Sâmbătă,
19.09.2020
Parțial Noros
Acum
13°C

CNADNR a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Sibiu-Pitesti. Lucrarile incep cu Sibiu-Boita si Pitesti-Curtea de Arges

15 Iunie 2015 18:00

Promisiunea lui Ioan Rus înainte de a-și da demisia săptămâna trecută s-a adeverit. Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a semnat, luni, cu asocierea Spea Ingegneria Europea (Italia) - Tecnic Consulting Engineering România contractul pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, cu o valoare de 29 milioane lei, fără TVA.

"Am solicitat prestatorului să înceapă cu sectoarele mai puţin dificile, loturile 1 şi 5 (Sibiu-Boiţa şi Curtea de Argeş-Piteşti, n.r.), astfel încât implementarea proiectului să se realizeze cât mai repede. În aceste condiţii, lucrările efective la autostrada Sibiu - Piteşti ar putea începe în 2016. Acest proiect a fost identificat în Master Planul General de Transport ca fiind prioritate zero, astfel închizându-se Coridorul IV Pan European, Nădlac - Constanţa", a declarat într-un comunicat directorul general al CNADNR, Narcis Ştefan Neaga, citat de Mediafax.

Finanţarea proiectului este asigurată din Fonduri de Coeziune (85%) şi bugetul de stat (15%).

CNADNR a anunţat la finele lunii mai că va semna contractul cu asocierea româno-italiană, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia formulată de firmele Romair şi Dongbu (Coreea de Sud).

La începutul lunii martie, premierul Victor Ponta a declarat că a fost anunţat că către ministrul Transporturilor de la acea dată, Ioan Rus, că rezultatul licitaţiei pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Pieşti a fost contestat imediat după atribuirea contractului, insistând astfel pentru schimbarea legislaţiei achiziţiilor.

"Domnul Rus mi-a dat o veste bună şi una proastă. Vestea bună e că s-a dat câştigătorul pentru studiul de fezabilitate la Piteşti-Sibiu. Vestea proastă este că imediat s-a depus contestaţie", a spus atunci Ponta.

În luna februarie, CNADNR a atribuit asocierii Spea Ingineria Europea - Tecnic Consulting Engineering contractul de 29 milioane lei pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu - Piteşti, cu o lungime de circa 120 km.

Contractul are o durată de 17 luni şi implică realizarea de studii de trafic şi privind alternative de traseu, investigaţii de teren, activităţi de proiectare, evaluarea impactului asupra mediului, analiza cost-beneficiu şi modelul financiar, precum şi pregătirea documentaţiei de atribuire pentru viitoarele contracte de lucrări.

Contractul este împărţit în cinci secţiuni. Pentru tronsonul Sibiu - Boiţa (lotul 1) şi Curtea de Argeş - Piteşti (lotul 5), studiul trebuie realizat în maximum cinci luni, iar pentru celelalte secţiuni perioada de livrare a studiului este de până la 12 luni.

Autostrada Sibiu - Piteşti, una din cele mai aşteptate din România, a figurat în prima variantă a Master Planului de Transport ca viitor drum expres, fiind încadrată ulterior, în urma dezbaterilor publice, ca proiect de autostradă, necesitând o investiţie estimată de 1,67 miliarde euro.

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

gilca

Acum 5 ani

Bun. Deci o sa circulam pe autostrada in 2023 cel putin. E bine. Nu mai e chiar asa mult. Degeaba, Romania are proiecte si se realizeaza si in termene f scurte.
Raspunde

sofer

Acum 5 ani

bai si cu studile de fezabilitate ,care lau precedat pe actualu in ce buzunare s-au dus bani ,ba s vede ce parlamentari am avut ,s-a nu fie informati de prioritatea NR 1 pent-ru europa ,astia 25 de ani i-a pacalit pe aia de la ue ,ca prioritae este comarnic ,-iasov ,ba aia costa cit 4 tronsoane sibiu -pitesti +200 de km mai lunga ,intrebare ce se intimpla cu contractu ,BECHTEL ,si s-a fie trasi la raspundere ,pentru aceasta inutila constructie ,bors -iasov ,facuta din bani publici pent-ru care vom plati ,3-4 generati de acum incplo ,tras la raspundere fostu ,sinistru al transprturilor ,ala care a facut nevestele din diaspora curve si copii bagabonzi ,coii lor adica baizadellele si nevestele care le schimba precum ciorapi ,nu la mai plac ,alea cu care au facut copii ,le place numai de astia junioare ,90 -60 90 ,uitativa pe ce averi traiesc astia de au condus aceasta tara republica populara ,anchete serioase ,nu de suprafata ,umblat la radacina si adusi bani la bugetu tari s-a vedeti cum se face de vreo 3000 de km de autostrazi ,ba simplu de unde are udrea atita banet ca de unde se trage este saeacia cit ,virfu himalaia ,ba cit mai urgent facuta asta sibiu -pitesti ,abondonataaia,sebes -turda care duce nicaieri ,adica duce in satu ,rachitele de unde se trage marele spoliator de fonduri si care a avut o contributie mare ,pentru stoparea acestui mare proiect pentru tara [boc] care lega europa de vest cu europa sudica ,si asta nu-mai s-a scoata sibiul din context ,de fapt si predecesori lui au incercat aceasi manevra ,dar capu rautatilor si frustrarilor ,este ,nastase en case ,ba controlat asta mai serios la avere ,s-a veti ce surprize mari ve-ti avea ,in ce priveste topu miliardarilor ,top 300 ] ,s-au aveti impresia ca asta nu stia ce face ,truica ,rus ,etc ,il vedeti asa nestiutor si naiv de fapt si basescu ,asta carestia tot ce miscas nu stia ce face ,udrea ,berceanu ,videanu ,pinalti ,cocos ,asta a facut eu sunt mic nu stiu nimic ,vrem s-a stim deasemenea cind s-a facut studile de fezabilitate la turda - sebes ,acest tronson ne find prioritar ,si de ce nu au existat contestati ,precum la sibiu -pitesti ,tronson inceput acum aproape 50 de ani de armata ,de altfel toate marile constructi au fost realizate de soldati in termen timp de citeva zeci de genarati
Raspunde

@sofer

Acum 5 ani

Deconcentratele???? Unde sunt?
Raspunde

@sofer analfabet natang

Acum 5 ani

E tot mai grav cu tine ...nu mai chinui tastatura si limba romana ,du-te eventual la oi sau la capre ,lasa internetul...nu-i pt idioti analfabeti ca tine!!!!!...PS:astia de la FDGR iti dau bani si de xanax sau numai pt bere la pet??:))))))))))))))))))))))))
Raspunde

@4

Acum 5 ani

++1 !!! Imediat apare maistru\' joseph și ne explică el cât de drăguț, deștept, inteligent este acest nătâng. Păcat că nu se poate exprima în cuvinte !
Raspunde

vuvuzeaua

Acum 5 ani

Stau si ma minunez, cel care spune adevarul in tara asta e catalogat nating si in toate felurile de camarila cu interese strins unita in jurul conducatorului iubit.
Raspunde

DW

Acum 5 ani

cinema multiplex?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus