Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

"Tatuajele au fost mereu vazute, in timpurile moderne, ca semne de rebeliune"

"Tatuajele au fost mereu vazute, in timpurile moderne, ca semne de rebeliune"

În perioada 17-19 iulie, la Sibiu, se va desfăşura cea de-a VII-a ediţie Transilvania Tattoo Expo. Şi anul acesta organizatorii vor aduce la Sibiu peste 40 de artişti tatuatori, vor avea loc concursuri, dar şi o serie de evenimente conexe. Ovidiu Popârţan, organizatorul Transilvania Tattoo Expo, povesteşte într-un interviu ce noutăţi aduce ediţia de anul acesta şi care sunt evenimentele care nu trebuie ratate.

Reporter: În curând va începe cea de-a VII-a ediţie Transilvania Tattoo Expo, câţi artişti aţi invitat anul acesta la Sibiu?

Ovidiu Popârţan: La Transilvania Tattoo Expo şi-au anunţat prezenţa peste 40 de artişti tatuatori de pe trei continente. Un nou venit pe scenă care credem că va impresiona publicul sibian va fi Angelo Nicolella un tatuator pe o traiectorie ascendentă specializat în hiper-realism color, un stil foarte apreciat momentan la nivel internaţional. Nu în ultimul rând dorim să îl menţionăm pe Ulyss Blair tânăr practicant al stilului new-tradiţional, o fuziune între tematici şi structuri ale curentului tradiţional american combinate cu cromatici şi tehnici vizuale împrumutate din arta urbană grafitty.

Reporter: Tema dictează de multe ori alegerea evenimentelor care completează show-urile artiştilor tatuatori, ce aţi ales pentru ediţia din 2015?

Ovidiu Popârţan: Tematica aleasă este Ink & Iron. Este foarte bine cunoscut faptul că tatuajele au fost mereu văzute, în timpurile moderne, ca semne de rebeliune. În acest sens ediţia din acest an va aduce la Sibiu elemente definitorii ale culturii alternative prin expunerea de motociclete customizate în cadrul evenimentului, pasiunea pentru aceste minunăţii tehnologice fiind la fel de mult un simbol de liberate şi rebeliune precum şi tatuajele şi aduce cu sine e altă întreagă serie de elemente vizuale inedite.

Reporter: Aduce această ediţie şi concursuri noi?

Ovidiu Popârţan: În fiecare zi vom avea concursuri de tatuaje pe diferite categorii, best of day, best of color, best of grey, best of show. Desigur „pânzele” pe care se vor execută aceste piese, persoanele care vor alege să se tatueze la eveniment şi vor câştiga concursuri cu tatuajele respective vor face parte dintr-un club foarte exclusivist de colecţionari de tatuaje premiate, un lucru realitv rar şi foarte impresionant. În afară de aceste concursuri legate de tatuaje, ediţia 2015 va aduce şi două tipuri noi de concursuri şi anume:

Expoziţie şi concurs de motociclete customizate. În cadrul expoziţiei vom prezenta motociclete create de constructori români şi străini realizate în mare parte hand made şi premiate la concursuri din ţară şi străinătate. Motocicletele vor fi prezente fizic şi însoţite de informaţii concrete de către constructori înşişi, iar în final va avea loc şi un concurs unde publicul precum şi un juriu de specialitate va desemna cel mai reuşit model. De asemenea, în cadrul expoziţiei vor avea loc mini-sesiuni foto cu motocicletele participante, pozele create urmând să fie folosite în campania media post-eveniment.

Concurs miss tattoo: Pe parcursul celor trei zile tinere cu tatuaje vor concura pentru titlul de Miss Transilvania Tattoo Expo Sibiu 2015. Acest obiectiv va demara aproximativ cu 30 de zile înainte de eveniment printr-o preselecţie online pe pagină de Facebook a evenimentului unde doamnele şi domnişoarele dornice să participe îşi vor putea depune pozele, iar popularitatea pozelor va determina finalistele care vor participa la concursul de la Sibiu. Câştigătoarea Miss Transilvania Tattoo Expo Sibiu 2015 va fi premiată printre altele şi cu o sesiune foto profesionistă în care va fi pozată împreună cu motocicleta desemnată câştigătoare a concursului de motociclete customizate.

Reporter: Ce alte evenimente vor putea vedea sibienii pe lângă concursurile de tatuaje?

Ovidiu Popârţan: Expoziţia de motociclete, concursul de frumuseţe, expoziţia de pictură „Tara von Neudorf/Art Fusion Experiment”. De asemenea, în plus faţă de expoziţie vor avea loc şi proiecţii cu filme despre activitatea artistului, filmările sunt făcute în satele din Mărginimea Sibiului unde sunt intervievate diverse personaje care au influenţat viaţa şi activitatea artistului de-a lungul evoluţiei sale. Poveştile surprind o parte din istoria Sibiului şi a satelor din jurul său văzută prin prisma românilor şi saşilor din diverse categorii sociale, ţărani, profesori, veterani de război. Expoziţia şi proiecţia de film documentar dorim să fie un precursor pentru o adevărată sesiune de art fusion în cadrul căreia artiştii tatuatori vor avea ocaiza să împartă pânza cu pictorul sibian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus