Sâmbătă,
16.01.2021
Acum
0°C

VIDEO Figurine mai mari decat Primaria, in Piata Mare. Duminica de FITS

“Au venit să mă întrebe ce este instrumentul la care cânt”, a spus Marius Mihalache după ce şi-a încheiat concertul la ţambal, susţinut în biserica din Piaţa Mare. Era vorba despre câţiva turişti străini, care au asistat uluiţi la spectacol, fără să înţeleagă ce este instrumentul care produce muzica – o combinaţie de jazz şi muzică clasică, creată special pentru Festivalul Internaţional de la Sibiu, de Marius Mihalache. Turiştilor le-a explicat chiar artistul că ţambalul este un instrument românesc de percuţie, care poate să sune impecabil, dacă îl mânuieşte cine trebuie.

Comedia serii, dupa Moliere, a fost pusă în scenă, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”, de Matsumoto Arts Centre din Japonia. Artiştii niponi au avut o surpriză pentru publicul din România – o bucată din spectacol a avut, pe coloana sonoră, cântece din folclorul românesc. “Noi spunem, când ieşim în oraş, că mergem într-un city-break. Suntem sibieni şi iubim Sibiul, iar în perioada Festivalului, cu atât mai mult”, a declarat o spectatoare.

Un concert mult-aşteptat a fost şi cel al orchestrei din Brăila, în duet cu o formaţie rock.

Italienii pe picioroange de la Corona Events au recreat şi în această seară lumea lor de basm.

Seara s-a încheiat în Piaţa Mare, unde francezii de la Plasticien Volants au exprimat povestea gingaşă a lui Nemo, un băieţel care intră în lumea fantastică a viselor.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu continuă până la sfârşitul acestei săptămâni. În cele 7 zile care au rămas, spectatorii vor putea alege dintre sutele de reprezentaţii de teatru clasic, teatru experimental, piese de stradă, acrobaţii, dans, musical şi concerte.
 

Comentarii

2 comentarii

militaru gheorghe

Acum 5 ani

Oferta serioasa si care merita! Nu esti de parere ca trebuie sa incepi la timp, daca vrei sa castigi? Acum, dupa ce au vazut filmul care demonstreaza ca totul este foarte serios, oamenii au inceput sa lucreze si sa castige cu noi. Te asteptam si pe tine! Incepi rapid si simti satisfactia ca ai gasit ceva ultra-serios! Filmul video te va convinge! Cere-mi urgent mai multe detalii la adresa mea de email: autotestsibiu***
Raspunde

x

Acum 5 ani

era fain daca aveam si cinema multiplex
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus