Luni,
06.12.2021
Partial Noros
Acum
6°C

Cele mai scumpe zone rezidentiale ale Sibiului

În afară de centrul orașului, printre cele mai apreciate zone rezidențiale din Sibiu sunt (în funcție de prețurile de pe piața imobiliară) cartierul Ștrand, Calea Dumbrăvii, zona fostei fabrici de bere și zonele apropiate de cel mai mare parc din oraș.

În Sibiu, numărul tranzacțiilor imobiliare este unul ridicat: județul s-a situat în top zece la nivel național, întocmit în funcție de numărul de imobile vândute în primele luni din 2015. În ceea ce privește vânzările de apartamente, prețurile variază în funcție de zonă. Cele mai scumpe zone rămân cea centrală, Calea Dumbrăvii, strada Școala de Înot, cartierul Ștrand și zona gării. Prețul unui apartament decomandat, cu trei camere, la etajul II, în zona Ștrand, de exemplu, este de 50.000 euro.

Cei care caută să-și cumpere o casă preferă trei zone din oraș, zone care se mențin în preferințele cumpărătorilor de mai mulți ani: Calea Dumbrăvii, Parcul Sub Arini și zona Trei Stejari. ”Aici prețul variază destul de mult, deși toate trei zonele sunt foarte cerute. În funcție de mărimea casei, de dotări și de amplasare, prețul este între 500-1.000 euro metrul pătrat”, spun reprezentanții unei agenții imobiliare din Sibiu.

Zona Mihai Viteazu, preferată de chiriași

La închirieri, diferența de preț este destul de mare în funcție de zonă, iar prețurile la garsoniere sunt între 100 și 200 euro, la apartamentele cu două camere și living chiria începe de la 200 euro și poate să depășească 300 euro, iar la cele cu trei camere și sufragerie chiriile pornesc de la 300 - 400 euro. Cele mai căutate, pentru închiriat rămân și în 2015 apartamentele cu două camere, cu prețul între 150 și 250 euro.

”Diferențele de preț sunt mari, dar să știți că această diferență e dată de calitatea finisajelor. De exemplu, în topul preferențelor, la închirieri, pe primul loc rămâne Mihai Viteazu. E cea mai căutată zonă pentru că are de toate: magazine, farmacii, stație de autobuz, piața aproape, parcul și facultățile sunt în vecinătate, deci cam tot ce îi trebuie omului este la distanță de câteva minute. Și în plus este aproape de centru”, spune Gheorghe Gorda, reprezentantul firmei de imobiliare Expert Sibiu.

Proprietarii confirmă datele deținute de agențiile imobiliare, potrivit cărora dacă nu ai o proprietate într-o zonă căutată, trec și câteva luni până găsești un client. ”Eu am două apartamente pe care le închiriez, unul lângă Piața Rahovei și unul pe Mihai Viteazu. Ca spațiu și dotări sunt aproape identice, chiar cel de pe Rahovei arată mai bine, dar cu toate acestea pe cel de pe Rahovei încerc de aproape trei luni să îl închiriez, iar pe cel de pe Mihai Viteazu l-am închiriat într-o săptămână”, povestește Vasile B., un proprietar din Sibiu.

Potrivit agențiilor de imobiliare, în ultimul an a crescut semnificativ cererea pentru cartierul Turnișor, motivată de faptul că firma Continental a crescut numărul de angajați și ”datorită traficului destul de aglomerat din primele ore ale dimineții, mulți dintre angajații Continental preferă să locuiască în Turnișor pentru a ajunge repede la serviciu”.

Cel mai ușor  poți găsi un apartament de închiriat sau de cumpărat în zonele Țiglari, Gușterița, Broscărie. Aici, spun reprezentanții agențiilor imobiliare, și prețurile sunt mai scăzute, dar pentru că zonele sunt departe de centrul orașului și apartamentele de aici sunt destul de vechi.

 

În top 10 județe cu cele mai multe tranzacții imobiliare în 2015 s-a încadrat și Sibiul, cu 6.331 de tranzacții, la o distanță nu foarte mare de Suceava (6.480), Dolj (7.178) și (Constanța 8.092), primele trei locuri fiind ocupate de București (17.471),  Ilfov (12.361) și Timiș (9.753).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Liviu

Acum 6 ani

Acest program iti aduce bani! Noutate absoluta pentru toti cei care vor sa castige bani in timpul liber! Vino si convinge-te! Totul este absolut serios si de incredere! Vei vedea imediat ca ai facut alegerea cea mai buna! Lucrezi part-time, acasa, si castigi bani! Te astept sa ceri acum detalii mai multe la ***: liviu3591***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus