro-comunități, recunoscând impactul pozitiv pe care acestea îl au asupra identității orașului sau asupra sentimentului de apartenență locală”.

500.000 în total, 35.000 de lei cel mult

Pentru anul acesta, primul în care Agenda comunității este pusă pe tapet, administrația locală a alocat 500.000 de lei, bani care să fie folosiți pentru cofinanțarea proiectelor așteptate de la sibieni. Fiecărui proiect îi vor fi alocați cel mult 35.000 de lei, iar beneficiarii trebuie să aducă o contribuție proprie de minim 10% din valoarea totală a cofinanțării alocate.

Lista proiectelor de pe Agenda comunității
Sursa: Primăria municipiului Sibiu

 

Solicitant

Denumire proiect

1

Asociația Culturală Play

Pune mâna pe chitară - program social-cultural de educație nonformală

2

Asociația de Bun Gust

Adoptă un copac

3

Asociația Discover România

Urban Climbing

4

Asociația Forumul Solidarității Sociale a Pensionarilor

Sibiu Senior-Puterea Minții și a Trupului Ed. a II a

5

Asociația Ortodoxă Pentru o Lume Nouă

Viața comunitară cum a fost, este și va fi

6

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen - A.L.E.G.

Festivalul Egalității de Gen ”Sibiu - oraș gender friendly”, ed. a X-a

7

Asociația ReGenerația

Caravana Start Voluntariat

8

Asociația Rotary Club Sibiu

Prieteni de peste timp

9

Asociația S.D.T. 21 Adriana

”Up - Down 21”

10

Asociația Sibiu 1191

Vecinătate Activă

11

Asociația Tură în Natură

Festivalul Sibiu-Oraș Bike-Friendly

12

Fundația Transilvană pentru Dezvoltarea Integrată, Protecție și Revitalizare a Patrimoniului Cultural

Faceți cunoștință cu Cibinul

13

Parohia Evanghelică C.A. Sibiu

Natura ne învață


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

chibit

Acum 9 ani

vreasu dezbatere si informare cind va apucati de marile proiecte ,spitalu cel nou ,regional ,stadionu central; regional de 50 000 locuri,sala de teatru de 5000 locuri ,sala polivalenta de 10 000 locuri ,actuala sala transilvania nu mai corespunde ,aici desfasurinduse tirguri de brinza si zarzavaturi si toale ,acua -parc ,ca ne-au luato inainte contestatari proiectului din toata tara ,,pregatitiva ca sibiu s-a fie in prim planu oraselor cu adevarat europene ,o solutie pentru stadion ,simpla si nu costisitoare ca cea de la capitala prazburgiei [craiova ] si cluj arena ,facuta din bani publici de piticu porno [boc ] de cluj ,o tribuna facuta in oglinda cu tribuna mare ,peluzele din spatele porti apropiate de suprafata de joc ,si desubt ,facute locuri de parcare si cheltuiala vafi mult mai mica decit cele de la ,ploiesti ,piatra neamt ,iasov[patinuaru ]cluj etc ,toate orase portocali sponsorizate de infractoarea si pupila luii basescu [elene de plescoi [udrea ]mai faceti ceva si pentru imaginea sportiva a sibiului,parlamentari de sibiu ,aduceti si voi bani penrtru o investitie ca de acea vam votat noi sibieni ,nu s-a sforaiti acolo la palament ,aduceti mari proiecte sibiului ca se gata mandatele si in 3 ani nimic nou de la voi gindire si initiativa ,acum gata nu mai puteti pune vina pe ,johannis ,ca este pentru 10 ani la cotroceni ,miscativa ca s-a fiti credibili ,astept dezbatere publica pe subiectele sus mentionate si urgentate ,bate la use competile europene siu nu vrem ca sibiu s-a fie scos din context ,cum a facut cei ce au condus tara in ulti\\mi 760 de ani ,adica culoariu 4 cf european si multe altele sabotari ,si multe frustrari
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Esti tare frate!
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

problema nu e terenu ci cine joaca pe el
Raspunde

faust

Acum 9 ani

Comunitatea din Sibiu nu mai e interesata de spitalul regional ? Nu mai e interesata de proiecte pentru atragerea de noi investitori ? Vad proiecte axate pe chefuri si paranghelii in mod special, numai asta inseamna interesul obstei sibiene ? Eu nu spun ca nu sunt bune si alea, dar cred ca un accent pe sanatate, educatie si prosperitatea zonei e primordial, apoi evident parangheliile.
Raspunde

LaFlemme

Acum 9 ani

Pai cu paranghelii se castiga voturi.
Raspunde

Herr nelu cinstea

Acum 9 ani

Numai si numai porcarii de evenimente de unde clica sasului sifoneaza de ani buni banii sibienilor,treziti0va draq din letargie si reactionati cumva dragi sibieni,nu mai stati gura-casca sa contemplati uimiti la circaraia estivala groteasca...pana nu e prea tarziu!
Raspunde

x

Acum 9 ani

Bani si voturi s-ar castiga si dintr-un cinema multiplex.
Raspunde

io

Acum 9 ani

Prima data sanatatea!Spitalul! A doua oara educatia! A treia oara turismul montan!Ghizi si trasee carpatine ptr.occidentali puturosi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus