Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Medicul cu aproape 200 de spagi dovedite, condamnat din nou

Medicul Adrian Ienea, expert în cadrul Casei de Pensii, care elibera certificate de invaliditate contra unor sume care ajungeau și la 500 de euro, a primit o nouă condamnare din partea judecătorilor. Astăzi, Tribunalul Sibiu i-a recalculat pedeapsa, la care i-a adăugat 6 luni de temniță, tot pentru luare de mită.

Medicul a pretins și a primit sume fabuloase, ca să elibereze certificate de invaliditate unor oameni care fie nu aveau nimic, fie aveau probleme medicale, dar le întârziau actele. “S-a reţinut în fapt, că inculpatul Ienea Adrian, în calitate de medic expert al Asigurărilor Sociale, angajat al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, a pretins şi primit prin intermediul inculpatului Bădilă Pantelimon sumele de 300 euro, respectiv 500 euro de doi pacienţi, pentru eliberarea documentelor necesare obţinerii sau prelungirii deciziei de pensionare pentru grad de invaliditate. Inculpatul Bădilă Pantelimon este cel care a primit suma totală de 1000 euro de la cei doi pacienţi , din care a dat inculpatului Ienea Adrian suma de 800 euro iar inculpata Adam Ana este cea care a oferit suma de 500 euro inculpatului Ienea Adrian pentru ca acesta să emită o decizie de pensionare în grad de handicap”, se arată în referatul procurorilor.

Medicul Adrian Ienea se află în închisoare, executând pedeapsa de 3 ani aplicată de Tribunalul Sibiu, pentru comiterea unei infracţiuni similare  de luare de mită formată din 175 de fapte, pentru care a fost trimis în judecată în anul 2013. În anul 2014, a fost din nou trimis în judecată şi condamnat pentru altă infracţiune de luare de mită, formată din alte 9 fapte.

În urma judecării cauzei, Tribunalul Sibiu a dispus astăzi condamnarea lui Adrian Ienea, la o pedeapsă recalculată de 3 ani şi 6 luni de închisoare. Cel care intermedia mita, Pantelimon Bădilă, are doar 8 luni cu suspendare, în timp ce Ana Adam, care a plătit banii, are 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Sentinţa nu este definitivă.

Mai multe despre acest caz:

Șpagă în plic pentru pensia de invalid


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

LaFlemme

Acum 8 ani

Medicul Stretean, care pe langa faptul ca-i nesimtit e si spagar, cand o sa-l vedem putin pe la puscarie?
Raspunde

adi3

Acum 8 ani

matusa mea pensionara de boala- CLAR- nu i/a dat nimic,mi/a spus ca stia de la altii de spagi da ei nici nu ia cerut ceva!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus