Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Rezultatele financiare ale Aeroportului: venituri mai mari, subventii mai mari, cheltuieli mai mari

Regia Autonomă Aeroportul Sibiu a înregistrat anul trecut venituri de peste 18,2 milioane de lei, cu peste 3,1 milioane de lei mai mult decât în anul financiar precedent, se arată în Raportul administratorilor, aprobat recent de Consiliul Județean. Creșterea cea mai mare provine din alte venituri din exploatare (6,1 milioane de lei în 2014, față de 3,6 milioane de lei în 2013), comparativ cu veniturile din serviciile prestate (8 milioane de lei în 2014, față de 7,5 milioane de lei în 2013). În ceea ce privește subvențiile acordate din bugetul județului, și acestea au cunoscut o creșterea, dar una relativ mică: în 2014 au fost transferați din conturile Consiliului Județean în cele ale Aeroportului patru milioane de lei, față de 2013, când suma a fost puțin mai mare de 3,9 milioane de lei.
În condițiile creșterii veniturilor au crescut și cheltuielile Aeroportului sibian. Astfel, dacă în 2013 acestea reprezentau un total de 15 milioane de lei, în cursul anului 2014 au urcat la peste 18,1 milioane de lei. Profitul rămas a fost de 87.000 de lei (față de 75.000 de lei în 2013).

Din punctul de vedere al traficului prin intermediul AIS, 2014 a înregistrat câteva recorduri: primul an în care Aeroportul Internațional Sibiu a depășit cifra de 200.000 de pasageri îmbarcați-debarcați și 250.000 de pasageri deserviți. În 2013, numărul de pasageri îmbarcați-debarcați la Sibiu a fost de 189.300, iar totalul pasagerilor aflați în trafic a depășit ușor numărul de 222.800.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

NOUE CURSE?

Acum 7 ani

Bine, foarte bine, insa... nicio noua cursa... Ce dezastru si rusine acest aeroport!
Raspunde

@1

Acum 7 ani

De câte ori te-ai folosit direct de această rușine???? Ai idee cât de mult sprijină acest dezastru, economia locala? Scuze dacă sunt întrebări prea grele pentru un oligofren, dar nu mai scrie doar așa pentru a te afla în treabă.
Raspunde

mmmmm

Acum 7 ani

hhhhhhhhhhhhhhh
Raspunde

ana4

Acum 7 ani

domnilor ,nici o cursa noua! clujul incepe din dec cu dubai!clujul are curse cu koln si nurenberg! muresul are cam 3 zboruri pe zi intrun aeroport cit gara talmaci si sibiul cu aeroport nou nimic,asta se numeste impotenta manageriala mai ales ca la olguta din craiova au disparut niste curse pe timpul verii/dortmund,londrra,milano/ei sa fie mai dragilor oare unde sor mutat astia?ca la sibiu clar ca nu
Raspunde

@2 nicio noua cursa

Acum 7 ani

Argumentele tale sunt atat de proaste (ca sa nu spoun nuimic despre atitudinea ta) incat nu esti in masura sa spui nimic mai mult decat o jignire. Eu am inceput sa zbor la Sibiu cand tu inca nici stiai cum este facut un avion... Totusi, din pacate, problema serios nu esti tu, sarmanule, ci piata comerciala care sau nu mai exista pentru aeroport Sibiu (deci cel mai bine ar fi sa se inchida aeroportul) sau inca exista, dar in acest caz managementul este ineficient siu ar trebui schimbat. Atat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus