Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
3°C

Primăria Sibiu ia în calcul concesionarea unor clădiri pentru școli, ca să le poată întreține. Sunt vizate trei, deocamdată

Primăria Sibiu ia în calcul concesionarea unor clădiri pentru școli, ca să le poată întreține. Sunt vizate trei, deocamdată

Primarul Astrid Fodor a anunțat că sunt într-o fază preliminară demersurile de preluare prin concesiune a clădirilor necesare pentru trei unități de învățământ, preluare care ar permite investiții din bugetul local în modernizarea infrastructurii.

Anunțul primarului Astrid Fodor a fost provocat de o intervenție în ședința Consiliului local Sibiu din partea Dianei Mureșan, reprezentantă a USR. „Felicit Primăria Sibiu pentru că în ultima perioadă sunt multe proiecte pentru creșe și grădinițe. Dar avem anumite grădinițe și școli ale căror clădiri nu sunt în proprietatea Primăriei. Și se ajunge la o discrepanță, pentru că nu se pot face investiții peste tot, din moment ce clădirile nu sunt publice. Există vreun plan de a se găsi soluții de reabilitare a clădirilor unde Primăria nu este proprietar?”, a întrebat Mureșan.

Astrid Fodor a arătat că investițiile de amploare – de modernizare și extindere – sunt permise doar acolo unde administrația deține proprietatea. O altă variantă legală care ar permite administrației să investească în spații ar fi aceea de  a concesiona aceste spații. Dar, arată Astrid Fodor, proprietarii de astfel de clădiri date în chirie nu își prea doresc concesionarea acestora. Cu excepția unui proprietar – Parohia Evanghelică C.A. Sibiu. – care deține trei ansambluri de clădiri închiriate Sibiului pentru a putea fi continuare cursurile. „Pentru Colegiul național Samuel von Brukenthal, Liceul Agricol și Liceu de Artă, proprietarii doresc să concesioneze clădirile Primăriei Sibiu. Noi am pus o condiție: prima dată să facă expertizele cerute de legislație. Discuțiile sunt în fază incipientă”, a anunțat Astrid Fodor.

Potrivit ei, astfel de discuții pentru concesiunea unor clădiri nu vizează și spațiile necesare sau în care funcționează grădinițe ori creșe.

Citește și 1,4 milioane de lei pe an. Chiria plătită de primărie pentru școlile și grădinițele din municipiu

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Vivi Dragan

Acum 1 lună

Lasa ca sta cladirea fostului liceu pedagogic de pe Magheru in paragina si datorita unor legi cretine prin care cultele nu platesc impozit pe cladiri isi permit sa le tina inchise.Noi cetatenii platim impozite peste impozite ca ei sa scoata elevi din scoli sau sa ceara chirii astronomice iar primaria sa plateasca cu nonsalanta.
Raspunde

Leo

Acum 1 lună

Ați văzut cum arată o clasă la renumitul ,, Brukenthal "? Conserve efectiv
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

Strugurii sunt acri?
Raspunde

O sibianca

Acum 1 lună

Pacat ca nu se reabilitaeaza cladirea de pe strada Paris -Kiev care in regimul trecut facea parte din Scoala nr.12 Sibiu. Aceasta cladire cred ca apartine cultului evanghelic, dar nu o intretin nici nu o da din nou Scolii nr. 12, sau gradinite de alaturi. Cartierul s-a marit s-a construit cartierul Kogalniceanu , iar multi copii din acest cartier trebuie sa mearga la Scolile, 13 sau 18 care si acelea sunt aglomerate, copii fiind in schimburi la scoala parca ar lucra la o intreprindere. De ce primaria nu intervine pentru rezolvarea acestei probleme. Mentionez ca, cladirea este intr-o stare foarte avansata de degradare cade tencuiala de pe pereti mai ales de la strasina, fiind un pericol pentru pietoni.
Raspunde

Nicolae Tarcea

Acum 1 lună

Eu cred ca cea mai buna solutie este construirea de noi scoli in Sibiu si nu inchirierea spatiilor de la biserica , inchiriere facuta la niste tarife foarte mari. Sa nu uitam ca in Sibiu nu s-au mai construit scoli noi de pe vremea lui Nicu Ceausescu ( in 1988 s-au dat in folosinta 3 scoli noi -in Strand, in Valea Aurie si in Vasile Aaron) ba mai mult unele localuri de gradinite au fost restituite si prescolarii au fost preluati in spatiu tot de catre scolile generale. Daca se vrea Sibiul are capacitatea financiara sa construiasca aceste noi spatii destinate invatamantului, totul este sa se vrea acest lucru. Am impresia ca daca se construiesc noi scoli cei care acum primesc sume mari pentru inchiriere vor pierde iar reprezentantii lor din Consiliul Local si mai ales din Primaria Sibiu nu accepta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus