Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

UE aloca fonduri si pentru cultura. Cum pot fi accesati acesti bani?

Timp de două zile, specialiști ai ADR Centru și ai Centrului de informare Europe Direct Centru vor fi prezenți la Sibiu pentru a vorbi operatorilor culturali, în special, despre finanțările pe care UE le alocă pentru cultură. Discuțiile vor avea loc în cadrul unor ateliere de lucru, cu cel mult 25 de participanți, în zilele de 15 și 16 iunie. ”În cadrul atelierelor de lucru, reprezentanții Biroului Europa Creativă România și ai Punctului Europa pentru Cetățeni România vor susține prezentări despre condițiile specifice ale liniilor de finanțare din cadrul celor două programe, vor oferi recomandări pentru construirea unei propuneri de proiect, a unui parteneriat de succes, explicând tehnic cum se transpune o idee de proiect în formularul de cerere de finanțare și cum se completează alte documente solicitate de finanțator”, se arată într-un comunicat emis de Agenția de Dezvoltare Regională Centru.
Pe parcursul celor două zile, în cadrul atelierelor care se vor desfășura în sălile de la mansarda Primăriei Sibiu, lectorii invitați vor încerca să răspundă unor întrebări de genul ”Ce oportunități de finanțare oferă Programul Europa pentru Cetățeni?”, dar și unora mult mai aplicate: ”Cum se depun propunerile de proiecte, cum completăm formularul de cerere de finanțare și cum se alcătuiește bugetul pentru proiectele depuse la Programul Europa pentru Cetățeni?”.

Înscrierile se fac on-line

Atelierul dedicat programului ”Europa pentru cetățeni” va avea loc luni, 15 iunie, între orele 16:00 și 20:00, iar atelierul dedicat programului ”Europa Creativă - Cultura” este programat marți, 16 iunie, între orele 10:30 și 16:30. ”Participarea este gratuită. Cei interesaţi sunt rugaţi să transmită formularul de înscriere și formularul cu ideea de proiect completate, precizând atelierul la care se înscriu, prin e-mail la adresa [email protected], până cel târziu în data de 12 iunie 2015, ora 14.00”, informează reprezentanții ADR Centru.
Mai multe informații, precum și formularele de înscriere necesare pot fi găsite aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus