Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Pericol!

Fără să ne dăm seama și, mai ales, fără ca alegătorii lor fideli/captivi să realizeze dimensiunile grozăviei, la conducerea țării noastre au ajuns în ultimii ani cei mai periculoși politicieni – aceia crescuți în infernul ideologic și social din anii ceaușiști și din primii ani de după lovitura de stat securistică, precum și urmașii lor, biologici sau ideologici...

Din această cauză, România se află acum pe cea mai periculoasă muchie posibilă ca stat, ca economie și ca organism social! Echilibrul instabil este accentuat de sindromul „ajungerii la fundul sacului”, când diferitele haite de prădători nepedepsiți încep să se sfâșie între ele...

Mai tragem o dată și pe această cale un semnal de alarmă, pentru că  momentul este extrem de grav și pericolul a ajuns în pragul caselor noastre, bate la poarta familiilor și comunităților noastre. Iată câteva aspecte ale situației de azi:

• Corpul social – la nivel de vecinătăți, de așezări, chiar la nivel regional și național – este în pericol de a se destrăma. Pare că a scăzut fluxul de emigrație, dar de fapt crește emigrația grupurilor de specialiști gata formați (medici, informaticieni, etc.) și se pregătește coruperea și atragerea tinerilor merituoși de pe băncile tuturor școlilor românești – prin neîncetatul „brain-drain” practicat de țările dezvoltate și corporațiile multi-naționale. Că doar masa de tineri lucrători mediu-pregătiți este deja „exportată” de ani buni, normal că s-au redus plecările... din lipsă de „personal” !

• Corupția a trecut de un prag critic, ce nu mai prea lasă șanse diminuării fenomenului ( ar trebui eliminați brusc milioane de angajați...). Pârghiile normale de sancționare a vinovaților nu se mai află în poziția de a funcționa eficient – prea puține furturi sunt pedepsite prin confiscarea integrală a valorilor furate!

• Legile date de parlamentul actual nu mai protejează resursele naturale din România, pe care poporul le vede dispărând spre folosul străinilor sau expatriaților... Actualii guvernanți încalcă sistematic Constituția, cedând ultimele bogății naționale – subterane, submarine, forestiere și agricole – pe re-venituri absolut derizorii! (a se vedea avizul dat zilele astea unei firme-fantomă străine, pentru exploatarea prin carieră deschisă a celui mai mare zăcământ aurifer de lângă Brad – Munții Apuseni). Dacă mai lăsăm ceva copiilor și nepoților, nu interesează pe nimeni de la cârma statului.

• Populația este obligată să suporte costurile lipsei de reforme și a lipsei oricărei considerații față de cei ce mai sunt angajați în muncă și-și mai plătesc obligațiile înrobitoare către stat ! Tot mai multe instituții, firme și beneficiare de taxe ne calculează dările în euro, obligându-ne să ne tăiem noi-înșine sursele minimei prosperități...

• Suntem anunțați că noul „proiect de țară” al României este aderarea la moneda euro... Cred că este pentru noi cam cel de pe urmă proiect ! De ani buni s-a constatat deja că toate țările care au intrat în această horă financiară cu economia insuficient dezvoltată, cu resursele naturale date pe mâna „internaționaliștilor”, au căzut de fapt într-o groapă de potențial financiar fără ieșire, din care de-abia își plătesc dobânzile la nesfârșitele împrumuturi – calitatea vieții lor economice-sociale scăzând vertiginos... Grecia, Portugalia, Spania, chiar Italia și Slovenia, sunt în această situație, pe când Marea Britanie, Polonia, Cehia (ca să nu vorbim despre Elveția și Norvegia) nici nu vor să audă de adoptarea euro!

• Conducătorii și întreg sistemul birocratic-legislativ nu mai sunt în stare să gestioneze țara, lăsând tocmai pe proprietarii bunurilor mobile/imobile descoperiți în fața crizei și haosului – se înstrăinează, fără judecată și minim reflex național, pământ agricol/ subsol și ape/ păduri/ construcții și platforme industriale/ căi ferate și porturi... ca să nu mai amintim despre DESPĂGUBIREA A DOUA OARĂ, prin retrocedare în natură, a multor bunuri pe care Statul român, pe când mai era încă Regat, le-a plătit cu bani grei și tone de aur, până în 1945!

 

Și toate acestea au loc într-o țară în care majoritatea populației este asistată social – pensionari, copii, oameni cu diverse handicapuri, inclusiv cel numit popular „lene”... – o țară campioană la avorturi și emigrație economică, și care poate ajunge de pe o zi pe alta vecină la graniță cu imperiul terorist rus !!

Și ar mai fi un fenomen recent, la fel de periculos ca toate cele enumerate mai sus: impunerea de cote de imigrație (ilegală, din Africa și Asia) ! Impunere de la Consiliul european, care-și face legi sinucigașe, dar pe care deja mai multe guverne din comunitate le resping cu hotărâre. Ia să vedem, conducătorii noștri ce vor face în acest caz?

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 352

Comentarii

2 comentarii

B.Utoru

Acum 6 ani

Constatările sociale sunt corecte, dar cauzele \"comuniste\" sunt greşite. Marasmul în care se zbate ţara acum nu ţine de moştenirea comunistă, ci de ticăloşia mai noilor sau mai vechilor politicieni. Comuniştii erau patrioţi, pe când mafioţii de acum nu urmăresc decât îmbogăţirea. Mai pune la socoteală şi contribuţia străinătăţii (în special a ţărilor puternic dezvoltate) care ne vor ca pe o colonie şi protejează politicienii care le fac jocurile.
Raspunde

marginean

Acum 6 ani

in general se supraapreciaza rolul strainatatii \"fatidice\" care momeste tineretul bine calificat, cumpara pamantul romanesc, urzeste complot sistematic si forteaza Romania la conditii si legi care ii sunt daunatoare, etc,etc. Este economia de piata libera care ofera salarii mai mari in occident, vinde platforme industriale celui mai bun ofertant, si in general cand zeul suprem este BANUL nu numai pentru corupti ci chiar si pentru biserica, ce sa mai speri. Cel putin coruptia nu este de import ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus