Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
8°C

Ambient își reia declinul. Ciolan pierde 1.200 de angajați în șapte ani

Ambient își reia declinul. Ciolan pierde 1.200 de angajați în șapte ani

După un 2013 în care afacerea Ambient intra din nou pe profit – un profit contabil de peste 37 de milioane de lei – rezultatele financiare publicate pentru anul 2014 indică revenirea pe panta descendentă apărută din 2008 încoace. Cifra de afaceri a scăzut față de anul precedent cu mai bine de 20% (de la 627 la 497 de milioane de lei), rezultatul financiar a revenit pe pierdere (o pierdere de peste 32 de milioane de lei), iar numărul mediu de angajați a scăzut cu mai bine de zece procente (de la 1.458 la 1.276). De altfel, numărul angajaților pe care îi are acum Ambient SA este la jumătatea celui înregistrat în anul ”de top” 2008, când firma fondată la Sibiu număra peste 2.540 de angajați. Cifra de afaceri, de asemenea, a scăzut cu mai bine de 40 de procente, de la peste 852 de milioane de lei, cât erau contabilizați în anul 2008.

Trimisă în judecată

SC Ambient SA Sibiu a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT în luna aprilie a acestui an, într-un dosar care are ca obiect constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani. Procurorii susțin că Ambient SA Sibiu, Mitliv SRL Craiova, Sincrotrans SRL Craiova și Bădină Com SRL Băltești, alături de alte 14 persoane fizice au creat un circuit fictiv de mărfuri, care apare doar în documente, și care ar fi prejudiciat bugetul statului cu 9,2 milioane de lei. Printre persoanele fizice trimise în judecată se numără și doi agenți din cadrul Ambient SA punct de lucru Craiova, dar nu și acționari. Punctul de lucru de la Craiova apărea în circuitul fictiv al mărfurilor drept beneficiari finali.

Ioan Ciolan mai deține 70,8% din acțiunile Ambient SA, după ce anul trecut a vândut 9,99% către un fond de investiții cu sediul social în Olanda: Business Capital For Romania - Opportunity Fund Cooperatief U.A., controlat de BCR și omul de afaceri Florin Pogaru. Restul acțiunilor Ambient SA sunt împărțite între alți patru oameni de afaceri: Gheorghe Călburean, din Mediaș (proprietarul Dafora) – 11,99%, Ghiocel Lucian Bezeriță, din Bistrița – puțin peste 5%, Bereczki Zsolt, din Reghin (proprietarul Naturlich) – puțin peste 2% și Ioan Lucian Rus, din Deva – puțin peste 0,2%. Ambientul este condus de Ioan Ciolan, în calitate de președinte al Consiliului de administrației.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus